Νοέμβριος 2016 Φεστιβάλ και εκδηλώσεις στο Μεξικό

Τι συμβαίνει τον Νοέμβριο

Στο Μεξικό, ο μήνας του Νοεμβρίου ξεκινάει με τις εορταστικές εκδηλώσεις της Ημέρας των Νεκρών σε πλήρη εξέλιξη. Η 2η Νοεμβρίου είναι αργία (σε ορισμένες πολιτείες). Αυτός είναι και ο μήνας κατά τον οποίο γίνεται η μνήμη της μεξικανικής επανάστασης . Οι επίσημες αργίες για την επανάσταση πραγματοποιούνται πάντα την τρίτη Δευτέρα του Νοεμβρίου (φέτος, 21 Νοεμβρίου). οι τράπεζες, τα ταχυδρομεία και τα κυβερνητικά γραφεία κλείνουν εκείνη την ημέρα. Εδώ είναι μερικά από τα σημαντικά γεγονότα που μπορείτε να περιμένετε στο Μεξικό το Νοέμβριο:

Dia de muertos - Ημέρες των Νεκρών
Γιορτάζεται σε όλο το Μεξικό από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 2 Νοεμβρίου
Μυθισμένοι συγγενείς θυμούνται και τιμούνται σε αυτή τη μοναδική πολιτιστική γιορτή. Οι εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα, αλλά είναι πιο πολύχρωμες σε Patzcuaro, Oaxaca, Chiapas και San Andres Mixquic (DF). Μάθετε για τους καλύτερους προορισμούς της ημέρας των νεκρών .
Περισσότερες πληροφορίες: Ημέρα των Νεκρών στο Μεξικό

Φεστιβάλ de las Calaveras - Φεστιβάλ των κραταιών
Aguascalientes, 28 Οκτωβρίου έως 6 Νοεμβρίου
Θα παρουσιαστούν κρανία διαφορετικών μεγεθών και υλικών, καθώς και στάσεις με παραδοσιακά τρόφιμα και εποχιακά φρούτα. Οι βωμοί προς τιμήν των νεκρών, ποικίλες καλλιτεχνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, παρέλαση σκελετών και "ζωντανό βωμό" είναι όλα μέρος των προγραμματισμένων εκδηλώσεων.
Ιστοσελίδα: Φεστιβάλ de las Calaveras

Φεστιβάλ γαρίδας του Σαν Φελίπε
San Felipe, Baja California, 4 έως 6 Νοεμβρίου
Αυτό το φεστιβάλ επικεντρώνεται στις γαστρονομικές πτυχές της σεζόν γαρίδας σε συνδυασμό με τοπικές εκδηλώσεις κουλτούρας, γευσιγνωσίες κρασιού, δειγματοληψίες Tequila και παραστάσεις τοπικών και περιφερειακών λαϊκών καλλιτεχνών.


Ιστοσελίδα: Φεστιβάλ γαρίδας του Σαν Φελίπε

Mayakoba Golf Classic
Riviera Maya, Quintana Roo, 7 έως 13 Νοεμβρίου
Το μόνο τουρνουά PGA στο Μεξικό χαρακτηρίζει έναν διαγωνισμό Pro-Am μιας ημέρας ακολουθούμενος από ένα επαγγελματικό τουρνουά τεσσάρων γύρων που αμφισβητείται στο γήπεδο γκολφ El Camaleon του Greg Norman στο Mayakoba. Μάθετε περισσότερα για τα ξενοδοχεία Mayakoba: Fairmont Mayakoba , Rosewood Mayakoba και Banyan Tree Mayakoba.


