Ζώνες ώρας και θερινή ώρα στο Μεξικό

Ο Οροάρι ντε Βεράνο του Μεξικού

Οι ειδικοί επιμένουν ότι ο χρόνος θερινής ώρας βοηθά στη διατήρηση της ενέργειας, καθώς οι άνθρωποι καταφεύγουν λιγότερο στον ηλεκτρικό φωτισμό ρυθμίζοντας τα ρολόγια τους στο φυσικό φως της ημέρας σε διαφορετικές χρονικές στιγμές του έτους. Ωστόσο, η προσαρμογή σε μια αλλαγή χρόνου δύο φορές το χρόνο μπορεί να αποτελέσει πηγή άγχους και για τους ταξιδιώτες μπορεί να προκαλέσει ένα επιπλέον επίπεδο πολυπλοκότητας όταν προσπαθεί να καθορίσει την ώρα που βρίσκεται στον προορισμό σας. Οι ημερομηνίες για την παρατήρηση του χρόνου θερινής ώρας είναι διαφορετικές στο Μεξικό από ό, τι στην υπόλοιπη Βόρεια Αμερική, γεγονός που αυξάνει τη δυσκολία προσαρμογής στην αλλαγή του χρόνου και μπορεί να προκαλέσει σύγχυση.

Εδώ πρέπει να ξέρετε πώς παρατηρείται το χρόνο θερινής ώρας στο Μεξικό:

Ο χρόνος θερινής ώρας παρατηρείται στο Μεξικό;

Στο Μεξικό, ο θερινός χρόνος είναι γνωστός ως horario de verano (θερινό πρόγραμμα). Έχει παρατηρηθεί από το 1996 σε όλο το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Λάβετε υπόψη ότι η πολιτεία Quintana Roo και Sonora, καθώς και μερικά απομακρυσμένα χωριά, δεν τηρούν το Daylight Saving Time και δεν αλλάζουν τα ρολόγια τους.

Πότε είναι ώρα θερινής ώρας στο Μεξικό;

Σε όλο το Μεξικό, οι ημερομηνίες του Daylight Saving Time είναι διαφορετικές από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, γεγονός που μπορεί να αποτελέσει πηγή σύγχυσης. Στο Μεξικό, η Daylight Saving Time ξεκινά την πρώτη Κυριακή του Απριλίου και τελειώνει την περασμένη Κυριακή του Οκτωβρίου . Την πρώτη Κυριακή του Απριλίου, οι Μεξικανοί αλλάζουν το ρολόι τους μία ώρα στις 2 το πρωί και την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου, αλλάζουν τα ρολόγια τους μία ώρα στις 2 π.μ.

Ζώνες ώρας στο Μεξικό

Υπάρχουν τέσσερις ζώνες ώρας στο Μεξικό:

Εξαιρέσεις

Από το 2010, ο χρόνος θερινής ώρας επεκτάθηκε σε ορισμένους δήμους κατά μήκος των συνόρων προκειμένου να συμπέσει με την παρατήρηση του χρόνου θερινής ώρας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στην παρούσα διάταξη περιλαμβάνονται οι ακόλουθες τοποθεσίες: Τιχουάνα και Μεξικαλί στην πολιτεία Baja California, Ciudad Juarez και Ojinaga στην πολιτεία Chihuahua , Acuña και Piedras Negras στην Coahuila , Anahuac στο Nuevo Leon και Nuevo Laredo, Reynosa και Matamoros στην Tamaulipas. Σε αυτές τις θέσεις η Daylight Saving Time αρχίζει τη δεύτερη Κυριακή του Μαρτίου και τελειώνει την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου.