Συμβουλές κατάρτισης για πεζοπορία μεγάλων αποστάσεων

Οι μεγάλες διαδρομές δεν είναι αστείο και πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη

Τα αξιοθέατα μιας μεγάλης απόστασης πεζοπορίας είναι πολυάριθμα και η ιδέα να περάσετε αρκετές μέρες ή εβδομάδες σε ένα μονοπάτι μακριά από τις πιέσεις της καθημερινής ζωής είναι φυσικά πολύ ελκυστική. Ωστόσο, για την πλειοψηφία των ανθρώπων, χρειάζεται περισσότερη προετοιμασία από το να τεντώνετε στο σακίδιο , να φοράτε τις μπότες και να ξεκινάτε. Η πεζοπορία μπορεί να μην είναι τόσο σωματικά απαιτητική όπως το τρέξιμο ή η ποδηλασία μπορεί να είναι, αλλά θα απαιτήσει ακόμα καλή αντοχή σε μεγάλη απόσταση με τα πόδια και είναι σημαντικό να εκπαιδεύσετε για να βεβαιωθείτε ότι θα είστε σε θέση να ολοκληρώσετε την πεζοπορία.

Η καλύτερη εκπαίδευση για πεζοπορία είναι πεζοπορία

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε στους μήνες πριν ξεκινήσετε σε μεγάλη απόσταση είναι να κάνετε πεζοπορία σε τακτική βάση. Το σημαντικό είναι να πάτε τακτικά, είτε πρόκειται για μισή ώρα με τα πόδια πριν πάτε να εργάζεστε κάθε πρωί ή να κάνετε μια ωραία βραδινή βόλτα. Αυτό δεν χρειάζεται πραγματικά να είναι ένα τεράστιο βάρος, αλλά η τακτική άσκηση είναι σημαντική για να αυξήσετε την αντοχή σας και να χρησιμοποιήσετε το σώμα σας για περπάτημα σε καθημερινή βάση. Αυτό δεν πρέπει γενικά να φορολογεί ή ιδιαίτερα έντονο, και ακόμη και μια ωραία βόλτα με το σκυλί ή την οικογένεια θα είναι χρήσιμη για την οικοδόμηση της ικανότητάς σας για πεζοπορία.

Κάρτα άσκηση

Για εκείνους που επιλέγουν να κάνουν το μεγαλύτερο μέρος της εκπαίδευσής τους στο γυμναστήριο, τότε η εστίαση θα πρέπει να είναι πραγματικά στην καρδιαγγειακή άσκηση που θα βοηθήσει στη βελτίωση της ικανότητας σας και την ικανότητα των πνευμόνων. Ενώ είναι σε θέση να μεταφέρουν το πακέτο σας είναι ένα σημαντικό μέρος της πεζοπορίας, γενικά υπάρχει πολύ λίγη εργασία πάνω μέρος του σώματος που απαιτείται εκτός αν σχεδιάζετε να πάτε αναρρίχηση σε βράχους, καθώς και πεζοπορία.

Το τρέξιμο και η ποδηλασία είναι επίσης χρήσιμες δραστηριότητες που μπορούν να σας βοηθήσουν με τη γενική φυσική κατάσταση και αυτό θα είναι επωφελές όταν θα είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε.

Οικοδόμηση μέχρι το ταξίδι

Καθώς αρχίζετε να πλησιάζετε την έναρξη του ταξιδιού σας, τότε είναι συνήθως καλύτερο να αρχίσετε να αυξάνετε το ποσό της εκπαίδευσης που κάνετε και να προσπαθήσετε να συμπεριλάβετε τουλάχιστον μερικές πλήρεις ημέρες πεζοπορίας.

Αν εργάζεστε με την τυπική πενθήμερη εβδομάδα, τότε η συνένωση δύο ημερών από το περπάτημα πίσω στο σαββατοκύριακο μπορεί να βοηθήσει το σώμα σας να συνηθίσει την αίσθηση μιας πολυήμερης πεζοπορίας και θα σας δώσει επίσης την εμπιστοσύνη ότι έχετε το κίνητρο να σηκωθείτε και περπατάτε κάθε μέρα.

Προσομοίωση του ταξιδιού σας για πεζοπορία

Όταν σχεδιάζετε την προπόνησή σας για μεγάλες αποστάσεις, είναι καλύτερο να δοκιμάσετε και να μιμηθείτε μερικές από τις επιφάνειες και την τοπογραφία της διαδρομής σας στο πρόγραμμα κατάρτισης. Εάν πρόκειται να πεζοπορείτε στα ψηλά βουνά τότε είναι καλύτερο να συμπεριλάβετε απότομες διαδρομές στην εκπαίδευσή σας όπου είναι δυνατόν. Είναι επίσης σημαντικό να συνηθίσετε να περπατάτε με μια πλήρη συσκευασία και εάν πρόκειται να μεταφέρετε όλο τον εξοπλισμό σας στο ταξίδι, βεβαιωθείτε ότι έχετε περπατήσει για τουλάχιστον μερικές ημέρες με το πακέτο. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να συνηθίσετε να περπατάτε με το πακέτο και επίσης να ενισχύσετε τους μυς σας για το ταξίδι.

Κοιτάξτε μετά τα πόδια σας

Το πιο σημαντικό μέρος του σώματος για οποιαδήποτε υπεραστική είναι τα πόδια, οπότε φροντίστε να τα προσέχετε και να φοράτε τα σωστά υποδήματα. Μερικοί άνθρωποι προτιμούν την πρόσθετη υποστήριξη μιας υψηλής μπότας αστράγαλο, ενώ άλλοι θα βρουν μια μπότα περπατήματος τύπου πορτ-μπαγκάζ με τις χαμηλότερες πλευρές για να είναι πιο άνετες.

Όποια επιλογή επιλέγετε για το ταξίδι, βεβαιωθείτε ότι έχετε πάρει λίγες μέρες πριν από το ταξίδι για να φορέσετε τις μπότες σας, και αξίζει επίσης να πάρετε μερικά ζευγάρια εφεδρικών κάλτσες σε περίπτωση που χρειάζεστε λίγο επιπλέον συμπληρώματα όταν βρίσκεστε το μονοπάτι. Φορώντας ξηρές κάλτσες κάθε πρωί είναι επίσης πολύ καλύτερη έναρξη της ημέρας από το τράβηγμα σε υγρές κάλτσες!