Ιστοσελίδα: Mayakoba Golf Classic

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Los Cabos
Los Cabos , Baja California Sur, 9 έως 13 Νοεμβρίου
Κρατώντας σε έναν από τους κορυφαίους προορισμούς του Μεξικού, αυτό το φεστιβάλ κινηματογράφου προσελκύει συμμετέχοντες και κινηματογραφιστές από ολόκληρο το Μεξικό, τις Ηνωμένες Πολιτείες και σε όλο τον κόσμο. Δείτε την έκθεσή μας από την έκδοση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Cabos το 2014.
Ιστοσελίδα: Φεστιβάλ Κινηματογράφου Cabos

Ράλι Ρόιτ Ράι
Puerto Peñasco, Sonora, 10 έως 13 Νοεμβρίου
Μια ετήσια εκδήλωση μοτοσυκλέτας που συγκεντρώνει χρήματα για διάφορες φιλανθρωπικές οργανώσεις. Οι εορτασμοί του φετινού έτους θα περιλαμβάνουν μια πορεία για το πόκερ, διαγωνισμούς για ποδηλάτες, εκδηλώσεις κωπηλασίας και πάρτι.
Ιστοσελίδα: Ράλι Ρόκι Πόιντ | Οδηγός για την επίσκεψη Rocky Point από το Phoenix

Φεστιβάλ Λαϊκής Τέχνης Maestros del Arte
Chapala, Jalisco, 11-11 Νοεμβρίου
Οι κύριοι καλλιτέχνες ταξιδεύουν από όλη τη χώρα για να φέρουν στους αγοραστές και τους συλλέκτες μια μεγάλη ποικιλία λαϊκής τέχνης, που κυμαίνεται από κεραμικά και ξυλογλυπτική μέχρι ραπτομηχανές και ασημένια κοσμήματα σε αυτό το φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε στο Chapale Yacht Club.
Ιστοσελίδα: Φεστιβάλ Λαϊκής Τέχνης Maestros del Arte

Διεθνές Γκουρμέ Φεστιβάλ - Διεθνές Φεστιβάλ Γκουρμέ
Puerto Vallarta, Jalisco, 11 έως 20 Νοεμβρίου
Τα καλύτερα εστιατόρια του Puerto Vallarta συμμετέχουν σε αυτό το γκουρμέ φεστιβάλ. Τώρα στην 21η χρονιά, το φεστιβάλ έχει προσελκύσει μερικά από τα κορυφαία ονόματα στην παγκόσμια γαστρονομία.

Οι συμμετέχοντες παρακολουθούν μαθήματα μαγειρικής, μαθαίνουν για το ζευγάρωμα κρασιών, δοκιμάζουν τα νεότερα και καλύτερα σε κρασιά και τεκίλα και γευματίζουν σε ωραία εστιατόρια που προσφέρουν μοναδικά και εντυπωσιακά μενού.

Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Ντε Μορέλια - Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ της Morelia
Morelia, Michoacan, 11-11 Νοεμβρίου
Αυτό το ετήσιο φεστιβάλ προς τιμή του συνθέτη Miguel Bernal Jimenez παρουσιάζει παραστάσεις μουσικών από όλο τον κόσμο και πραγματοποιείται σε πανέμορφες τοποθεσίες σε όλο το Morelia . Οι πρωταρχικοί στόχοι του φεστιβάλ είναι να απολαύσουν τον πλούτο και την ποικιλομορφία της συναυλιακής μουσικής υψηλής ποιότητας.
Ιστοσελίδα: Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής της Morelia

Βαθμολογία Baja 1000 - Αγωνιστική εκτός δρόμου
Ensenada, Baja California, 14 Νοεμβρίου έως 21 Νοεμβρίου
Περίπου 200.000 θεατές αποδίδουν σε αυτό το ετήσιο αγώνα, το πιο διάσημο γεγονός του off-road desert racing.

