Πού να δοκιμάσετε τα παραδοσιακά ιαπωνικά τρόφιμα στη Silicon Valley

Μπορείτε να συσχετίσετε ιαπωνικό φαγητό με σούσι, αλλά η Ιαπωνία έχει πολλές άλλες γαστρονομικές παραδόσεις που μόλις αρχίζουν να κρατιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτά περιλαμβάνουν kaiseki ( ένα γεύμα πολλαπλών πιάτων με έμφαση σε εποχιακά και τοπικά συστατικά), wagashi (παραδοσιακά ιαπωνικά γλυκά), izakayas (μπαρ με μικρά πιάτα μενού), και μια πιο πρόσφατη άφιξη, ramen (πλούσιος νότος σούπες).

Την περασμένη εβδομάδα, παρακολούθησα την ετήσια τελετή απονομής των βραβείων της Γεύσης της Ιαπωνίας για την Silicon Valley της Ιαπωνίας.

Αυτή η εκδήλωση τιμήσε τον τοπικό σεφ Toshio Sakuma. Αυτός και η σύζυγός του Keiko ήταν τοπικοί πρωτοπόροι στην παραδοσιακή ιαπωνική κουζίνα, φέρνοντας γεύματα kaiseki-style στη Silicon Valley. Στο (τώρα κλειστό) εστιατόριο Kaygetsu στο Menlo Park, βοήθησαν να γνωρίσουν αυτή την ιαπωνική υπηρεσία γεύματος και να εμπνεύσουν άλλα εστιατόρια να εκτείνονται για να εξυπηρετήσουν πιο παραδοσιακά ιαπωνικά φαγητά.

Εδώ είναι μερικά μέρη όπου μπορείτε να δοκιμάσετε kaiseki και άλλα παραδοσιακά ιαπωνικά τρόφιμα στο Silicon Valley.

Βουκουριγιά - 115 De Anza Blvd., San Mateo

Ένα παραδοσιακό μενού τύπου kaiseki με εννέα πιάτα με φρέσκα και εποχιακά λαχανικά. Σεφ Ο Katsuhiro Yamasaki ξεκίνησε την καριέρα του σε ένα παραδοσιακό ιαπωνικό εστιατόριο στο Κιότο της Ιαπωνίας και ήρθε στις ΗΠΑ για να εργαστεί για τον Chef Sakuma στο εστιατόριο Kaygetsu. Μετά το κλείσιμο του εστιατορίου, ξεκίνησε το δικό του έργο, Wakuriya.

Mitsonobu - 325 Sharon Park Drive, Menlo Park

Ο νέος ιδιοκτήτης του εστιατορίου Kaygetsu (Chef Tomonari Mitsonobu) άνοιξε αυτό το εστιατόριο που προσφέρει παραδοσιακά ιαπωνικά caiseki μαζί με τις γεύσεις της Καλιφόρνιας.

Sakae Sushi - 243 Καλιφόρνια Drive, Burlingame

Αυτό το μπαρ σούσι και sake είναι ένα από τα καλύτερα που θεωρείται στην περιοχή του κόλπου. Το εστιατόριο προσφέρει καθαρό σούσι και ένα μικρό πιάτο με μενού σε στιλ izakaya. Οι μερίδες Kaiseki διατίθενται για ομάδες που διατηρούν ένα ιδιωτικό δωμάτιο.

Izakaya Ginji - 398 S. B Street, San Mateo

Ένα εστιατόριο τύπου izakaya που ειδικεύεται στο yakitori (σουβλάκια κοτόπουλου) παραδοσιακά ψημένο πάνω σε φυσικό ξύλινο κάρβουνο.

Το μπαρ διαθέτει ένα μεγάλο μενού ιαπωνικού sake και shochu (αποσταγμένο αλκοόλ από ρύζι, κριθάρι ή γλυκοπατάτες).

Οράντι Ράμεν - 3540 Homestead Road, Σάντα Κλάρα

Υπάρχουν κάποιες πολύ αγαπημένες θέσεις ramen noodle στην περιοχή Bay, αλλά το Orenchi είναι ένα από τα αγαπημένα της Silicon Valley. Το εστιατόριο προσφέρει μια ποικιλία από ιαπωνικές γεύσεις ramen ζωμού, όπως tonkatsu, miso, σόγια και αλάτι. Το εστιατόριο τραβά μακριές γραμμές και κλείνει όταν τελειώσει η σούπα, οπότε φτάνετε νωρίς.

Mitsuwa Marketplace - Λεωφόρος Saratoga 675, Σαν Χοσέ

Το Mitsuwa είναι το μεγαλύτερο ιαπωνικό σούπερ μάρκετ στην περιοχή Bay και είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να δοκιμάσετε πολλά παραδοσιακά ιαπωνικά φαγητά όλα κάτω από την ίδια στέγη. Το κατάστημα μεταφέρει αυθεντικά ιαπωνικά είδη παντοπωλείου, καλλυντικά, συσκευές και πολλά άλλα. Το εστιατόριο διαθέτει ένα μικρό γήπεδο για φαγητό, το οποίο διαθέτει ποικιλία ειδικών πιάτων και προϊόντων διατροφής, όπως η Santouka, η Sweets (παραδοσιακά ιαπωνικά γλυκά) και το Matcha Love από το Ito-En (παγωτό ιαπωνικού τσαγιού).