Τα κατοικίδια μου καλύπτονται από την ασφάλιση ταξιδιού;

Ακόμη και οι πιο έμπειροι ταξιδιώτες χρειάζονται κάπου να τηλεφωνήσουν στο σπίτι. Τίποτα δεν κάνει το σπίτι να αισθάνεται πιο πλήρες από το να έχει έναν τετράποδο σύντροφο να περιμένει. Υπάρχει ένας ιδιαίτερος δεσμός που οι σύγχρονοι τυχοδιώκτες έχουν με τα κατοικίδια ζώα τους: δεν έχει σημασία πού πηγαίνουν, κάποιος θα είναι πάντα στο σπίτι που περιμένει να τους χαιρετήσει με αήττητη αγάπη και αγάπη.

Κάθε μία και πάλι, φαίνεται σαν μια φυσική κατάσταση να φέρει φίλους γούνινος μαζί για το επόμενο ταξίδι.

Είτε πρόκειται για ένα σαββατοκύριακο στη λίμνη είτε για ένα ταξίδι στα μισά του δρόμου σε όλο τον κόσμο, τα κατοικίδια ζώα μπορούν να είναι ένας φυσικός και ανακουφιστικός σύντροφος που έχει μαζί σας. Ανάλογα με τον προορισμό, ορισμένοι ταξιδιώτες θα αγοράσουν ένα ταξιδιωτικό σχέδιο ασφάλισης για να τους καλύψουν σε περίπτωση τραυματισμού, ασθένειας ή απρόβλεπτου γεγονότος. Αν επρόκειτο να συμβεί το χειρότερο, θα καλύπτονταν και τα ταξινομημένα κατοικίδια;

Δυστυχώς, τα κατοικίδια ζώα δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα και επίπεδα κάλυψης όπως τα ανθρώπινα ομόλογά τους. Όσοι σχεδιάζουν να ταξιδεύουν με κατοικίδια ζώα πρέπει να εξετάζουν όλες τις καταστάσεις που τους αφορούν, ενώ ταξιδεύουν - τόσο στο δρόμο προς τον προορισμό όσο και μακριά από το σπίτι.

Οι μεταφορείς έχουν διαφορετικές πολιτικές για τα κατοικίδια ζώα

Για όσους ταξιδεύουν αεροπορικώς, οι πολιτικές για τα κατοικίδια ζώα μπορεί να διαφέρουν σημαντικά. Ως γενικός κανόνας, οι ταξιδιώτες πρέπει να συντονίζουν με τους μεταφορείς τους κανόνες ταξιδιού για τα ζώα τους και να θεσπίζουν ρυθμίσεις πολύ νωρίτερα. Τα μικρά σκυλιά και οι γάτες που ταξιδεύουν σε μεταφορικό μέσο μπορεί να ταξιδεύουν με τον ιδιοκτήτη τους ως μεταφορικές αποσκευές.

Εάν ένα κατοικίδιο δεν μπορεί να προσαρμοστεί άνετα στην καμπίνα ή υπάρχουν ήδη πάρα πολλά κατοικίδια ζώα στην κύρια καμπίνα, ίσως χρειαστεί να μεταφερθούν ως αποσκευές.

Προκειμένου να ταξιδεύουν ως ελεγμένες αποσκευές, τα σκυλιά μπορεί να απαιτούν μια σειρά ειδικών καταλυμάτων, συμπεριλαμβανομένης μιας ελάχιστης ηλικίας, ενός κλουβιού ταξιδιού και ενός υγειονομικού πιστοποιητικού από κτηνίατρο.

Οι αεροπορικές εταιρείες μπορούν επίσης να επιβάλλουν ειδική χρέωση για τους συντρόφους των ζώων συντροφιάς ενώ ταξιδεύουν. αυτή η πολιτική ποικίλλει μεταξύ των αεροπορικών εταιρειών.

Τέλος, αν και μια αεροπορική εταιρεία μπορεί να μεταφέρει κατοικίδια ζώα, το καθένα έχει διαφορετικό επίπεδο ευθύνης για την υγεία ενός κατοικίδιου ζώου, ενώ έχει ανατεθεί στον μεταφορέα. Όπως αποδεικνύεται σε μια προηγούμενη νομική υπόθεση, ορισμένες αεροπορικές εταιρείες θα περιορίσουν την ευθύνη τους στα ίδια όρια που έχουν καθοριστεί για τις ελεγμένες αποσκευές, οι οποίες σήμερα καθορίζονται σε 3.300 δολάρια για τις εσωτερικές πτήσεις. Εάν ένα κατοικίδιο ζώο τραυματιστεί ή πεθάνει στη φροντίδα μιας αεροπορικής εταιρείας, οι αεροπορικές εταιρείες μπορούν να καλύψουν μόνο τις απώλειες του δηλωθέντος ποσού, μέχρι το ανώτατο όριο.