Η εξαντλητική πορεία της εκτείνεται κατά μήκος του άγριου εδάφους της άγονης ερήμου και μέσω χωριών κατά μήκος της χερσονήσου.
Ιστοσελίδα: Βαθμολογία Baja 1000

Φεστιβάλ Τζαζ Σαν Μιγκέλ ντε Αλλέντε
San Miguel de Allende, Guanajuato, 16 έως 20 Νοεμβρίου
Οι συναυλίες του Διεθνούς Φεστιβάλ Jazz και Blues θα πραγματοποιηθούν σε χώρους που περιλαμβάνουν το ιστορικό θέατρο Angela Peralta, το Jardin Central του San Miguel de Allende (κεντρική πλατεία) και το Πολιτιστικό Κέντρο Rancho Los Labradors.
Ιστοσελίδα: San Miguel Jazz

Διεθνές Φεστιβάλ Φεστιβάλ Φεστιβάλ - Διεθνές Φεστιβάλ Μπαλόνια
Leon, Guanajuato, 18-21 Νοεμβρίου
Ο ουρανός πάνω από το Metropolitan Park του Leon θα φιλοξενήσει τουλάχιστον 80 μπαλόνια ζεστού αέρα κατά τη διάρκεια αυτού του φεστιβάλ και θα πραγματοποιηθούν συναυλίες, διαγωνισμοί και εκθέσεις για όλες τις ηλικίες.
Ιστοσελίδα: Διεθνές Φεστιβάλ Φεστιβάλ

Dia de la Revolucion, 20 Δεκεμβρίου - Ημέρα Επανάστασης
Σε ολόκληρο το Μεξικό, 20 Νοεμβρίου
Αυτή τη μέρα σηματοδοτεί την επέτειο της Μεξικανικής Επανάστασης του 1910. Παρέλες και εορτασμοί πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα. (Σημείωση: οι επίσημες αργίες τηρούνται την 3η Δευτέρα του μήνα, αλλά ορισμένες εορταστικές εκδηλώσεις μπορεί να πραγματοποιηθούν στις 20η.)
Περισσότερες πληροφορίες: 20 Νοεμβρίου: Día de la Revolucion

Toh, Φεστιβάλ de Aves - Φεστιβάλ Πτηνών Γιουκατάν
Χερσονήσου Γιουκατάν, 25-27 Νοεμβρίου
Οι φτηνοί ενώνουν τη χερσόνησο Γιουκατάν κάθε χρόνο για εκδρομές, εκθέσεις, συνέδρια και "birdathon". Οι στόχοι αυτού του φεστιβάλ περιλαμβάνουν την προώθηση της πλούσιας ποικιλίας των ειδών πουλιών που βρίσκονται στο Γιουκατάν και την ανάπτυξη μιας κουλτούρας προστατευτισμού μεταξύ των τουριστών και των τουριστών.
Ιστοσελίδα: Toh, Φεστιβάλ de Aves

Gran Maraton Pacifico - Μαραθώνιος του Μεγάλου Ειρηνικού
Mazatlan , Sinaloa, 26 και 27 Νοεμβρίου
Πάνω από 6500 αθλητές συμμετέχουν σε αυτή την εκδήλωση, τώρα στο 15ο έτος της, με μια ποικιλία αγώνων. Υπάρχει επίσης μια εκδήλωση για άτομα με προβλήματα όρασης και άτομα που χρησιμοποιούν αναπηρικό καροτσάκι ή δεκανίκια.
Ιστοσελίδα: Gran Maraton Pacifico

Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Γκουανταλαχάρα
Guadalajara , Jalisco, 28 Νοεμβρίου έως 6 Δεκεμβρίου
Πάνω από 1500 εκδοτικοί οίκοι από 39 χώρες συγκεντρώνονται για το μεγαλύτερο φεστιβάλ βιβλίων ισπανικής γλώσσας στον κόσμο, τώρα στο 30ο έτος.
Ιστοσελίδα: Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Γκουανταλαχάρα

Εκδηλώσεις Οκτωβρίου Μεξικό Ημερολόγιο | Εκδηλώσεις Δεκεμβρίου

Μεξικό Ημερολόγιο Φεστιβάλ και Εκδηλώσεις

Μεξικό Εκδηλώσεις ανά Μήνα
Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος
Ενδέχεται Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος
Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος