Ρομαντικές αποδράσεις Santa Fe

Τυρκουάζ και Σιένα, αποχρώσεις του ουρανού και της γης, χρώμα Σάντα Φε, Νέο Μεξικό. Απηχούν σε ένα ασπρόμαυρο εκκλησάκι στο φωτεινό φως της Σάντα Φε ... με τα τολμηρά γεωμετρικά μοτίβα που υφαίνονται σε ένα χαλί Navajo ... σε ένα ασημένιο βραχιόλι Native American διάστικτο με μπλε πέτρες, που πωλείται στο κέντρο της Santa Fe πλατεία, και φοριούνται σε ένα βραχίονα που ροδοκόρεψε από τον ισχυρό Santa Fe ήλιο.

Με το ύψος κατασκευής Santa Fe περιορισμένο σε τρεις ιστορίες, από σχεδόν κάθε ανάβαση υπάρχει μια ανεμπόδιστη θέα του ουρανού και, στα βορειοανατολικά της Santa Fe, τα βουνά Sangre de Cristo.

Ένα καθημερινό δράμα λαμβάνει χώρα πάνω από το κεφάλι, ξεκινώντας με μια αυγή ακουαρέλας που αναγγέλλει το έντονο φως της ημέρας, στη συνέχεια το σούρουπο και τελικά μια μαύρη μελάνη νύχτα διάτρητη από ένα αστέρι zillion.

Αγαπημένα ξενοδοχεία Σάντα Φε

Ενώ πολλά ξενοδοχεία της Σάντα Φε εμφανίζονται από το εξωτερικό για να είναι παρόμοια χαμηλός-slung adobe εκτάσεις, υπάρχουν διαφορές. Το Eldorado Hotel, ένα ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων, τεσσάρων διαμερισμάτων, λίγα τετράγωνα από την πλατεία Plaza (κέντρο της αγοράς, τραπεζαρία και διαμονή) διαθέτει τζάκι, μπαλκόνι και τζακούζι στα περισσότερα δωμάτια.

Σε μια γωνιά της πλατείας στο τέλος του παλιού μονοπατιού της Santa Fe, το funky La Fonda Santa Fe διαθέτει μια από τις καλύτερες τοποθεσίες. Τόσο το λόμπι όσο και τα μεμονωμένα δωμάτιά του είναι διακοσμημένα στο περίφημο ισπανικό αποικιακό στιλ. Το Γαλλικό Ζαχαροπλαστείο και το Αρτοποιείο La Fonda, που σερβίρει κρέπες παγωτού, μπορούν να κάνουν το πρωινό ή το brunch στο Santa Fe ένα γλυκό γεύμα.

Επίσης στο Santa Fe Plaza, το Inn of the Anasazi προσφέρει μια πολυτελή εμπειρία στη μέση μιας πολύ περιηγημένης περιοχής και περιλαμβάνει ένα εστιατόριο πρώτης κατηγορίας.

Λαμβάνει κορυφαία βαθμολογία από τα περιοδικά Condé Nast Traveler και Travel & Leisure . Ακόμη και αν δεν μένετε εκεί, προγραμματίστε ένα γεύμα στο κομψό εστιατόριο του. (Αλλά προειδοποιήστε: Δεν θα έχετε ποτέ το στομάχι να τρώει ξανά τον Taco Bell.)

Εάν προτιμάτε να μείνετε έξω από το Santa Fe, το The Bishop's Lodge διαθέτει όλες τις διασκέδαστες και ανέσεις ενός θέρετρου της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της ιππασίας.

Santa Fe Dining

Η νοτιοδυτική κουζίνα της Santa Fe επηρεάζεται έντονα από το μεξικάνικο μαγείρεμα, οπότε αν δεν είστε συνηθισμένοι σε φλογερό φαγητό, υπάρχει δυνητική δυσπεψία. Τα εστιατόρια Nouvelle-cuisine σερβίρουν πιάτα που συνδυάζουν τσίλι, φασόλια και καλαμπόκι με νέους τρόπους. Το πιο γνωστό είναι το Coyote Cafe , ενώ οι κάτοικοι της Santa Fe ορκίζονται από το Café Pascal.

Δεδομένου ότι το φαγητό στη Σάντα Φε έχει γίνει πιο εκλεπτυσμένο (χωρίς να χάσει κανένα από τα spicinesses του), οι προσφορές εστιατορίων έχουν αυξηθεί και αρκετές θέσεις έχουν συγκεντρώσει κορυφαία βραβεία κουζίνας.

Εξαιρετική χαλάρωση

Η Νέα Εποχή συναντά την Παλιά Δύση στα δέκα χιλιάδες κύματα στη Σάντα Φε. Πρόκειται για ιαπωνικό σπα με υδρομασάζ που βρίσκεται στους λόφους που βρίσκονται ψηλά πάνω από τη Σάντα Φε. Κάντε κράτηση σε μια ιδιωτική εξωτερική σκάφη με τη δική της γειτονική πισίνα. Ένα ραντεβού πριν τη δύση εγγυάται μια εκπληκτική θέα του ηλιοβασιλέματος. Παρακολουθήστε με τα μασάζ του-και-της με τη χρήση λοσιόν με άρωμα Κέδρου δέκα χιλιάδων κυμάτων.

Μουσεία Σάντα Φε

Οι λάτρεις των μουσείων θα βρουν μια σειρά από μουσεία τέχνης και πολιτιστικής κληρονομιάς για να ζήσουν στο Σάντα Φε. Από πού να αρχίσω? Γιατί να μην βυθίσετε πρώτα στο νοτιοδυτικό πολιτισμό, ίσως ως προετοιμασία για μια επίσκεψη σε μια πραγματική κράτηση, στο Μουσείο του Νέου Μεξικού στη Σάντα Φε. Αν έχετε έρθει να βιώσετε τις αισθησιακές απολαύσεις της ζωγραφικής της Γεωργίας O'Keeffe, θα τις βρείτε σε αρκετούς χώρους του Σάντα Φε, συμπεριλαμβανομένου του Μουσείου Georgia O'Keeffe στο κέντρο της Plaza, το κέντρο της Santa Fe για την τέχνη και το εμπόριο.

Δύο μίλια νότια της Santa Fe, το Μουσείο Διεθνούς Λαϊκής Τέχνης περιέχει τη μεγαλύτερη συλλογή λαϊκής τέχνης στον κόσμο. Δίπλα στο ξενοδοχείο, το Μουσείο Ινδικών Τεχνών και Πολιτισμού στο Camino Lejo από το παλιό Santa Fe Trail, είναι αφιερωμένο στις παραδοσιακές τέχνες, που περιλαμβάνουν αγγειοπλαστική, ύφανση, beadwork, και ράψιμο μοκασίν. Η επίσκεψή σας στο Santa Fe δεν χρειάζεται να είναι παθητική εμπειρία. οι επισκέπτες του μουσείου καλούνται να δοκιμάσουν το χέρι τους στην ύφανση και την αραίωση του καλαμποκιού. Αν θέλετε να δείτε περισσότερα, αγοράστε μια κάρτα πολλαπλών ημερών, καλή για είσοδο σε τέσσερα μουσεία.

Santa Fe Shopping

Υπάρχουν περισσότερες τέχνες και χειροτεχνίες στη Σάντα Φε πέρα ​​από τα τοιχώματα του κόλπου των μουσείων της. Η Σάντα Φε υποστηρίζει περίπου 150 γκαλερί τέχνης. Από την αφθονία των καταστημάτων που πυκνοκαθαρίζουν το Canyon Road και εκπέμπονται από το Santa Fe Plaza, στις ζωηρές τοιχογραφίες που βλέπουν στο εσωτερικό και έξω, η τέχνη στη Σάντα Φε εμφανίζεται ως ένα μέρος της ζωής, όπως το φαγητό και το καταφύγιο.

Οι συλλέκτες Crafts μπορούν να ξεκινήσουν την αναζήτησή τους στο κέντρο της Plaza, μια πλευρά της οποίας στεγάζει τους εγγενείς πωλητές που πωλούν κοσμήματα, χαλιά και άλλα αντικείμενα. Για τις χαμηλές τιμές και τα πολυάριθμα ευρήματα, η αγορά ψύλλων δίπλα στην Όπερα της Σάντα Φε τα σαββατοκύριακα δείχνει τα πάντα, από τα σκουριασμένα σπορ μπότες και την αντίκες κασσίτερος σε περιδέραια φετίχ και αποξηραμένα πιπεριές τσίλι.

Αντίκες τέχνης της άψογης ποιότητας είναι προς πώληση στη Σάντα Φε στο Morning Star Gallery στην οδό Canyon. Το κατάστημα μεταφέρει μοκασίνια, καλάθια, κεραμικά, κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, ενδύματα από σουέτ, τσάντες από φλοιό καλαμποκιού, κούκλες (κούκλες Hopi spirit), μάσκες, και για εκείνους που θέλουν να χωρίσουν τρίχες, ένα tomahawk.

Για τον εραστή κοσμήματος, η Σάντα Φε είναι θησαυρός. Τα καταστήματα Downtown Santa Fe διαθέτουν τα πάντα από τα παραδοσιακά και πανταχού παρόντα τυρκουάζ και ασημένια σκουλαρίκια, ζώνες, βραχιόλια και δεσμούς με πολύπλοκα περιτυλιγμένα περιδέραια με σύγχρονα σχέδια που συνδυάζουν χρυσό και πολύτιμους πολύτιμους λίθους.

Santa Fe Side Ταξίδια

Ένα ουσιαστικό παράλληλο ταξίδι, η διαδρομή από τη Σάντα Φε προς το Τάο αποκαλύπτει μερικά από τα πιο μαγευτικά τοπία της Νοτιοδυτικής. Οι κυματιστές καστανιές με έντονα πράσινους θάμνους στρέφονται προς τον τυλίγοντα ποταμό Rio Grande και στη συνέχεια ανεβαίνουν για να συναντήσουν την πορφυρή σειρά Sangre de Cristo. Μόλις χτυπήσετε την πόλη, ψωνίστε, δειπνήστε, μουσείο-hop, και απλά βόλτα.

Έξω από την πόλη, ο λαός του χίλια-χρόνου Taos Pueblo επιτρέπει στο κοινό, αν και η λήψη φωτογραφιών αποθαρρύνεται. Οι διαδρομές που οδηγούν σε σπίτια όσων ζουν σε αυτήν την κράτηση είναι εκτός ορίων.

Εάν τα ταξίδια σας θα σας οδηγήσουν στην περιοχή κατά τη διάρκεια των χειμωνιάτικων μηνών, εξετάστε επίσης μια παράπλευρη εκδρομή σε ένα χιονοδρομικό κέντρο. Το Ski New Mexico διαθέτει πληροφορίες για όλες τις περιοχές σκι του κράτους.

Σε όλη τη Σάντα Φε και τα περίχωρα, οι οπτικές εικόνες είναι τόσο δυνατές ώστε να εμπνέετε, όπως οι Ινδοί και οι Ανατολικοί που ήρθαν πριν, να δημιουργήσετε τη δική σας τέχνη. Συμπληρώστε λοιπόν μια φωτογραφική μηχανή ή ένα σκίτσο και τραβήξτε ένα κομμάτι του ουρανού.