Το μουσείο μούμιων Guanajuato

Η πόλη Guanajuato στο κεντρικό Μεξικό έχει μια αξιοσημείωτη έλξη: ένα μουσείο μούμια με πάνω από εκατό μούμιες που διαμορφώθηκαν φυσικά στο τοπικό νεκροταφείο. Το Museo de las Momias de Guanajuato είναι ένα από τα πιο πολυσύχναστα αξιοθέατα στο Μεξικό και δεν συνιστάται για επισκέπτες που είναι εξασθενημένοι από καρδιά ή σκασμούς.

Ιστορία των μούμιων του Guanajuato:

Πριν από πολλά χρόνια, υπήρχε ένας νόμος στο Guanajuato ο οποίος απαιτούσε τα μέλη της οικογένειας του αποθανόντος που ζούσε στο νεκροταφείο να καταβάλλει ετήσια αμοιβή για τον χώρο που κατείχε ο αγαπημένος τους.

Εάν το τέλος δεν καταβληθεί για πέντε συνεχή έτη, το σώμα θα εκταφιάστηκε έτσι ώστε να μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί η κρύπτη.

Το 1865, εργάτες νεκροταφείων στο νεκροταφείο της Santa Paula εκταμούν τα λείψανα του ιατρού Δρ Remigio Leroy και, προς έκπληξη, διαπίστωσαν ότι το σώμα του δεν είχε αποσυντεθεί και αντίθετα είχε στεγνώσει και να γίνει μούμια. Με την πάροδο του χρόνου βρέθηκαν περισσότερα σώματα σε αυτό το κράτος και τοποθετήθηκαν στο κτίριο του οχυρού του νεκροταφείου. Καθώς η λέξη εξαπλώθηκε, οι άνθρωποι άρχισαν να επισκέπτονται τις μούμιες, αρχικά κρυφά. Καθώς οι μούμιες κέρδισαν δημοτικότητα, δημιουργήθηκε ένα μουσείο κοντά στο νεκροταφείο για τις μούμιες που θα εκτίθενται στο ευρύ κοινό.

Σχετικά με τις μούμιες:

Οι μούμιες του Guanajuato εκχυλίστηκαν μεταξύ 1865 και 1989. Οι μούμιες σχηματίστηκαν φυσικά. Είναι πιθανό ένας συνδυασμός παραγόντων που οδήγησαν στη μουμιοποίηση, συμπεριλαμβανομένου του υψομέτρου και του ξηρού κλίματος της περιοχής, τα ξύλινα φέρετρα που μπορεί να έχουν απορροφήσει την υγρασία και τις σφραγισμένες κρύπτες τσιμέντου που προστατεύουν τα σώματα από οργανισμούς που θα είχαν οδηγήσει στην αποσύνθεσή τους.

Συλλογή Μουσείου Μουμ Γκουαναχουάτου:

Το μουσείο έχει μια συλλογή πάνω από εκατό μούμιες. Οι μούμιες που εμφανίστηκαν στο μουσείο ήταν κάτοικοι του Guanajuato που ζούσαν περίπου από το 1850 έως το 1950. Ένα από τα εκπληκτικά πράγματα για τη συλλογή είναι η ποικιλία των ηλικιών των μούμιων: θα δείτε τη "μικρότερη μούμια στον κόσμο" (ένα έμβρυο ), αρκετές μούμια των παιδιών και άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών.

Μερικά από τα ρούχα των μούμιων παραμένουν, ενώ μερικά μόνο έχουν τις κάλτσες τους. γίνεται ολοφάνερο ότι οι συνθετικές ίνες παραμένουν ενώ οι φυσικές ίνες αποσυντίθενται πιο γρήγορα.

Σχετικά με το Guanajuato:

Η πόλη Guanajuato είναι η πρωτεύουσα του κράτους με το ίδιο όνομα. Έχει περίπου 80 χιλιάδες κατοίκους και αποτελεί χώρο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO . Ήταν μια ασημένια πόλη εξόρυξης και έπαιξε σημαντικό ρόλο κατά τη διάρκεια του πολέμου του Μεξικού. Το Guanajuato διαθέτει όμορφα παραδείγματα μπαρόκ και νεοκλασικής αρχιτεκτονικής.

Επισκεφτείτε το Μουσείο Μούμιου:

Ώρες λειτουργίας: 9 π.μ. έως 6 μ.μ.
Είσοδος: 55 pesos για ενήλικες, 36 pesos για παιδιά από 6 έως 12 ετών
Τοποθεσία: Δημοτικό Νεκροταφείο Esplanade, Downtown Guanajuato

Ιστοσελίδα Μουσείου: Μουσείο της Λωζάνης Μουμάς ντε Γκουαναχουάτο

Κοινωνικά Μέσα : Κελάδημα