Τάος, Νέο Μεξικό

Μόλις λίγες ώρες με το αυτοκίνητο βόρεια του Albuquerque, και ακόμα πιο σύντομη από το Santa Fe, το Taos προσφέρει στους επισκέπτες λίγο από όλα. Θα βρείτε υπαίθριες δραστηριότητες όλο το χρόνο, γκαλερί αμέτρητα, μουσεία και παγκοσμίου φήμης εστιατόρια. Το Taos είναι η πιο δημοφιλής πόλη του Νέου Μεξικού μετά τη Σάντα Φε , και δεν αποτελεί έκπληξη. Όπως και η Σάντα Φε, υπάρχουν καλλιτέχνες κάτοικοι που πωλούν το έργο τους και ζουν στην περιοχή.

Όπως και η Σάντα Φε, υπάρχουν κατασκευές που έχουν μετατραπεί σε εστιατόρια και καταστήματα, διατηρώντας την ομορφιά και την ιστορική γοητεία τους. Το Taos διαθέτει επίσης την ομορφιά του ύπαιου, με τα ποτάμια να φτάνουν στο καλοκαίρι και οι σκιέρ που συρρέουν το χειμώνα για να κάνουν σκι στις πλαγιές .

Μια επίσκεψη στο Τάο θα πρέπει να ξεκινήσει στην καρδιά του στην ιστορική πλατεία. Τα καταστήματα και τα εστιατόρια περιβάλλουν την πλατεία και προσφέρουν ένα μέρος για να ξεκινήσετε την περιήγηση. (Ο Taos έχει να κάνει με την περιήγηση). Η ιστορική πλατεία εγκαταστάθηκε από Ισπανούς αποίκους και χτίστηκε αρχικά για την άμυνα, καθώς οι πόρτες και τα παράθυρα και οι περιορισμένες εισόδους θα μπορούσαν όλοι να εμποδιστούν. Σήμερα, η πλατεία αποτελεί χώρο συγκέντρωσης για εκδηλώσεις και εκθέσεις τεχνών και βιοτεχνίας. Το καλοκαίρι υπάρχουν ζωντανές συναυλίες από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο, δωρεάν κάθε Πέμπτη το βράδυ. Μια άλλη πλατεία, Guadalupe Plaza, βρίσκεται δυτικά της κεντρικής πλατείας.

Εκτός από την πλατεία, υπάρχουν δρόμοι φαίνεται να γίνονται για να περιπλανηθείτε και να πετάξετε.

Δεν είναι ασυνήθιστο να περιπλανηθείτε σε ένα δρόμο, να κάνετε μια στροφή και να καταλήξετε σε μια περιοχή που έχει μια συσσώρευση περισσότερων καταστημάτων. Θα βρείτε τα πάντα, από παλαιούς χάρτες έως το βιβλιοπωλείο στην οδό Bent, και κατά μήκος της διαδρομής, μπορείτε να αποφασίσετε να φάτε από ένα καροτσάκι τροφίμων ή καφέ. Τα καταστήματα John Dunn βρίσκονται ακριβώς έξω από την οδό Bent.

Οι γκαλερί τέχνης και τα καταστήματα στο Taos κυμαίνονται από υψηλής ποιότητας ένα από τα έργα ζωγραφικής των διάσημων καλλιτεχνών στην πρακτική τέχνη όπως οι ζωγραφισμένες στο χέρι πλάκες και τα μπολ. Πολλά αντικείμενα είναι χειροποίητα στο Τάο, όπως τα τσίλι και τα κοσμήματα.

Μια επίσκεψη στο Taos δεν είναι πλήρης χωρίς να δούμε κάποια ιστορία της. Το μουσείο Harwood βρίσκεται στην οδό Ledoux και το Mabel Dodge Luhan House βρίσκεται στην οδό Morada. Ο Luhan ήταν γνωστός για τη φιλοξενία διάσημων καλλιτεχνών και συγγραφέων, ένας από τους πιο διάσημους είναι ο DH Lawrence.

Το Μουσείο Τέχνης Taos στο North Pueblo Road παρουσιάζει το έργο του Nicolai Fechin, ο οποίος σχεδίασε και έχτισε το σπίτι που είναι σήμερα το μουσείο. Το μουσείο που ήταν κάποτε το σπίτι του είναι ένα έργο τέχνης και από μόνο του.

Το Taos Pueblo είναι κοντά στην πόλη και είναι ένα από τα ωραιότερα pueblos στο Νέο Μεξικό. Όπως και η Acoma , οι επισκέπτες μπορούν να αγοράσουν Native art, κοσμήματα και πολλά άλλα, σε καταστήματα στα δωμάτια του ισογείου.

Το Taos είναι γνωστό για τα εστιατόρια του, τα οποία διαθέτουν τα πάντα, από πράσινο τσίλιουμς τσίλι έως τοπικά, φρέσκα τρόφιμα που δημιουργήθηκαν από αρχιμάγειρες παγκόσμιας κλάσης. Υπάρχουν επίσης μικροσκοπικά και οινοποιεία για να επισκεφθείτε.

Το ύπαιθρο βρίσκεται ακριβώς στο Taos, με το βουνό κοντά όλο το χρόνο, προσφέροντας πεζοπορία, ποδηλασία, σκι και πολλά άλλα. Το κοντινό Rio Grande είναι γνωστό για το whitewater rafting του κατά τη διάρκεια του ζεστού καιρού.

Το Taos είναι ένας προορισμός όλο το χρόνο, είτε επισκέπτεστε για τις μεγάλες ευκαιρίες αναψυχής του είτε για ένα μέρος για να ψωνίσετε και να απολαύσετε την ομορφιά της πόλης. Ένα πράγμα είναι σίγουρο: ο Taos θα πρέπει να απολαύσετε σε λίγες μέρες, τουλάχιστον ένα Σαββατοκύριακο, για να το απολαύσετε όλα.