Ταξιδιωτικός Οδηγός Μπάρι

Ταξιδιωτικές πληροφορίες για το Μπάρι, Ιταλία

Μπάρι, μια μεγάλη πόλη στην Απουλία της Ιταλίας

Όλο και περισσότεροι ταξιδιώτες στην Ιταλία ανακαλύπτουν τα θαύματα της Puglia, της περιοχής που περιλαμβάνει την «πτέρνα της μπότας» της Ιταλίας. Για πολλούς, τα ταξίδια τους στην Απουλία ξεκινούν από το Μπάρι, την μεγάλη παραθαλάσσια πόλη με κάστρο, μεγάλο αεροδρόμιο, σιδηροδρομικό σταθμό και λιμάνι, καθώς και ένα γοητευτικό κέντρο της παλιάς πόλης. Ενώ το Μπάρι είναι ένας υπέροχος χώρος για να ξεκινήσετε μια περιήγηση στην Απουλία , έχει επίσης πολλά ενδιαφέροντα αξιοθέατα και αξίζει να εξερευνήσετε για μια μέρα ή δύο, ή να χρησιμοποιήσετε ως βάση για ημερήσιες εκδρομές στην Απουλία.

Τοποθεσία Μπάρι

Το Μπάρι βρίσκεται στη νοτιοανατολική ακτή της Ιταλίας στην περιοχή Puglia, ανάμεσα στη χερσόνησο του Salento και τη χερσόνησο Gargano - βλέπε χάρτη Puglia . Είναι περίπου 450 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ρώμης και 250 χιλιόμετρα ανατολικά της Νάπολης.

Πού να μείνετε στο Μπάρι

Το Grande Albergo delle Nazioni 5 αστέρων (ελέγξτε τιμές στο TripAdvisor) βρίσκεται στην προκυμαία κοντά στο κέντρο. Το 4 αστέρων ξενοδοχείο Palace (ελέγξτε τιμές στο TripAdvisor) βρίσκεται στο κέντρο. Αν ψάχνετε για ένα παραλιακό ξενοδοχείο, το καλύτερο είναι να κατευθυνθείτε νότια του Μπάρι. σε κοντινά κέντρα όπως Monopoli ή Polignano a Mare, τα οποία είναι γνωστά για τις παραλίες τους.

Δείτε περισσότερες Bari Ξενοδοχεία σε TripAdvisor

Μπάρι Μεταφορών

Το Μπάρι βρίσκεται στη σιδηροδρομική γραμμή που εκτείνεται κατά μήκος της ανατολικής ακτής από το Ρίμινι προς το Λέτσε και περίπου τέσσερις ώρες με το τρένο από τη Ρώμη στην σιδηροδρομική γραμμή στην Ιταλία. Ο σιδηροδρομικός σταθμός βρίσκεται σε κεντρική τοποθεσία στην πόλη, σε μικρή απόσταση με τα πόδια από το ιστορικό κέντρο και δίπλα στο σταθμό των λεωφορείων.

Είναι ένας από τους πιο πολυσύχναστους σταθμούς στην Ιταλία, έξω από τις μεγάλες πόλεις, και είναι ο κόμβος μεταφοράς για τρένα που εξυπηρετούν την υπόλοιπη νότια Ιταλία. Τα δημόσια λεωφορεία τρέχουν επίσης σε όλη την πόλη, πολλά από τα οποία αναχωρούν από το σιδηροδρομικό σταθμό.

Το Μπάρι διαθέτει επίσης ένα σημαντικό λιμάνι, από το οποίο τα δρομολόγια των πορθμείων φτάνουν στα Βαλκάνια, την Ελλάδα και την Τουρκία.

Το αστικό λεωφορείο 20 σας μεταφέρει από το σιδηροδρομικό σταθμό στο λιμάνι. Το αεροδρόμιο Bari-Palese έχει πτήσεις από άλλα ιταλικά αεροδρόμια και αεροδρόμια στην Ευρώπη. Τα λεωφορεία συνδέουν το αεροδρόμιο με την πόλη.

Καιρός και πότε να πάτε

Το Μπάρι μπορεί να είναι πολύ ζεστό το καλοκαίρι και βροχερό το χειμώνα έτσι η άνοιξη και το φθινόπωρο είναι πιθανώς οι καλύτεροι χρόνοι για να επισκεφτείτε. Ακολουθεί μια ματιά στο κλίμα του Μπάρι που δείχνει μέσες μηνιαίες βροχοπτώσεις και θερμοκρασίες.

Bari Highlights

Πού να φάτε και να πίνετε στο Μπάρι

Για φαγητό και ποτό, κατευθυνθείτε προς την περιοχή του ιστορικού κέντρου. Το Osteria Travi Buco είναι ένα καλό εστιατόριο, αρκετά φθηνό, στην άκρη του ιστορικού κέντρου. Θα βρείτε μπαρ και φθηνά εστιατόρια με τυπικά πιάτα στη ζωντανή περιοχή γύρω από τη Via Venezia και την Piazza Mercantile. Δοκιμάστε το τυρί burrata, τα θαλασσινά και το τυπικό πιάτο ζυμαρικών, orecchiette con cima di rap. Σε ωραίο καιρό, υπάρχουν πολλά υπαίθρια τραπέζια. Το Corso Cavour, ένας από τους κεντρικούς δρόμους, διαθέτει αρκετά καταστήματα και μπαρ γεμάτο. Μεταξύ του σιδηροδρομικού σταθμού και της παλιάς πόλης σταματούν στο Baretto, ένα ιστορικό καφέ στη Via Roberto di Bari.