Τι είναι το τρένο TGV; Πού μπορώ να αγοράσω εισιτήρια τρένων TGV;

Απαντώντας στις Συχνές Ερωτήσεις σας σχετικά με το Γαλλικό Ταξίδι με Τρένο

Τα τρένα TGV είναι τρένα υψηλής ταχύτητας που λειτουργούν εντός της Γαλλίας. Τα τρένα Grand Vitesse ή τα τρένα TGV κατασκευάζονται από τη γαλλική εταιρεία κατασκευών Alstom και λειτουργούν από τη SNCF (γαλλική εταιρεία σιδηροδρόμων). Τα τρένα TGV κινούνται με ηλεκτρισμό και μπορούν να επιτύχουν τις ταχύτερες ταχύτητες πλεύσης μόνο σε ειδικά υψηλής ταχύτητας κομμάτια που ονομάζονται LGV (Ligne á Grande Vitesse).

Αυτές οι ταχύτητες ταξιδιού TGV τρένων είναι μέχρι 186 μίλια την ώρα, πράγμα που σημαίνει ότι ένα τρένο TGV κάνει το ταξίδι από το Παρίσι στη Ζυρίχη σε έξι ώρες ή στις Βρυξέλλες στην Αβινιόν σε μόλις πέντε.

Αν ταξιδεύετε στη Γαλλία και δεν έχετε πολύ χρόνο για το ταξίδι σας, το TGV είναι μια εξαιρετική επιλογή για να εγκαταστήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο.

Χρειάζομαι μια κράτηση για τρένα TGV;

Ναι, το κάνετε. Οι κρατήσεις για τα τρένα TGV είναι υποχρεωτικές, οπότε κάθε φορά που αγοράζετε το εισιτήριό σας, θα πρέπει να κάνετε και κράτηση.

Πόσο κοστίζουν τα εισιτήρια TGV;

Όπως αναμένετε, τα τρένα TGV είναι πιο ακριβά από τα "κανονικά" τρένα ταχύτητας στη Γαλλία.

Μια κράτηση, την οποία πρέπει να έχετε σε ένα τρένο TGV, κοστίζει επίσης μερικά ευρώ. Πριν να αγοράσετε το εισιτήριό σας, ίσως θελήσετε να συγκρίνετε επίσης τους ευρωπαϊκούς αεροπορικούς ναύλους , καθώς ίσως μπορείτε να πετάξετε για φτηνότερες πτήσεις.

Όπως πάντα, αν βρίσκετε ότι τα αεροπορικά εισιτήρια είναι πιο φθηνά, θυμηθείτε να προσθέσετε το επιπλέον κόστος που μπορεί να το κάνει πιο ακριβό και λιγότερο βολικό. Για παράδειγμα, οι αμαξοστοιχίες συχνά σας μεταφέρουν στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό σε μια ευρωπαϊκή πόλη, όπου οι ξενώνες βρίσκονται συχνά μερικά βήματα μακριά, ενώ οι ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες συχνά προσγειώνονται σε αεροδρόμια εκτός δρόμου, συνεπώς θα περιλαμβάνουν ταξί ή ακριβότερες μεταφορές επιλογές για να φτάσετε στο δωμάτιό σας.

Πού μπορώ να αγοράσω εισιτήρια TGV;

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να αγοράσετε εισιτήρια για τρένα TGV.

Ο καλύτερος, φθηνότερος και οικονομικότερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι μέσω της ιστοσελίδας της SNCF. Εκεί θα έχετε τη δυνατότητα να εισέλθετε στον επιλεγμένο προορισμό σας, τις ημερομηνίες ταξιδιού σας και αν ψάχνετε ένα εισιτήριο ή ένα εισιτήριο επιστροφής.

Μόλις καταχωρίσετε αυτές τις πληροφορίες, θα μπορείτε να δείτε τα χρονοδιαγράμματα και τις τιμές και να επιλέξετε την καλύτερη επιλογή για εσάς.

Εναλλακτικά, μπορείτε να κλείσετε το εισιτήριό σας μέσω της Rail Europe. Η Rail Europe σας επιτρέπει να κάνετε κράτηση των εισιτηρίων σας μέσω ενός εύχρηστου ιστότοπου, αλλά κοστίζει περισσότερο από την κράτηση απευθείας μέσω της SNCF. Το όφελος από την επιλογή της Rail Europe είναι αν σχεδιάζετε να πραγματοποιήσετε ένα μεγάλο ταξίδι με τρένο σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η Rail Europe σας επιτρέπει να κάνετε κράτηση όλων των εισιτηρίων σας για το ταξίδι σας στην Ευρώπη σε ένα μέρος, γεγονός που μπορεί να κάνει τον προγραμματισμό πολύ πιο βολικό.

Τέλος, εάν είστε περισσότερο αυθόρμητος ταξιδιώτης, μπορείτε να επιλέξετε να αγοράσετε προσωπικά τα εισιτήριά σας από ένα σιδηροδρομικό σταθμό. Το κύριο πλεονέκτημα για να γίνει αυτό είναι ότι μπορείτε να φτιάξετε τα ταξιδιωτικά σας σχέδια καθώς προχωράτε και δεν θα είστε δεμένα να προχωρήσετε σε έναν νέο προορισμό όταν δεν θέλετε. Το μειονέκτημα για αυτό είναι ότι θα διατρέξετε τον κίνδυνο να πωληθεί κάθε εισιτήριο για το χρόνο που θέλετε να ταξιδέψετε και γι 'αυτό δεν σας προτείνω να το κάνετε αν ταξιδεύετε στα μέσα του καλοκαιριού. Λειτουργεί επίσης για να είναι πιο ακριβά αν κλείσετε την τελευταία στιγμή από ένα σιδηροδρομικό σταθμό.

Πώς να εξοικονομήσετε χρήματα σε εισιτήρια TGV

Ένας τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα στο εισιτήριο TGV σας είναι να κρατήσετε τα εισιτήριά σας το συντομότερο δυνατόν.

Τα εισιτήρια είναι τα φθηνότερα για τα τρένα TGV τρεις μήνες πριν την ημερομηνία αναχώρησής σας και στη συνέχεια αυξάνεται σταδιακά η τιμή μετά από αυτό. Εάν μπορείτε να ολοκληρώσετε τα ταξίδια σας νωρίς, μπορείτε να πάρετε μια πραγματική συμφωνία αγοράζοντας τα εισιτήριά σας μόλις αυτά είναι διαθέσιμα.

Αυτό το άρθρο έχει επεξεργαστεί και ενημερωθεί από την Lauren Juliff.