Η ταξιδιωτική ασφάλιση δεν καλύπτει παραδοσιακά τα κατοικίδια

Οι διεθνείς ταξιδιώτες θα αγοράσουν ένα ταξιδιωτικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο για την κάλυψη της υγείας τους σε μια ξένη χώρα. Αυτές οι ίδιες ελευθερίες επεκτείνονται και στα κατοικίδια ζώα; Η απάντηση είναι περίπλοκη και δύσκολη.

Εάν ένα κατοικίδιο ζώο εισάγεται σε ένα αεροπλάνο είτε ελέγχεται είτε εκτελείται, τότε ορισμένα ταξιδιωτικά ασφαλιστήρια συμβόλαια μπορεί να θεωρούν το ζώο ως αποσκευή. Ως αποτέλεσμα, η ταξιδιωτική ασφάλιση μπορεί να καλύψει τι συμβαίνει με το κατοικίδιο ζώο σας ως άμεσο αποτέλεσμα του χειρισμού από την αεροπορική εταιρεία. Εάν ένα κατοικίδιο ζώο τραυματιστεί κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο ταξιδιού μπορεί να επιλέξει να το καλύψει κάτω από ζημία αποσκευών. Αν συμβεί το αδιανόητο, τότε η δηλωμένη αξία του κατοικίδιου ζώου μπορεί να ανακτηθεί ως απώλεια αποσκευών.

Πριν αγοράσετε ένα ταξιδιωτικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο, φροντίστε να ρωτήσετε για το πώς τα κατοικίδια ζώα αντιμετωπίζονται από την πολιτική.

Θα ταξιδεύουν ασφαλιστικά καλύπτουν μια ακύρωση ταξιδιού εάν μια αεροπορική εταιρεία δεν μπορεί να φιλοξενήσει ένα κατοικίδιο ζώο; Σε γενικές γραμμές, πολλές πολιτικές ασφάλισης ταξιδιών δεν θεωρούν κτηνιατρικές καταστάσεις ως αποδεκτές καταστάσεις για την ακύρωση ενός ταξιδιού, συμπεριλαμβανομένης της αναδιάταξης ενός ταξιδιού επειδή μια αεροπορική εταιρεία δεν μπορεί να φιλοξενήσει ένα κατοικίδιο ζώο. Αυτοί οι ταξιδιώτες που ανησυχούν ότι μια πτήση μπορεί να είναι "pet-overbooked" θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να προσθέσει Cancel to Any Reason στο ασφαλιστικό τους σχέδιο.

Η ταξιδιωτική ασφάλιση καλύπτει τραυματισμό ενός κατοικίδιου ζώου στο εξωτερικό; Επειδή τα ασφαλιστήρια συμβόλαια ταξιδιού περιορίζονται στους ταξιδιώτες που ταξιδεύουν με ανθρώπους, πολλοί δεν θα καλύψουν τραυματισμούς ή ασθένειες σε κατοικίδια ζώα ενώ ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο Επιπλέον, ορισμένες τοποθεσίες, όπως η Χαβάη , έχουν απαιτήσεις καραντίνας για την είσοδο κατοικίδιων ζώων.

Ως γνωστό βάρος για τους ταξιδιώτες, η ασφάλιση δεν μπορεί να καλύψει καθυστέρηση ή απώλεια ως αποτέλεσμα. Ωστόσο, όσοι ταξιδεύουν με τα κατοικίδια ζώα τους σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να εξετάσουν ένα εξειδικευμένο σχέδιο ασφάλισης κατοικίδιων ζώων, το οποίο μπορεί να καλύπτει τα έξοδα εάν ένα κατοικίδιο ζώο τραυματίζεται κατά τη διάρκεια ταξιδιού.

Παρόλο που τα κατοικίδια ζώα δεν καλύπτονται παραδοσιακά από την ταξιδιωτική ασφάλιση, οι ταξιδιώτες μπορούν να κάνουν λογικά καταλύματα για να φροντίζουν τους φίλους τους. Με την κατανόηση του τι θα καλύψει και δεν θα καλύψει, οι ταξιδιώτες μπορούν να πάρουν καλύτερες αποφάσεις σχετικά με το πότε θα ταξιδεύουν με τα κατοικίδια ζώα και πότε θα τους αφήσουν στο σπίτι.