Ένας οδηγός για τις γέφυρες του Μανχάταν: Γέφυρα του Μπρούκλιν

Η γέφυρα του Μπρούκλιν έχει πείσει τα ακροατήρια της Νέας Υόρκης από το 1883

Η πιο γεμάτη εικονική γέφυρα της Νέας Υόρκης και ένα από τα αστέρια της, η γέφυρα του Μπρούκλιν έχει ξυπνήσει από το 1883 - θεωρείται η πιο αρχιτεκτονικά κομψή γέφυρα της Νέας Υόρκης , η οποία μετράει τακτικά ανάμεσα στις πιο όμορφες εκτάσεις του κόσμου.

Συνδέοντας το κέντρο του Μανχάταν με τις συνοικίες Downtown / DUMBO στο Μπρούκλιν , που διασχίζουν τον Ανατολικό Ποταμό σε αυτόν τον αναισθητοποιητή μιας γέφυρας είναι μια τελετή μετάβασης σε όποιον μπαίνει στο πόδι της Νέας Υόρκης.

Το Hoofing είναι ο καλύτερος τρόπος για να εκτιμήσετε την ομορφιά της γέφυρας, με τους γρανιτικούς νεο-γοτθικούς πύργους με δίδυμους τοξωτούς πυλώνες. γελοία, καλώδια ιστού. και συναρπαστικές απόψεις. Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη Γέφυρα του Μπρούκλιν:

Γέφυρα του Μπρούκλιν Ιστορία

Όταν άνοιξε στις 24 Μαΐου 1883, η νεο-γοτθική γέφυρα του Μπρούκλιν ξεκίνησε ως η πρώτη γέφυρα ανάρτησης από χάλυβα στον κόσμο, με το κύριο άνοιγμα των 1,596 ποδιών μεταξύ των δύο πύργων στήριξης που μετράνε ως το μακρύτερο στον κόσμο. Ένα τεράστιο κατόρθωμα της μηχανικής του 19ου αιώνα, η γέφυρα ήταν η πρώτη που συνέδεε το Μανχάταν με το Μπρούκλιν, που ήταν τότε δύο χωριστές πόλεις (το Μπρούκλιν δεν έγινε μέρος της μεγαλύτερης Νέας Υόρκης μέχρι το 1898).

Η κατασκευή 14 χρόνων της γέφυρας δεν ήταν χωρίς τη θυσία της, ενώ περισσότεροι από δύο δωδεκάδες εργάτες γέφυρας έχασαν τη ζωή τους μέσω ποικίλων ατυχημάτων. Πριν αρχίσει ακόμη η κατασκευή της γέφυρας, ο Γερμανός γεννημένος μηχανικός Τζον Α.

Ο Roebling, ο οποίος σχεδίασε τη γέφυρα, υπέκυψε σε μόλυνση με τετάνου από ατύχημα με πορθμείο, ενώ έβλεπε την περιοχή (το πόδι του είχε συνθλιβεί από ένα καράβι που το καρφωμένο από ένα στρώμα). Ο γιος του, ο 32χρονος Ουάσινγκ Ρόμπλινγκ, ανέλαβε ως κύριος μηχανικός του έργου. Μόλις τρία χρόνια στο έργο, η ίδια η Ουάσινγκτον Ρόμπινγκ υπέφερε από ασθένεια αποσυμπίεσης (γνωστή και ως "στροφές"), βοηθώντας στην ανασκαφή του ποταμού για την ίδρυση των πύργων γεφυρών.

Ο συζυγός του Bedridden, μερικώς παράλυτος για τη ζωή, η σύζυγός του, η Emily, ενήργησε για λογαριασμό του και επέβλεψε εξαιρετικά τα τελευταία 11 χρόνια της κατασκευής της γέφυρας (ενώ ο σύζυγός της παρακολούθησε το έργο ξεδιπλώνεται μέσω τηλεσκοπίου, από το παράθυρο διαμερίσματός του στο Brooklyn Heights) .

Όταν η γέφυρα ανοίχθηκε στο κοινό το 1883, σε μια τελετή αφιέρωσης υπό την προεδρία του προέδρου Chester A. Arthur και του διοικητή της Νέας Υόρκης Grover Cleveland, η Emily Warren Roebling έλαβε την πρώτη διαδρομή στη γέφυρα. Οποιοσδήποτε πεζός με μια δεκάρα για τα διόδια χαιρετίστηκε να ακολουθήσει (περίπου 250.000 άνθρωποι περπατούσαν κατά μήκος της γέφυρας τις πρώτες 24 ώρες). τα άλογα και οι αναβάτες φορτώθηκαν 5 σεντς και ήταν 10 σεντ για τα άλογα και τα βαγόνια. (Η διόδια για πεζούς καταργήθηκε το 1891, μαζί με τα οδοστρώματα το 1911 - η διασταύρωση της γέφυρας παρέμεινε ελεύθερη από τότε).

Δυστυχώς, μια άλλη τραγωδία ξεδιπλώθηκε μόλις έξι ημέρες μετά το άνοιγμα της γέφυρας του Μπρούκλιν, όταν 12 άνθρωποι τραυματίστηκαν στο θάνατο εν μέσω μίας κακομεταχείρισης, υποκινούμενης από μια πανικού (ψεύτικη) φήμη ότι η γέφυρα κατέρρευσε στο ποτάμι. Το επόμενο έτος, η PT Barnum, της τσίρκο φήμης, οδήγησε 21 ελέφαντες στη γέφυρα σε μια προσπάθεια να καταστείλει τους φόβους του κοινού σχετικά με τη σταθερότητά του.

Γέφυρα του Μπρούκλιν με Αριθμούς

Η κατασκευή της γέφυρας του Μπρούκλιν πήρε 14 χρόνια και περίπου 600 εργαζόμενοι ολοκλήρωσαν. Το έργο ολοκληρώθηκε με κόστος περίπου 15 εκατομμυρίων δολαρίων. Το κύριο άνοιγμα της γέφυρας πάνω από τον ανατολικό ποταμό μετρά 1,596 πόδια. ολόκληρο το μήκος του, συμπεριλαμβανομένων των προσεγγίσεων, είναι 6.016 πόδια (λίγο πάνω από 1.1 μίλια). Μετράει πλάτος 85 πόδια. το ύψος των πύργων του φτάνει τα 276 πόδια. και η απόσταση κάτω από τη γέφυρα είναι 135 πόδια. Τα τέσσερα τεράστια βασικά καλώδια ανάρτησης περιλαμβάνουν έκαστο 5.434 ατομικά χαλύβδινα καλώδια.

Πώς να διασχίσετε τη γέφυρα του Μπρούκλιν από το Μανχάταν

Η διασταύρωση της γέφυρας είναι μια ουσιαστική ιεροτελεστία διέλευσης για όποιον μπαίνει στο πόδι της Νέας Υόρκης. Διαβάστε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη διέλευση από τη γέφυρα του Μπρούκλιν από το Μανχάταν.

Συμβουλές για περπάτημα σε όλη τη γέφυρα του Μπρούκλιν

Αξιοποιήστε στο έπακρο το περίπατο σας στο διάσημο διάδρομο με αυτές τις 9 έξυπνες συμβουλές .