Ένας ταξιδιωτικός οδηγός για το πώς να επισκεφθείτε τη Σάντα Φε σε έναν προϋπολογισμό

Για τους ταξιδιώτες, η Σάντα Φε είναι από τις πιο δημοφιλείς πρωτεύουσες των ΗΠΑ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η πόλη προσφέρει μια ματιά στο ιστορικό Νέο Μεξικό και μια μεγάλη συλλογή έργων τέχνης και πολιτισμού. Αυτός ο ταξιδιωτικός οδηγός θα βοηθήσει τους επισκέπτες να περιηγηθούν στη Σάντα Φε χωρίς να ξοδέψουν πάρα πολλά χρήματα.

Πότε θα Επισκεφθείτε

Εκείνοι που σκέφτονται το Νέο Μεξικό ως σκονισμένοι και άνυδροι θα έχουν αυτό το μύθο σκασμένο κατά την άφιξή τους στη Σάντα Φε. Η πόλη βρίσκεται στο νότιο άκρο των Βραχώδη Όρη, με το δάσος και τον καιρό να ταιριάζουν.

Σε περίπου 7000 πόδια πάνω από τη στάθμη της θάλασσας, η Σάντα Φε δέχεται περισσότερο χιόνι το χειμώνα από τις περισσότερες άλλες μεγάλες πόλεις του κράτους. Οι νυχτερινές θερμοκρασίες μπορούν να πέσουν κάτω από το πάγωμα σχεδόν σε οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, οπότε φορέστε ανάλογα. Το συμβιβασμό είναι πολύ ηλιοφάνεια σε όλες τις εποχές. Οι εποχές του φεστιβάλ κορυφώνουν με τον μεγαλύτερο αριθμό αφίξεων τουριστών τον Ιούλιο-Σεπτέμβριο.

Που να φάω

Κατά μήκος της Plaza de Santa Fe (κεντρική περιοχή συγκεντρώσεων της πόλης για σχεδόν 400 χρόνια) θα βρείτε πωλητές δρόμων που προσφέρουν fajitas και άλλες τοπικές λιχουδιές. Εάν ενδιαφέρεστε για ένα γευστικό γεύμα, αναμείνετε να πληρώσετε περισσότερα σε εστιατόρια που βρίσκονται μέσα σε λίγα τετράγωνα της πλατείας. Μια μέτρια φιγούρα είναι το Blue Corn Cafe (γωνιά των οδών Water και Galisteo), όπου γεύματα με τοπική κουζίνα είναι διαθέσιμα για λιγότερο από $ 10.

Που να μείνω

Το Santa Fe είναι ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς στις δυτικές ΗΠΑ, οπότε είναι λογικό να υπάρχουν πολλά ιαματικά λουτρά / θέρετρα και bed and breakfast inns.

Εάν μπορείτε να βρείτε μια συμφωνία, αυτά τα μέρη μπορούν να κάνουν τη διαμονή σας. Αλλά οι περισσότεροι ταξιδιώτες του προϋπολογισμού θα θέλουν κάτι λιγότερο δαπανηρό. Το Santa Fe Motel & Inn βρίσκεται σε μικρή απόσταση με τα πόδια από την πλατεία. Τα δωμάτια ξεκινούν από περίπου 100 δολάρια / νύχτα. Ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων κάτω από $ 150: Inn στο Alameda, ανάμεσα στην ιστορική Santa Fe Plaza και τις γκαλερί της οδού Canyon.

Λειτουργίες αλυσίδας λίγα μίλια από το κέντρο προσφέρουν χαμηλότερες τιμές.

Τριγυρίζω

Οι περισσότεροι άνθρωποι που φτάνουν στη Σάντα Φε οδηγούν ή να πάρουν μια ενοικίαση αυτοκινήτου. Η ίδια η Santa Fe είναι αρκετά μικρή για να δει με τα πόδια. Ο καθεδρικός ναός του Αγίου Φραγκίσκου είναι μεταξύ των εννέα βολικών κεντρικών χώρων στάθμευσης όπου τα τέλη είναι μικρότερα από $ 2 / USD ανά ώρα και $ 9 / ημέρα. Η διαμετακόμιση διατίθεται επίσης σε λογικές τιμές: ένα μονοήμερο δελτίο λεωφορείου είναι μόνο $ 2.

