Το ταξίδι κατοικίδιων ζώων σε αυτά τα τρία μέρη αποθαρρύνεται

Ανεξάρτητα από το πού πηγαίνουν πολλοί άνθρωποι, τα ταξίδια με κατοικίδια ζώα αποτελούν σημαντικό μέρος των επιχειρηματικών τους σχεδίων ή σχεδίων διακοπών. Ορισμένοι προορισμοί - ειδικά στις Ηνωμένες Πολιτείες - καλωσορίζουν τα ταξίδια κατοικίδιων ζώων ως αγαπημένο μέρος του ταξιδιού, συχνά προσφέροντας ειδικά μπόνους για τους τετράποδους συντρόφους.

Δυστυχώς, υπάρχουν πολλά μέρη όπου τα σκυλιά και οι γάτες αποθαρρύνονται να ενταχθούν στους ταξιδιώτες φίλους τους. Ανάλογα με τον τρόπο μεταφοράς ( όπως το ταξίδι με κατοικίδια ζώα στις αεροπορικές εταιρείες ) και τον τελικό προορισμό, μπορεί να είναι μια πιο έξυπνη απόφαση να αφήσετε τα κατοικίδια ζώα στο σπίτι, λόγω υψηλών κανονισμών ή νόμων καραντίνας.

Όταν προγραμματίζετε ένα ταξίδι σε αυτούς τους προορισμούς, φροντίστε να σκεφτείτε δύο φορές πριν προσθέσετε ένα άλλο διαβατήριο για το ζώο συντροφιάς σας. Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να εξετάσουν προσεκτικά εάν έχει νόημα να σχεδιάζουν ταξίδια με κατοικίδια ζώα σε αυτούς τους τρεις ιδιαίτερα περιζήτητους προορισμούς.

Χαβάη

Ως κράτος χωρίς λύσσα, η Χαβάη φροντίζει ιδιαίτερα ώστε οι ταξιδιώτες που ταξιδεύουν με κατοικίδια ζώα να έχουν καθαρό λογαριασμό υγείας πριν απελευθερωθούν. Ακόμα και για όσους επισκέπτονται τον παράδεισο του νησιού για ένα Σαββατοκύριακο πρέπει να συμμορφώνονται με τις κρατικές εντολές για την υγεία των ζώων και τους κανονισμούς φυλής.

Όλα τα κατοικίδια ζώα που ταξιδεύουν στη Χαβάη πρέπει να αντιμετωπίσουν αυστηρό έλεγχο υγείας κατά την άφιξή τους στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Χονολουλού. Αυτό περιλαμβάνει την επαλήθευση εμβολιασμών κατά της λύσσας, την επαλήθευση ενός αναγνωριστικού μικροτσίπ και τη δοκιμή λύσσας που χορηγείται από κτηνιατρικό νοσοκομείο. Επιπλέον, οι ταξιδιώτες πρέπει να βεβαιωθούν ότι η πτήση τους θα φτάσει πριν από τις 3:30 μ.μ., καθώς τα ζώα που θα λάβουν μετά τις 4:30 μ.μ. δεν θα επιθεωρούνται για εκκαθάριση την ίδια ημέρα.

Όσοι σχεδιάζουν το ταξίδι τους στη Χαβάη πολύ νωρίτερα μπορούν να ολοκληρώσουν τις επιθεωρήσεις τους την ίδια ημέρα, επιτρέποντας στον ταξιδιώτη και το κατοικίδιο ζώο να απολαύσουν τις διακοπές τους με ελάχιστη δυσκολία. Αυτοί οι ταξιδιώτες που δεν σχεδιάζουν τις ανάγκες τους για τα ταξίδια με κατοικίδια ζώα θα μπορούσαν να πληρώσουν επιπλέον τέλη, μια καραντίνα 120 ημερών για τα κατοικίδια ζώα και πιθανά πρόστιμα.

Ιαπωνία

Σαν άλλο προορισμό χωρίς λύσσα, οι ταξιδιώτες που ταξιδεύουν από μη καθορισμένες περιοχές (συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών) πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα πριν επιβιβαστούν σε πτήση προς την Ιαπωνία. Για πολλούς, η διαδικασία της εισαγωγής ενός σκύλου ή μιας γάτας στην Ιαπωνία αρχίζει μέχρι εννέα μήνες πριν από την προγραμματισμένη διαδρομή προς το νησί.

Σύμφωνα με τον επίσημο οδηγό της Ιαπωνικής Υπηρεσίας Καρανικής Ζωής, η διαδικασία ξεκινάει με την μικροδιακοπή του ταξιδιώτη κατοικίδιων ζώων και την ολοκλήρωση του πρώτου εμβολιασμού κατά της λύσσας. Όταν η πρώτη δοκιμή λύσσας δύο βημάτων επιστρέφει αρνητική, αρχίζει η περίοδος αναμονής έξι μηνών. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο ταξιδιώτης κατοικίδιων ζώων δεν μπορεί να εισέλθει στην Ιαπωνία.

Τουλάχιστον 40 ημέρες πριν από το προγραμματισμένο ταξίδι, οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων μπορούν να υποβάλουν αίτηση για προκαταρκτική ειδοποίηση για τα κατοικίδια ζώα τους να εισέλθουν στην Ιαπωνία Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ένας κτηνίατρος πρέπει να πιστοποιήσει όλα τα υλικά ελέγχου πριν από την εξαγωγή, ένα ισοδύναμο ταξιδιωτικού διαβατηρίου με κατοικίδια ζώα, το οποίο θα παρουσιαστεί μαζί με το ζώο κατά την άφιξη. Η μη τήρηση της διαδικασίας μπορεί να οδηγήσει σε αναγκαστική έξοδο έξι μηνών του ζώου, καθώς και πρόσθετα τέλη και πρόστιμα.

Νότια Αφρική

Η Νότια Αφρική είναι ένας ακόμα προορισμός όπου τα ταξίδια με κατοικίδια ζώα είναι εξαιρετικά ρυθμισμένα. Αυτό που καθιστά το νοτιότερο αφρικανικό έθνος μοναδικό είναι ο νόμος που επιβάλλει την εξέταση των περισσότερων κατοικίδιων ζώων τόσο πριν από την είσοδό τους στη χώρα, όσο και πριν εγκαταλείψει τη χώρα.

Όπως η Χαβάη και η Ιαπωνία, η Νότια Αφρική απαιτεί από όλους τους ταξιδιώτες να έχουν έναν αναγνωριστικό μικροτσίπ και έγκυρο εμβολιασμό κατά της λύσσας πριν την άφιξή τους. Από εκεί, οι ταξιδιώτες πρέπει να υποβάλουν αίτηση για άδεια εισαγωγής, η οποία απαιτεί πιστοποιητικό υγείας από κτηνίατρο. Τέλος, οι ταξιδιώτες πρέπει επίσης να κάνουν κράτηση των κατοικίδιων ζώων τους ως προφανές φορτίο, πράγμα που απαιτεί ειδικό χειρισμό από τις αεροπορικές εταιρείες πριν από το ταξίδι.

Πριν από την επιβίβαση σε αεροσκάφος πίσω από το σπίτι, πολλά έθνη θα απαιτήσουν από τους περιηγητές να υποβληθούν σε κτηνιατρική εξέταση και να αποκτήσουν καθαρό υγειονομικό πιστοποιητικό πριν εγκαταλείψουν τη Νότια Αφρική. Η μη συμμόρφωση θα μπορούσε να οδηγήσει σε υποχρεωτική περίοδο καραντίνας με κόστος για τον ταξιδιώτη, καθώς και πρόστιμα και άλλες ποινές.

Ενώ το ταξίδι με κατοικίδια ζώα μπορεί να είναι μια ανταμείβοντας εμπειρία, μπορεί να μην έχει πάντα νόημα να τους φέρει μαζί. Επιπλέον, εάν ένα κατοικίδιο ζώο απομακρυνθεί από την είσοδο σε ένα έθνος, οι ταξιδιώτες μπορούν να αναγκαστούν να πάρουν το λογαριασμό επιστροφής στο σπίτι, ακόμη και με ταξιδιωτική ασφάλιση.

Όταν εξετάζετε τα ταξίδια κατοικίδιων ζώων σε αυτούς τους προορισμούς, ζυγίστε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα και βεβαιωθείτε ότι το ταξίδι με κατοικίδια ζώα είναι η σωστή απόφαση.