2018 κινεζικό νέο έτος στην Ουάσιγκτον, DC

Γιορτάστε το έτος του σκύλου (Σεληνιακό Νέο Έτος 2018)

Η Ουάσιγκτον, DC, γιορτάζει το Κινεζικό Νέο Έτος με μια κινεζική παρέλαση του νέου έτους, κινέζικους χορούς δράκων, ζωντανές μουσικές παραστάσεις και πολλά άλλα. Το κινεζικό νέο έτος είναι ένα γεγονός 15 ημερών που αρχίζει με τη Νέα Σελήνη την πρώτη ημέρα του νέου έτους και τελειώνει με την πανσέληνο 15 ημέρες αργότερα. Η πρώτη ημέρα του έτους μπορεί να πέσει οπουδήποτε μεταξύ τέλους Ιανουαρίου και μέσου Φεβρουαρίου. Ο εορτασμός περιλαμβάνει αφιέρωση κάθε χρόνο σε ένα συγκεκριμένο ζώο.

Ο Δράκος, άλογο, πίθηκος, αρουραίος, αγριόχοιρος, κουνέλι, σκύλος, κοτσάνι, βόδι, τίγρης, φίδι και αίγα είναι τα δώδεκα ζώα που αποτελούν μέρος αυτής της παράδοσης.

Το 2018, στο Δυτικό ημερολόγιο, η έναρξη του νέου έτους πέφτει στις 16 Φεβρουαρίου και είναι η χρονιά του σκύλου. Κατά τη διάρκεια αυτής της σημαντικής γιορτής στον ασιατικό πολιτισμό, είναι παραδοσιακό να φορούν κόκκινο, που προορίζεται να απομακρύνει τα κακά πνεύματα.

Ακολουθεί ένας οδηγός για τα γεγονότα του 2018 κινεζικού νέου έτους στην Ουάσινγκτον, το DC, το Μέριλαντ και τη Βόρεια Βιρτζίνια.

Στην Ουάσιγκτον, DC

Στο Μέριλαντ

Στη Βόρεια Βιρτζίνια