Επισκεφθείτε τη Taxco, την Silver Capital του Μεξικού

Το Taxco de Alarcon, η ασημένια πρωτεύουσα του Μεξικού, είναι μια γοητευτική αποικιακή πόλη που βρίσκεται στα βουνά του κράτους Guerrero μεταξύ Πόλη του Μεξικού και του Ακαπούλκο. Είναι μια από τις " μαγικές πόλεις " του Μεξικού και είναι εύκολο να καταλάβετε γιατί: τα δρομάκια των λιθόστρωτων δρόμων της πόλης και τα ασβεστωμένα σπίτια με κόκκινες κεραμοσκεπές και ο εντυπωσιακός καθεδρικός ναός Santa Prisca συνδυάζουν το Taxco με ένα όμορφο και γραφικό μέρος για να επισκεφτείτε.

Ως μπόνους, όσοι ενδιαφέρονται να αγοράσουν κάποιο ασημένιο θα βρουν τη μεγαλύτερη επιλογή εδώ, καθώς και καλές τιμές.

Ιστορία της Taxco

Το 1522, οι Ισπανοί κατακτητές έμαθαν ότι οι κάτοικοι της περιοχής γύρω από τη Taxco κατέβαλαν φόρο τιμής στους Αζτέκους με ασήμι και ανέλαβαν να κατακτήσουν την περιοχή και να εγκαταστήσουν ορυχεία. Στη δεκαετία του 1700, ο Don Jose de la Borda, ένας γάλλος ισπανός καταγωγής, έφτασε στην περιοχή και έγινε πολύ πλούσιος από την εξόρυξη αργύρου. Αναθέτει την μπαρόκ εκκλησία Santa Prisca, η οποία αποτελεί το επίκεντρο του Zccalo της Taxco.

Η βιομηχανία αργύρου της πόλης γνώρισε αργότερα μια παραμονή μέχρι την άφιξη του Willam Spratling το 1929, ο οποίος άνοιξε ένα ασημένιο εργαστήριο. Τα σχέδια του, τα οποία βασίζονταν στην προ-ισπανική τέχνη, έγιναν πολύ δημοφιλή. Εκπόνησε άλλους τεχνίτες και πιστεύεται ότι είναι υπεύθυνος για τη φήμη της Taxco ως την πρωτεύουσα του Μεξικού.

Πράγματα που πρέπει να κάνετε στο Taxco

Η πιο δημοφιλής δραστηριότητα στο Taxco είναι η αγορά ασημιού - δείτε παρακάτω για μερικές συμβουλές για ψώνια, αλλά θα βρείτε πολλά άλλα πράγματα να κάνετε.

Αγορές για ασημένια

Θα βρείτε μια μεγάλη γκάμα από ασήμι για να επιλέξετε από το Taxco, από υψηλής ποιότητας χειροποίητα αρχικά κομμάτια μέχρι μαζικά φθηνά μπιχλιμπίδια. Τα ασημένια κομμάτια θα πρέπει να σημειώνονται με γραμματόσημο .925, το οποίο σημαίνει ότι είναι ασήμι 925, που περιλαμβάνει 92,5% ασήμι και 7,5% χαλκό, γεγονός που το καθιστά ανθεκτικό. Θα βρείτε σπανιότερα μια σφραγίδα 950 που σημαίνει ότι αποτελείται από 95% ασήμι. Τα περισσότερα από τα ασημένια καταστήματα πωλούν ασημένια κομμάτια κατά βάρος, με μεταβλητό συντελεστή ανάλογα με τον έμπορο και την ποιότητα της εργασίας. Για ειδικά αντικείμενα και συλλογές, κατευθυνθείτε στο εργαστήριο Spratling, το οποίο βρίσκεται στο Taxco Viejo .

Ξενοδοχεία σε Taxco

Μπορείτε να επισκεφθείτε το Taxco ως ένα μακρύ ημερήσιο ταξίδι από την πόλη του Μεξικού (είναι περίπου μια ώρα με το αυτοκίνητο δύο ώρες), αλλά είστε πολύ καλύτερα να πηγαίνετε και να ξοδεύετε τουλάχιστον μια νύχτα. Είναι υπέροχο κατά το ηλιοβασίλεμα και το βράδυ υπάρχουν πολλά μικρά μπαρ και εστιατόρια όπου μπορείτε να απολαύσετε ένα ποτό ή ένα ωραίο γεύμα. Εδώ είναι μερικές συνιστώμενες θέσεις για να περάσετε τη νύχτα:

Ξενοδοχείο Agua Escondida
Αυτό το ξενοδοχείο βρίσκεται στο Plaza Borda, το Zocalo της Taxco και προσφέρει καθαρά δωμάτια διακοσμημένα σε μεξικάνικο στιλ, καθώς και πισίνα, καλό εστιατόριο και ασύρματο Internet.

Διαβάστε κριτικές και βαθμολογήστε για Hotel Agua Escondida.

Ξενοδοχείο Montetaxco
Πάρτε το τελεφερίκ για να φτάσετε στο ξενοδοχείο στο βουνό, το οποίο προσφέρει υπέροχη θέα στο Taxco και ένα εξαιρετικό εστιατόριο. Διαβάστε κριτικές και βαθμολογήστε για Hotel Montetaxco.

Ξενοδοχείο de la Borda
Αυτό το ξενοδοχείο βρίσκεται σε μια υπέροχη τοποθεσία λίγο έξω από το Taxco, με θέα στον καθεδρικό ναό. Τα δωμάτια είναι διακοσμημένα σε στιλ της δεκαετίας του 1950 και υπάρχει πισίνα ξενοδοχείου. Διαβάστε κριτικές και βαθμολογήστε για Hotel de la Borda.

Εορτασμοί στο Taxco

Η Ημέρα της Γιορτής της Santa Prisca είναι στις 18 Ιανουαρίου, και η Taxco εκδηλώνεται με δραστηριότητα που γιορτάζει τον πολιούχο της πόλης. Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκινούν τις μέρες που οι άνθρωποι συγκεντρώνονται έξω από την εκκλησία Santa Prisca για να τραγουδήσουν τον Las Mañanitas στη Santa Prisca.

Ο Πολιτιστικός Φεστιβάλ Jornadas Alarconianas πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι για τον εορτασμό του Juan de Alarcon, θεατρικού συγγραφέα από τη Taxco.

Οι γιορτές περιλαμβάνουν θεατρικές παραστάσεις, λογοτεχνικά γεγονότα, χορευτικές παραστάσεις και συναυλίες.

Η Feria de la Plata , η ετήσια Ασημένια Έκθεση, πραγματοποιείται στα τέλη Νοεμβρίου ή αρχές Δεκεμβρίου.