Μεγαλοπρεπή Malecon του Μεξικού

Για περιπάτους και ηλιοβασιλέματα, δεν υπάρχει τίποτα σαν αυτά

Το Malecon είναι μια ισπανική λέξη που αναφέρεται σε έναν πλακόστρωτο δημόσιο πεζόδρομο από μια λίμνη ή ωκεανό. Είναι συνήθως ονομάζεται esplanade στα αγγλικά. Ένα αγαπημένο χόμπι σε πολλές μεξικανικές πόλεις περπατά κατά μήκος του Malecon. Είναι παρόμοιο με ένα πεζόδρομο όπως το περίφημο στο Ατλάντικ Σίτυ, το Νιου Τζέρσεϊ ή έναν περίπατο, όπως το Brooklyn Heights Promenade στο East River της Νέας Υόρκης.

Αρκετές μεξικανικές πόλεις έχουν υπέροχη αρσενικά που είναι ιδανικά για βόλτα, παρακολούθηση ατόμων και θέα προς τον ωκεανό.

Μπορείτε να νιώσετε το αεράκι και να μυρίσετε τον αλατισμένο αέρα στα κανονικά ρούχα του δρόμου σας, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε την εμπειρία του περπατήματος στην παραλία ενώ είναι ακόμα πλήρως ντυμένη. Πολλοί αρσενικοί είναι επίσης ο τόπος της δημόσιας τέχνης, των εκτελεστών δρόμου και των πωλητών, οπότε υπάρχει πάντα κάτι ενδιαφέρον να δούμε και να κάνουμε.

Εδώ είναι μερικά από τα πιο αξιοσημείωτα malecones στο Μεξικό:

Πουέρτο Βαγιάρτα

Το Malecon του Πουέρτο Βαγιάρτα αναβαθμίστηκε και ανακαινίστηκε το 2011. Τα Voladores de Papantla παίζουν μαζί εδώ, τα γλυπτά κηλιδώσουν το μονοπάτι και οι βόλτες με τέχνη προσφέρονται εβδομαδιαίως κατά τη διάρκεια της υψηλής τουριστικής περιόδου. Το Malecon, 11χλμ. Μακριά από το Πουέρτο Βαγιάρτα, είναι το κέντρο της νυχτερινής ζωής και της κοινωνικοποίησης, με εστιατόρια και μπαρ που προσφέρουν υπέροχη θέα στο ηλιοβασίλεμα πάνω από τον Ειρηνικό, μαζί με νόστιμα μεξικάνικα φαγητά και ποτά. Είναι φιλικό προς τους πεζούς. δεν επιτρέπονται αυτοκίνητα, λεωφορεία ή ταξί στο Malecon. Το Malecon ξεκινάει από το Hotel Rosita και τελειώνει στο αμφιθέατρο, που ονομάζεται Esplanada Aquiles Serdan.

Campeche

Η πόλη φρούριο του Campeche , στη χερσόνησο Γιουκατάν, έχει Malecon μήκους 4,5 μιλίων με γλυπτά κατά μήκος αυτής που τιμήζουν την ιστορία της πόλης. Ένα από τα αγαπημένα είναι η Novia del Mar, ένα άγαλμα μιας κοπέλας που κοιτάζει προς τον Κόλπο του Μεξικού, περιμένοντας τον εραστή της πειρατής να επιστρέψει. Στο σημείο στο Malecon, το πιο απομακρυσμένο από το κέντρο της πόλης, θα βρείτε μια παρτίδα από εστιατόρια θαλασσινών, ακριβώς το σωστό μέρος για να σταματήσετε μετά από μια βραδινή βόλτα.

Το Malecon του Campeche είναι ένα θεαματικό μέρος για να είναι όπως ο ήλιος ανατέλλει πάνω από τον Κόλπο.

Mazatlán

Το Mazatlan κοιτάζει τον Ειρηνικό και το Malecon, 13 μίλια κατά μήκος της ακτής του, λέγεται ότι είναι ένα από τα μακρύτερα στον κόσμο. Τα εστιατόριά του, τα μπαρ και τα ξενοδοχεία έχουν υπέροχη θέα στον Ειρηνικό και η πρόσβαση στο Malecon είναι τουλάχιστον το ήμισυ της διασκέδασης: Θα δείτε τον Ειρηνικό για όλη τη βόλτα σας και μπορείτε να συμμετάσχετε σε μερικούς σπουδαίους ανθρώπους που παρακολουθούν, αν είστε τόσο διατεθειμένοι. Το Mazatlan διοργανώνει εκδηλώσεις στο Malecon, όπως ο Μεγάλος Μαραθώνιος του Ειρηνικού, η Διεθνής Εβδομάδα Μοτοσικλέτας και η περιοδεία ποδηλασίας Mazatlan. Το Carnaval παίζει στο Mazatlan Malecon και αυτή είναι μια επαληθεύσιμη εμπειρία κάδου. Αλλά αρκεί να πιάνετε το ηλιοβασίλεμα στο δρόμο για δείπνο.

La Paz

Το La Paz διοικεί μια αστρική άποψη του Ειρηνικού Ωκεανού από τη θέση του στο Baja California Sur και αξιοποιεί το μεγαλύτερο μέρος του με το διάσημο Malecon. Ξεκίνησε τη ζωή ως κέντρο αλιείας και μαργαριταριών της Λα Παζ, που μετατράπηκε σε mecca για εστιατόρια, μπαρ, καταστήματα, πωλητές δρόμων και αγάλματα. Η αλιευτική προβλήτα της σε στυλ σας επιτρέπει να περπατήσετε στον κόλπο, όπου θα δείτε δελφίνι νωρίς το πρωί αν είστε τυχεροί. Κατά μήκος του Malecon, θα βρείτε μέρη που εκτείνονται προς τον κόλπο με πάγκους και τέχνη.

Το Malecon στη Λα Παζ έχει μήκος τριών μιλίων και όπως το Mazatlan, είναι το σπίτι του Λα Παζ Καρναβάλι. Αλλά η πιο διασκεδαστική είναι να περπατάτε, να βλέπετε και να βλέπετε και να κολυμπάτε σε ένα όμορφο ηλιοβασίλεμα πάνω από το νερό, γεμίζοντας την θέα σας.