Η γιορτή του Ιουνίου για το Φεστιβάλ της Δημοκρατίας της Ιταλίας

Ημέρα της Ανεξαρτησίας της Ιταλίας

Η 2η Ιουνίου είναι μια ιταλική εθνική εορτή για την Festa della Repubblica ή το Φεστιβάλ της Δημοκρατίας, παρόμοια με την Ημέρα της Ανεξαρτησίας σε πολλές άλλες χώρες, όπως στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι τράπεζες, πολλά καταστήματα και κάποια εστιατόρια, μουσεία και τουριστικά αξιοθέατα θα κλείσουν στις 2 Ιουνίου ή ενδέχεται να έχουν διαφορετικές ώρες, οπότε εάν σχεδιάζετε να επισκεφτείτε έναν ιστότοπο ή ένα μουσείο, ελέγξτε τον ιστότοπό του εκ των προτέρων για να δείτε αν είναι ανοιχτό .

Δεδομένου ότι τα Μουσεία του Βατικανού δεν είναι στην πραγματικότητα στην Ιταλία, αλλά στην πόλη του Βατικανού, είναι ανοικτά στις 2 Ιουνίου. Οι υπηρεσίες μεταφοράς στα περισσότερα μέρη λειτουργούν με το χρονοδιάγραμμα της Κυριακής και των διακοπών.

Μικρά φεστιβάλ, συναυλίες και παρελάσεις πραγματοποιούνται σε ολόκληρη την Ιταλία καθώς και στις ιταλικές πρεσβείες σε άλλες χώρες, ακολουθούμενες συχνά από εκδηλώσεις πυροτεχνημάτων. Οι μεγαλύτεροι και πιο εντυπωσιακοί εορτασμοί της Ημέρας της Δημοκρατίας λαμβάνουν χώρα στη Ρώμη, την έδρα της ιταλικής κυβέρνησης και την κατοικία του προέδρου της Ιταλίας.

Εορτασμοί της Ημέρας της Δημοκρατίας στη Ρώμη:

Η Ημέρα της Δημοκρατίας είναι ένα από τα κορυφαία γεγονότα του Ιουνίου στη Ρώμη . Η πόλη γιορτάζει με μια μεγάλη παρέλαση το πρωί, υπό την προεδρία του ιταλικού προέδρου, κατά μήκος της οδού Via dei Fori Imperiali , της οδού που διασχίζει το Ρωμαϊκό Φόρουμ (το οποίο μαζί με το Κολοσσαίο είναι κλειστό το πρωί στις 2 Ιουνίου). Αναμείνετε τεράστια πλήθη αν σκοπεύετε να πάτε. Μια μεγάλη ιταλική σημαία είναι συνήθως ντυμένη πάνω από το Κολοσσαίο επίσης.

Την ημέρα της δημοκρατίας, ο Ιταλός πρόεδρος τοποθετεί επίσης ένα στεφάνι στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη (από τον Α Παγκόσμιο Πόλεμο), κοντά στο Μνημείο του Βιτόριο Εμμανουέλε Β.

Το απόγευμα, αρκετές στρατιωτικές μπάντες παίζουν μουσική στους κήπους του Palazzo del Quirinale , της κατοικίας του Ιταλού Προέδρου, που θα είναι ανοικτή στο κοινό στις 2 Ιουνίου.

Σημαντικό μέρος των εορτασμών της ημέρας είναι η επίδειξη από την ακροβατική περιπολία της Ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας Frecce Tricolori . 9 αεροσκάφη που εκπέμπουν κόκκινο, πράσινο και λευκό καπνό πετούν πάνω από το μνημείο του Vittorio Emmaneule II (ο πρώτος βασιλιάς της ενοποιημένης Ιταλίας), δημιουργώντας ένα όμορφο σχέδιο που μοιάζει με την ιταλική σημαία. Το μνημείο Vittorio Emmaneule II είναι μια τεράστια λευκή μαρμάρινη δομή (μερικές φορές αποκαλείται Γαμήλια τούρτα ) μεταξύ της Piazza Venezia και του λόφου του Καπιτωλίου, αλλά η επίδειξη Frecce Tricolori μπορεί να δει κανείς στο μεγαλύτερο μέρος της Ρώμης.

Ιστορία της Ημέρας της Δημοκρατίας

Η δημοκρατική ημέρα γιορτάζει την ημέρα το 1946 ότι οι Ιταλοί ψήφισαν υπέρ της δημοκρατικής μορφής κυβέρνησης. Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, διεξήχθη ψηφοφορία στις 2 και 3 Ιουνίου για να καθοριστεί εάν η Ιταλία πρέπει να ακολουθήσει μια κυβέρνηση μονάρχης ή δημοκρατίας. Η πλειοψηφία ψήφισε υπέρ της δημοκρατίας και λίγα χρόνια αργότερα, η 2η Ιουνίου κηρύχθηκε αργία ως ημέρα δημιουργίας της Ιταλικής Δημοκρατίας.

Άλλα γεγονότα στην Ιταλία τον Ιούνιο

Ο Ιούνιος είναι η αρχή της σεζόν του καλοκαιριού και της υπαίθριας συναυλίας. Η 2η Ιουνίου είναι η μόνη εθνική εορτή, αλλά υπάρχουν πολλοί διασκέδαση τοπικά φεστιβάλ και εκδηλώσεις τον Ιούνιο που συμβαίνουν σε ολόκληρη την Ιταλία.