Η εμφάνιση του Cicadas στην περιοχή Washington, DC

Περιοδικά Cicadas έρχονται κάθε 13 ή 17 χρόνια

Στο ανατολικό μισό των Ηνωμένων Πολιτειών, τα περιοδικά τζιτζίκια, που ονομάζονται Magicicada, έρχονται έξω από το έδαφος κάθε 13 ή 17 χρόνια όταν το έδαφος θερμαίνει μέχρι 64 F. Συχνά τα λάθη για ακρίδες, που είναι τεχνικά ακρίδες, τα τζιτζίκια είναι μεγάλα ιπτάμενα έντομα , περίπου μια ίντσα και μισό μήκος, με μαύρα σώματα, κόκκινα μάτια και ευαίσθητα φτερά. Η περιοχή Beltway - Ουάσινγκτον, DC , Μέριλαντ και Βιρτζίνια - έχει τα μερίδιά της τα τζιτζίκια τα περισσότερα χρόνια.

Το 2017, φαίνεται μια ομάδα περιφερειακών τζιτζίκων που προέκυψαν νωρίτερα από τον 17ετή κύκλο ζωής που προτάθηκε. Ορισμένοι εμπειρογνώμονες ισχυρίζονται ότι η αλλαγή του κλίματος είναι φταίξιμη, άλλοι λένε ότι η ομαδοποίηση των τζιτζίκι προσπαθεί να πρωτοπορήσει ή να επιταχύνει τη διαδικασία τους για να δημιουργήσει μια νέα γραμμή ή κοπάδι.

Η ζωή ως Κικάντα

Οι Cicadas ζουν όλη τους τη ζωή υπόγεια σαν νύμφες και εμφανίζονται ως ενήλικα τζιτζίκια έτοιμα να ζευγαρώσουν. Εάν ένας τζιτζίκι είναι τυχερός για να ξεφύγει από τους θηρευτές και να ζήσει έξω τον κύκλο ζωής του, τότε μπορεί να ζήσει 4 εβδομάδες από το έδαφος πριν πεθάνει. Όταν εμφανιστούν τα τζιτζίκια, είναι πάρα πολλά για να μετράνε. Τους βλέπεις παντού - στα πεζοδρόμια, στα δέντρα, στη βεράντα και στο δρόμο.

Συνήθως, στις αρχές Μαΐου έως τα μέσα Μαΐου, οι νύμφες του τζιτζίκι σέρνουν από το έδαφος, πάνω σε δέντρα και ρίχνουν τα δέρματά τους. Τα αρσενικά τραγουδούν πολύ δυνατά για να προσελκύσουν θηλυκά συντρόφους. Τα Cicadas είναι από τα πιο δυνατά πλάσματα της φύσης με μια σειρά από 85 έως 100 ντεσιμπέλ. Τα θηλυκά βάζουν τα αυγά τους στα κλαδιά των δέντρων.

Οι νύμφες εκκολάπτονται και ρίχνουν αρκετές ίντσες υπόγεια. Ο κύκλος άνω του εδάφους διαρκεί λιγότερο από τέσσερις εβδομάδες. Αρχίζοντας στα μέσα Ιουνίου, όλοι οι ενήλικες πεθαίνουν. Τα αρσενικά τζιτζίκια πεθαίνουν αμέσως μετά το ζευγάρωμα. Τα θηλυκά βάζουν 400 έως 600 αυγά πριν πεθάνουν.

Καταστρέψτε τα πλάσματα

Οι ενθωολόγοι έχουν χαρτογραφήσει «γενέθλια» ή ομάδες των τζιτζίκων ανά έτος και τοποθεσία.

Αυτά τα αρπακτικά ζώα είναι στο ίδιο χρονικό διάστημα 13 ή 17 ετών μαζί. Υπάρχουν 12 αρπακτικά ζώα, το καθένα σε διαφορετική περιοχή της χώρας, από δεκαεπτά χρόνια τζιτζίκια. Υπάρχουν τρία βλάστηκα των 13 χρόνων τζιτζίκια. Ως αποτέλεσμα, είναι δυνατόν να βρείτε τζιτζίκια σε σχεδόν οποιοδήποτε έτος ταξιδεύοντας στην κατάλληλη τοποθεσία.

Για παράδειγμα, τα δύο βρώματα που είναι κάτοικοι της Ουάσινγκτον, είναι το East Coast Brood II, το οποίο αναδείχθηκε τελευταία το 2013 και αναμένεται να επιστρέψει το 2030, και το Μεγάλο Ανατολικό Brood X, το οποίο αναδείχθηκε τελευταία το 2004 και πρόκειται να επιστρέψει 2021.

Μερικοί ειδικοί πιστεύουν ότι η πρώιμη εμφάνιση το 2017 στην Ουάσινγκτον, DC θα μπορούσε να ήταν ο Brood X που προσπαθούσε να βγει νωρίς και να δημιουργήσει ένα νέο αγέλη.

Δεν υπάρχει κακό, δεν υπάρχει φάουλ

Ευτυχώς, τα τζιτζίκια δεν δαγκώνουν ούτε τσιμπούν, ώστε να μην είναι επιβλαβή για τους ανθρώπους ή τα κατοικίδια ζώα. Γενικά δεν αφήνουν καμία βαρύτατη ζημιά, εκτός πιθανώς σε μερικά νεαρά δέντρα και θάμνους. Η ανάπτυξη των δένδρων φαίνεται να μειώνεται το χρόνο πριν από την εμφάνιση ενός κοπαδιού, εξαιτίας της αυξημένης διατροφής με ρίζες από νύμφες. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι τα τζιτζίκια είναι ενοχλητικά, αν και πολλοί πιστεύουν ότι τα τζιτζίκια και ο μοναδικός κύκλος ζωής τους είναι συναρπαστικοί.

Οι μοσχάρια τρέφονται με νυμφικά τζιτζίκια και φαίνεται να ευδοκιμούν το χρόνο πριν από την εμφάνιση, αλλά υποφέρουν τα επόμενα χρόνια εξαιτίας της εξαφάνισης της πηγής τροφής.

Επίσης, οι άγριες γαλοπούλες επωφελούνται σε μεγάλο βαθμό σε ένα έτος εμφάνισης του τζιτζίκι, χαζεύοντας τους ενήλικες στο έδαφος καθώς πεθαίνουν.