Περιοχές αξιοθέατα

Ξεκινήστε την επίσκεψή σας στο Plaza, ένα πάρκο όπως στο κέντρο της Santa Fe. Πολλά από τις γκαλερί τέχνης της πόλης, τις εμπορικές περιοχές και τα εστιατόρια βρίσκονται μέσα σε λίγα τετράγωνα από αυτό το αξιοθέατο. Υπάρχουν 16 μουσεία μέσα στην πόλη. Ένα από τα καλύτερα είναι το Ινστιτούτο Αμερικανικών Ινδιάνικων Τεχνών, με 7,000 έργα τέχνης και τεχνίτες για να περιγράψουν τα έργα τους. Είσοδος: $ 5 ενήλικες, $ 2.50 ηλικιωμένους και φοιτητές, δωρεάν κάτω των 16 ετών.

Μέσα στο Drive Drive μιας ημέρας

Το Εθνικό Μνημείο Bandelier είναι περίπου μία ώρα από τη Σάντα Φε, αλλά αξίζει τον κόπο για την ημερήσια εκδρομή. Συνδυάζει πανέμορφο τοπίο με σημαντική αρχαιολογική συντήρηση του πολιτισμού πριν από τον Πουέμπλο. Ένα δελτίο αυτοκινήτων επτά ημερών είναι $ 12, αλλά η είσοδος είναι ελεύθερη σε εκπαιδευτικές ομάδες. Παρέχονται επίσης εγκαταστάσεις κάμπινγκ και πεζοπορίας. Το χιόνι μπορεί να κλείσει μερικές περιοχές του πάρκου το χειμώνα.

Περισσότερες Συμβουλές της Σάντα Φε

Το Museum Hill είναι κάτι περισσότερο από εκθέματα

Αυτή η περιοχή διασκέδασης κοντά στο κέντρο της πόλης προσφέρει μια ανάπαυλα από την κίνηση και τα ψώνια στο κέντρο της πόλης. Κάθε ένα από τα πέντε μουσεία εδώ πωλεί ένα δελτίο τεσσάρων ημερών $ 12 για όλη την περιοχή Hill Hill. Έτσι, εάν βρίσκεστε στην πόλη για λίγες μέρες, αυτό σας αγοράζει μια καθημερινή απόδραση και μια συναρπαστική ιστορική γνώση ταυτόχρονα.

Οι γκαλερί τέχνης αφθονούν

Μόνο η Νέα Υόρκη προσφέρει στους επισκέπτες της περισσότερες γκαλερί τέχνης, και όταν εξετάζετε πόσο μικρός Σάντα Φε είναι σε σχέση με την Μεγάλη Μήλο, αρχίζετε να βλέπετε πόση σημασία έχει η τέχνη εδώ. Μπορείτε να περάσετε μέρες περιπλάνησης χωρίς στόχο μέσα από γκαλερί, αλλά η καλύτερη στρατηγική είναι να ενημερωθείτε τοπικά για γκαλερί που ειδικεύονται στις αγαπημένες σας μορφές τέχνης. Πολλοί συγκεντρώνονται στην περιοχή Canyon Road δυτικά του κέντρου.

Daytrip: Όρη Sangre de Cristo

Κατά τη διάρκεια της υψηλής περιόδου, η Σάντα Φε είναι μπλοκαρισμένη με επισκέπτες του φεστιβάλ. Μια μεγάλη απόδραση είναι τα κοντινά βουνά, τα οποία φτάνουν σε ύψος άνω των 13.000 ποδών και προσφέρουν θεαματικές δυνατότητες πεζοπορίας, σκι και θαλάσσιου αθλητισμού. Το Carson National Forest προσφέρει μόνο 330 μίλια μονοπατιών πεζοπορίας. Το χιονοδρομικό μέτωπο του Taos βρίσκεται κοντά.

Περισσότερα για το περπάτημα

Σε μια πόλη που είναι εύκολο να περπατήσει, υπάρχουν πολλές περιηγήσεις με τα πόδια. Παρέχονται δωρεάν περιηγήσεις με τα πόδια με αυτοεξόφληση.

Τα εισιτήρια για Santa Fe Opera

Αυτή η εξαιρετικά θεωρημένη εταιρεία εκτελεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Οι λεγόμενες "φτηνές θέσεις" εδώ είναι προσιτές - $ 31 και άνω. Μπορείτε να κάνετε κράτηση θέσεων online.

Κεντρικό Φεστιβάλ

Πολλοί επισκέπτες της Σάντα Φε είναι εδώ για να λάβουν μέρος σε ένα από τα πολλά φεστιβάλ που φιλοξενούνται στην πόλη. Ελέγξτε το SantaFe.com για μια χρονολογική λίστα γεγονότων.