Πώς να πάρετε και να χρησιμοποιήσετε τα eTickets ταξιδιού

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το eTickets

Κάποτε, οι ταξιδιώτες αγόραζαν αεροπορικά εισιτήρια από ένα τοπικό ταξιδιωτικό πρακτορείο και τα φυσικά εισιτήρια ταχυδρομούσαν στη διεύθυνσή τους. Αυτές τις μέρες, σχεδόν πάντα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα ηλεκτρονικό εισιτήριο. μπορεί να κοστίσει μέχρι και $ 20 για το προνόμιο να πάρει ένα αεροπορικό εισιτήριο στο ταχυδρομείο, αν και μερικά ταξιδιωτικά γραφεία θα σας στείλουν ακόμη εισιτήρια.

Πολλοί ταξιδιώτες εκτυπώνουν το eticket και ένα δρομολόγιο αέρα, που σημαίνει ότι πληρώνετε βασικά για ένα "πραγματικό" εισιτήριο μόνοι σας.

Συνδέστε το eticket σας στο υπόλοιπο της διαδρομής σας, όπως την επιβεβαίωση της διαμονής σας και βεβαιωθείτε ότι αποθηκεύονται στο email σας για εύκολη πρόσβαση. Κρατήστε το με τα ταξιδιωτικά σας έγγραφα. Παρακάτω, περνάω αυτή τη διαδικασία με περισσότερες λεπτομέρειες.

Πώς λειτουργούν τα eTickets

Αυτές τις μέρες, όταν αγοράζετε μια πτήση στο διαδίκτυο, αγοράζετε ένα eticket - ένα εισιτήριο που είναι αποθηκευμένο στο διαδίκτυο. Οι ιστοσελίδες αεροπορικών εταιρειών και ταξιδιωτικών πρακτορείων θα σας οδηγήσουν στη διαδικασία αγοράς και είναι πολύ εύκολο να ακολουθήσετε - αφού επιλέξετε την πτήση σας στο διαδίκτυο, θα σας ζητηθεί να πληρώσετε με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα . Η οθόνη θα σας παρουσιάσει στη συνέχεια την απόδειξη επιβεβαίωσης πληρωμής, το eticket και το δρομολόγιο σας.

Μπορεί να θέλετε να τα εκτυπώσετε και να τα κρατήσετε με τα υπόλοιπα ταξιδιωτικά σας έγγραφα. (Μάθετε γιατί θα πρέπει να στείλετε email εδώ τα ταξιδιωτικά σας έγγραφα .)

Τι να φέρετε στο αεροδρόμιο

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τις απαιτήσεις της αεροπορικής σας εταιρείας για τον έλεγχο και την επιβίβαση στην πτήση πριν ξεκινήσετε τη συσκευασία.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, θα πρέπει να εκτυπώσετε το eticket σας για να το δείξετε στο προσωπικό κατά το check-in (μαζί με, φυσικά, το διαβατήριό σας και τη θεώρηση , εάν απαιτείται). Επίσης, μερικές φορές ζητήθηκε η χρεωστική ή πιστωτική κάρτα με την οποία πραγματοποίησα την αγορά ηλεκτρονικού εισιτηρίου. βεβαιωθείτε ότι το έχετε μαζί σας κατά το check-in, μόνο στην περίπτωση.

Μπορεί να μην χρειαστεί να το δείξετε σε κανέναν αν κάνετε check-in με ένα περίπτερο check-in self-service - πολλές αεροπορικές εταιρείες έχουν αυτά στα αεροδρόμια. Και θα μπορείτε επίσης να κάνετε check in online εάν αυτό σας διευκολύνει.

Ωστόσο, για τη μεγάλη πλειοψηφία των περιπτώσεων, το μόνο πράγμα που πρέπει να ανησυχήσετε είναι το διαβατήριό σας. Ενενήντα εννέα τοις εκατό του χρόνου, θα παραδώσει το διαβατήριό σας στο προσωπικό check-in και θα ελέγξει το σύστημα ηλεκτρονικών υπολογιστών για μια κράτηση στο όνομά σας. Θα μπορούν ακόμη και να εκτυπώσουν την κάρτα επιβίβασής σας χωρίς να χρειαστεί να δείτε το eticket σας επειδή όλα αποθηκεύονται στο διαδίκτυο. Επιπλέον, αν χρειάζονται για να δείτε την απόδειξη αγοράς ή το εισιτήριό σας, θα μπορείτε να ξεφύγετε από την εμφάνισή τους στο τηλέφωνό σας ή στο φορητό υπολογιστή σας, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε κατεβάσει ένα αντίγραφο πριν κατευθυνθείτε προς το αεροδρόμιο και κρατήσετε η τεχνολογία σας χρεώνεται.

Όπως πάντα, η έρευνα προηγουμένως, έτσι δεν θα είστε σε για οποιαδήποτε άσχημη εκπλήξεις!

Τι συμβαίνει κατά το check-in

Αφού φτάσετε στο αεροδρόμιο, ανακαλύψτε πού πρέπει να κάνετε check-in ελέγχοντας τις ηλεκτρονικές οθόνες στην είσοδο και στη συνέχεια κατευθυνθείτε προς το σωστό γραφείο. Εκεί, θα εμφανίσετε στον πράκτορα το διαβατήριό σας και το eTicket. Θα συγκρίνουν το εισιτήριό σας με τη βάση δεδομένων της αεροπορικής εταιρείας και θα σας εκδώσουν μια τυπωμένη κάρτα επιβίβασης όταν όλα θα τακτοποιηθούν.

Αυτό το boarding pass είναι αυτό που σας επιτρέπει να φτάσετε στο αεροπλάνο.

Σημείωση πλευρά: πολλά αεροδρόμια εγκαθιστούν αυτοεξυπηρέτηση check-in γραφεία, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην εξοικονόμηση χρόνου, καθώς σπάνια υπάρχουν οποιεσδήποτε ουρές για αυτούς. Εάν βλέπετε ένα, πληκτρολογήστε τα στοιχεία σας στην οθόνη (συνήθως τον αριθμό κράτησης του eticket σας, τον αριθμό του διαβατηρίου σας, ή / και τα στοιχεία της πτήσης σας) και θα εκτυπώσει το φύλλο επιβίβασης για εσάς. Θα εκτυπώσει επίσης μια ετικέτα για τις αποσκευές σας, την οποία θα πρέπει να επισυνάψετε στο σακίδιο σας ή στη βαλίτσα σας ακολουθώντας τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη. Πάρτε τις αποσκευές σας στην ουρά ουράς τσάντα, τοποθετήστε την στο μεταφορικό ιμάντα, και τότε είστε καλός για να πάτε. Προχωρήστε στην ασφάλεια και στη συνέχεια κάντε το δρόμο σας στην πύλη σας.

Οι καλά προετοιμασμένοι ταξιδιώτες είναι αυτοί που είναι έτοιμοι να μην πάνε οτιδήποτε ομαλά, γι 'αυτό βεβαιωθείτε ότι φτάνετε με άφθονο χρόνο στη διάθεσή σας σε περίπτωση προβλημάτων όπως δυσλειτουργίες υπολογιστών, καθυστερήσεις πτήσεων ή και περισσότερο.

Προτείνω τουλάχιστον δύο ώρες εκ των προτέρων για μια εσωτερική πτήση και τέσσερις ώρες πριν για μια διεθνή πτήση, αν είστε νευρικός. Είναι πάντα συνετό να ελέγχετε τις ειδήσεις ή το Twitter, προτού επισκεφθείτε το αεροδρόμιο για να δείτε αν πιθανόν να έχετε καθυστερήσεις.

