Μανχάταν σαν μια τοπική: Αποκριτική παρέλαση του χωριού στη Νέα Υόρκη

Το χωριό της Χάλοουιν Μπερντέμι Σκηνοθέτης Ζαν Φλέμινγκ Συζητά το θρυλικό γεγονός

Οι πεπειραμένοι ταξιδιώτες πηγαίνουν όπου πηγαίνουν οι ντόπιοι. Σε αυτή τη μηνιαία σειρά, "Μανχάταν σαν ένα τοπικό", κάθομαι με εμπειρογνώμονες στο χώρο της πόλης της Νέας Υόρκης που μοιράζονται ιδέες για τις πολύ αγαπημένες εμπειρίες τους στο Μανχάταν, μαζί με τις συμβουλές και τη στρατηγική της NYC για ταξίδια.

Το NYC είναι ο αστικός κόμβος του έθνους για τις ψυχαγωγικές αποκριές και τα ρίγη, με μεγάλο μέρος της δραστηριότητας να επικεντρώνεται στην θαυμάσια εξωφρενική παρέλαση του Village Village, τώρα στο 42ο έτος της.

Συζητήσαμε με τον Καλλιτεχνικό και Παραγωγό Διευθυντή της παρέλας, Jeanne Fleming, ο οποίος υπήρξε πρωτοπόρος πίσω από την παρέλαση και άλλες σημαντικές περιφερειακές εκδηλώσεις και φεστιβάλ για περισσότερα από 30 χρόνια. Εδώ, συζητά την προέλευση του παρελάσματος και το θέμα του 2015 και μοιράζεται χρήσιμες συμβουλές και κόλπα για να αξιοποιήσει στο έπακρο το φετινό γεγονός.

Το χωριό Halloween Parade ήταν το μεγαλύτερο γεγονός αποκριών στη Νέα Υόρκη για περισσότερα από 40 χρόνια. Πώς έχει συμβεί η εξέλιξη του γεγονότος με την πάροδο των χρόνων και ποιο είναι το πιο ενθουσιασμένο για την έκδοση του 2015;

Η παρέλαση ξεκίνησε ως κάτοικος του χωριού και ο κατασκευαστής μάσκας περπάτησε από το σπίτι του στο πάρκο του. Κατά μήκος του δρόμου, άλλοι εντάχθηκαν - και μεγάλωσε σαν Topsy! Σε εκείνες τις ημέρες, ίσως 100 άνθρωποι έτρεξαν σε αυτό και ήμουν ένας από αυτούς! Απλώς το αγάπησα επειδή το είδα ως γιορτή της ατομικής δημιουργικής φαντασίας. Δεν ήταν μόνο για τους καλλιτέχνες, ήταν μια ευκαιρία για όλους να βγουν και να εκτελέσουν, να μετασχηματιστούν, να συναντηθούν ανεξάρτητα από τις διαφορές τους.

Με τα χρόνια, από στόμα σε στόμα έφεραν όλο και περισσότερους λαούς τόσο για να είναι στην εκδήλωση και για να το παρακολουθήσουν. Τώρα η εκτίμηση είναι ότι 100.000 Μαρτίου και 2 εκατομμύρια ρολόγια! Συνέχισε να μεγαλώνει!

Φέτος, το θέμα μας είναι "Shine a Light! Σε εποχές σκοταδιού, λάμπει ένα φως. "Από την αρχαιότητα, αυτό κάνουν οι άνθρωποι στο Halloween - στη σκοτεινή νύχτα, έβαλαν ένα κορίτσι σε μια κολοκύθα και περπατούσαν από σπίτι σε σπίτι, φέρνοντας ένα φως στο σκοτάδι.

Για την παρέλαση, το φως που λάμπει είναι ένα είδος ουτοπικής κοινωνίας, όπου για μια νύχτα ο καθένας μοιάζει να συναντιέται μαζί σε μια κοινότητα που ενώνει τη δημιουργικότητα και τη φαντασία. Φέτος, το θέμα φαίνεται πραγματικά να αντηχεί με τον παγκόσμιο ζωγράφο και ελπίζουμε ότι οι λαοί θα έρθουν στην παρέλαση στη σύγχρονη έκδοση του φωτός στην κολοκύθα: φέρνοντας τις θετικές και δημιουργικές τους ενέργειες σε έναν κόσμο που αμφισβητείται από το διχασμό και φόβο.

Η παρέλαση είναι πάντα γεμάτη. Έχετε κάποιες συμβουλές ή κόλπα για να αποκτήσετε υπέροχα σημεία για την προβολή του γεγονότος;

Για μένα, είναι πάντα καλύτερο να είσαι στην παρέλαση! Είναι γεμάτο από την αρχή, όταν η γραμμή, αλλά στη συνέχεια εξαπλώνεται και έχετε χώρο για να εκτελέσετε, να χορέψετε και να απολαύσετε οικείες αλληλεπιδράσεις με το κοινό. Για να μάθετε πώς να το κάνετε αυτό, πηγαίνετε στο www.halloween-nyc.com. Όλες οι λεπτομέρειες για τη συμμετοχή ή την παρακολούθηση της παρέλασης είναι εκεί. Επίσης, μεταδίδεται σε NY1 από τις 7:30 μ.μ. έως τις 9:30 μ.μ., και στη συνέχεια και πάλι αργότερα, έτσι οι λαοί μπορούν να το δουν όταν φτάσουν στο σπίτι και αναζητούν τους εαυτούς τους! Το hashtag για την παρέλαση είναι # ny1boo.

Οποιεσδήποτε προτάσεις για διασκέδαση και γιορτινά σημεία για να χτυπήσει επάνω για post-parade γλέντι;

Το Webster Hall είναι το επίσημο μας πάρτι - τα καλύτερα κοστούμια πηγαίνουν εκεί επειδή υπάρχει ένα βραβείο αξίας 5.000 δολαρίων και έχουν μια φανταστική επίδειξη αποκριών!