Εξερευνήστε την Chinatown στην Ουάσιγκτον, DC

Αξιοθέατα, εστιατόρια και σύντομη ιστορία

Το Chinatown είναι μια μικρή ιστορική γειτονιά της Ουάσινγκτον, η οποία διαθέτει μια ποικιλία από πολιτιστικά αξιοθέατα και επιχειρήσεις τόσο για τουρίστες όσο και για κατοίκους. Αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε στην πρωτεύουσα του έθνους και ψάχνοντας για μερικά από τα καλύτερα αυθεντικά κινέζικα φαγητά, μην κοιτάτε περισσότερο από τα 20 περίπου κινεζικά και ασιατικά εστιατόρια της περιοχής.

Το Chinatown της Ουάσινγκτον βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του Downtown κοντά στο Penn Quarter, μια αναζωογονημένη συνοικία τέχνης και ψυχαγωγίας με νέα εστιατόρια, ξενοδοχεία, νυχτερινά κέντρα, μουσεία, θέατρα και μοντέρνα καταστήματα και χαρακτηρίζεται από το Arch of Friendship, στο Η και στον 7ο Δρόμο.

Παρόλο που ένα μεγάλο μέρος της περιοχής καταστράφηκε στη δεκαετία του 1990 για να ανοίξει ο δρόμος για το MCI Centre (τώρα το Capital One Arena ), το Chinatown παραμένει ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους τουρίστες που επισκέπτονται την πρωτεύουσα του έθνους. Ωστόσο, η Chinatown είναι η πιο δημοφιλής για τα εστιατόρια της και την ετήσια κινεζική Πρωτοχρονιά .

Ιστορία της Chinatown

Στις αρχές της δεκαετίας του 1900, η ​​περιοχή της Chinatown ήταν κυρίως κατοικημένη από γερμανούς μετανάστες, αλλά οι Κινέζοι μετανάστες άρχισαν να μετακινούνται στην περιοχή τη δεκαετία του 1930, αφού εκτοπίστηκαν από την αρχική Chinatown κατά μήκος της λεωφόρου Pennsylvania, όταν χτίστηκε το συγκρότημα κυβερνητικών γραφείων της Ομοσπονδιακής Τρίγωνο.

Όπως και άλλες γειτονιές της Ουάσινγκτον , η Chinatown μειώθηκε απότομα μετά τις ταραχές του 1968, όταν πολλοί κάτοικοι μετακόμισαν σε προαστιακές περιοχές, που προκλήθηκαν από το αυξανόμενο έγκλημα της πόλης και το επιδεινούμενο επιχειρηματικό κλίμα. Το 1986, η πόλη αφιέρωσε την Αψίδα της Φιλίας, μια παραδοσιακή κινεζική πύλη που σχεδίασε ο τοπικός αρχιτέκτονας Alfred Liu για να ενισχύσει τον κινεζικό χαρακτήρα της γειτονιάς.

Ο πυρήνας της γειτονιάς κατεδαφίστηκε για να ανοίξει το δρόμο για το Κέντρο MCI, το οποίο ολοκληρώθηκε το 1997, και το 2004, η Chinatown πέρασε μια ανακαίνιση 200 εκατομμυρίων δολαρίων, μετατρέποντας την περιοχή σε πολυσύχναστη γειτονιά για νυχτερινή ζωή, ψώνια και διασκέδαση.

Σημαντικές Αξιοθέατα Κοντά στην Chinatown

Αν και υπάρχουν πολλά να κάνουμε και να δούμε στην Chinatown, συμπεριλαμβανομένων μερικών από τους μεγαλύτερους και καλύτερους χώρους εκδηλώσεων της πόλης, ένα από τα κύρια σημεία αυτής της γειτονιάς είναι η αυθεντική ασιατική κουζίνα.

Υπάρχουν πάνω από 20 τοπικά εστιατόρια και μπαρ στην οικογένεια της Ουάσιγκτον της Ουάσινγκτον και πολλά άλλα εστιατόρια σε κοντινή απόσταση από αυτή την ιστορική γειτονιά. Για έναν ολοκληρωμένο οδηγό για το πού να φάτε στην Chinatown, δείτε το άρθρο μας "Τα καλύτερα εστιατόρια στην Chinatown Ουάσιγκτον, DC "

Αν νιώσετε σαν να κάνετε κάτι διαφορετικό από το φαγητό στο ταξίδι σας στην Chinatown, υπάρχουν πολλά διαφορετικά αξιοθέατα που αξίζει να εξερευνήσετε, όπως το Διεθνές Μουσείο Spy , το Memorial Navy των Ηνωμένων Πολιτειών και το Εθνικό Μουσείο Γυναικών στις Τέχνες .

Όπως αναφέρθηκε, το Chinatown φιλοξενεί πλέον το μεγαλύτερο αθλητικό και ψυχαγωγικό συγκρότημα της πόλης, το Capital One Arena , μια υπερσύγχρονη εγκατάσταση που χαρακτηρίζει συνήθως καλλιτέχνες και αθλητικές ομάδες από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των καλλιτεχνών και των πράξεων που σχετίζονται με την κινεζική και άλλες ανατολικο-ασιατικές κουλτούρες.

Άλλα δημοφιλή αξιοθέατα περιλαμβάνουν την Εθνική Πινακοθήκη και το Μουσείο Αμερικανικής Τέχνης Smithsonian , το εμπορικό και κινηματογραφικό κέντρο Gallery Place , το Συνεδριακό Κέντρο της Ουάσιγκτον , το γερμανικό πολιτιστικό κέντρο που ονομάζεται Goethe-Institut και το Μουσείο Επιστήμης Marian Koshland.