Οι ενοχλήσεις γίνονται ολοένα και πιο σπάνιες με τα ηλεκτρονικά εισιτήρια, αν και (σπάνια έχω βιώσει κάποια προβλήματα με αυτά σε πάνω από έξι χρόνια ταξιδιού!) Μπορεί να είναι λίγο νευρικός που σκορπίζει να τα χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά, αλλά πάρτε το άλμα και εσείς θα δούμε πόσο εύκολο, βολικό και απλό είναι. Και πάνω απ 'όλα, θα μάθετε πώς πρακτικά e-tickets είναι για φοιτητές που ταξιδεύουν σε διεθνές επίπεδο, οι οποίοι μπορεί να μην έχουν πάντα πρόσβαση σε έναν εκτυπωτή.

Τι γίνεται αν έχετε Έλεγχος στο διαδίκτυο;

Όταν κάνετε check-in online, θα εισαγάγετε τις λεπτομέρειες του eticket σας στον ιστότοπο της αεροπορικής εταιρείας και σε αντάλλαγμα θα σας στείλουν ένα αντίγραφο της κάρτας επιβίβασης. Στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε να το αποθηκεύσετε στο τηλέφωνό σας ή να το εκτυπώσετε στο σπίτι.

Μόλις φτάσετε στο αεροδρόμιο, εάν ταξιδεύετε μόνο για μεταφορά , μπορείτε να κατευθυνθείτε κατευθείαν στην ασφάλεια στο αεροδρόμιο χωρίς να χρειαστεί να περιηγηθείτε για να κάνετε check in ή να ρίξετε τις τσάντες σας, πράγμα που σας βοηθά να εξοικονομήσετε χρόνο και να παραμείνετε υγιείς.

Να γνωρίζετε: με ορισμένες αεροπορικές εταιρείες, έχω δει online και είχα πει ότι έπρεπε να εκτυπώσω το αντίγραφο της κάρτας επιβίβασής μου για να περάσω από την ασφάλεια, κάτι που μπορεί να είναι πρόβλημα αν ταξιδεύεις και δεν έχεις εύκολο πρόσβαση σε εκτυπωτή. Εξαιτίας αυτού, θα επιλέξω συχνά να έχω check in στο αεροδρόμιο αν ο ξενώνας στον οποίο μένω δεν διαθέτει εκτυπωτή για χρήση από τους επισκέπτες.

Τι να κρατάτε με το eTicket σας

Ίσως θελήσετε να κρατήσετε ένα αντίγραφο της διαδρομής σας και την επιβεβαίωση της διαμονής σας με το εισιτήριό σας, ειδικά εάν κάνετε πολλές πτήσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα και είναι πιθανό να ξεχάσετε ημερομηνίες / ώρες. Το ξενοδοχείο σας μπορεί να σας μεταφέρει μέσω της ίδιας διαδικασίας online και να σας επιτρέψει να εκτυπώσετε την επιβεβαίωση διαμονής. Διατηρήστε αυτά τα αντίγραφα των διαδρομών του ξενώνα και του αεροδρομίου στις αποσκευές που έχετε επιλέξει σε περίπτωση απώλειας αποσκευών - αν κάποιος ανοίξει την τσάντα σας, θα γνωρίζουν αμέσως ποια πτήση ήσασταν και πού θα μείνετε.

Εναλλακτικά, εάν δεν έχετε πρόσβαση σε έναν εκτυπωτή, βεβαιωθείτε ότι έχετε τοποθετήσει μια ετικέτα αποσκευών στο σακίδιο σας ή στη βαλίτσα - μου αρέσουν αυτά τα ταξιδιωτικά θέματα από το Nuolux - για να μπορείτε εύκολα να επικοινωνήσετε εάν χάσουν. Κρατήστε την επιβεβαίωση της πτήσης και του ξενοδοχείου στο τηλέφωνό σας ή / και στο φορητό σας υπολογιστή, έτσι ώστε να μπορείτε εύκολα να τις εμφανίσετε σε οποιονδήποτε, αν χρειαστεί.

Αυτό το άρθρο έχει επεξεργαστεί και ενημερωθεί από την Lauren Juliff.