Βατικανό ταξιδιωτικό οδηγό

Τι να δείτε και να κάνετε στην πόλη του Βατικανού

Η πόλη του Βατικανού, που ονομάζεται επίσης Αγία Έδρα, είναι ένα μικροσκοπικό ανεξάρτητο κράτος. Η πόλη του Βατικανού είναι μόνο 0,44 τετραγωνικά χιλιόμετρα. και έχει πληθυσμό μικρότερο από 1000. Η πόλη του Βατικανού απέκτησε την ανεξαρτησία της από την Ιταλία στις 11 Φεβρουαρίου 1929. Το 2013, πάνω από 5 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέφθηκαν το Βατικανό.

Η Αγία Έδρα είναι η έδρα της Καθολικής θρησκείας και η πατρίδα του Πάπα από το 1378. Ο Πάπας ζει στα παπικά διαμερίσματα στο Βατικανό και στην εκκλησία του Πάπα,

Βασιλική του Πέτρου, βρίσκεται στην πόλη του Βατικανού.

Βατικανό Τοποθεσία

Η πόλη του Βατικανού περιβάλλεται από τη Ρώμη. Οι επισκέπτες μπαίνουν στο Βατικανό μέσω της πλατείας του Αγίου Πέτρου. Ο καλύτερος τρόπος να περπατήσετε στην πόλη του Βατικανού από την ιστορική Ρώμη είναι πάνω από τη γέφυρα Ponte St. Angelo. Στη γέφυρα φτάνετε στο Castel St. Angelo, λίγο έξω από το Βατικανό. Το Castel St. Angelo έχει ένα συνδετικό πέρασμα στο Βατικανό, που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τους πεσόντες.

Πού να μείνετε κοντά στο Βατικανό

Αν σχεδιάζετε να περάσετε πολύ χρόνο με τα αξιοθέατα της πόλης του Βατικανού, ίσως είναι βολικό να μείνετε σε ένα ξενοδοχείο ή στο κρεβάτι και κοντά στο Βατικανό. Εδώ είναι τα κορυφαία μέρη για να μείνετε στο Βατικανό .

Μουσεία του Βατικανού

Τα Μουσεία του Βατικανού είναι το μεγαλύτερο μουσείο συγκρότημα στον κόσμο με πάνω από 1400 δωμάτια. Το Μουσειακό Συγκρότημα του Βατικανού περιλαμβάνει το μουσείο, γκαλερί με 3.000 χρόνια τέχνης, το Παρεκκλήσι της Σιστίνας και τμήματα του παπικού παλατιού. Υπάρχει μια εκπληκτική τέχνη, συμπεριλαμβανομένου ενός δωματίου έργων του Raphael.

Το Pinacoteca Vaticana είναι μάλλον η καλύτερη γκαλερί της Ρώμης με πολλά έργα της Αναγέννησης. Μία από τις πιο εντυπωσιακές αίθουσες είναι η αίθουσα των Χαρτών, με τοιχογραφίες των παλαιών χαρτών των παπικών εδαφών.

Επισκεφθείτε τα Μουσεία του Βατικανού

Στα Μουσεία του Βατικανού, μπορείτε να επιλέξετε από 4 διαφορετικά δρομολόγια που όλα τελειώνουν με το παρεκκλήσι της Σιξτίνης.

Λόγω της τεράστιας έκτασης του μουσείου, είναι καλό να ακολουθήσετε μια ξενάγηση με μουσεία του Βατικανού . Οι επισκέπτες με κρατήσεις με ξεναγήσεις ή οι οποίοι κάνουν κράτηση εισιτηρίων εκ των προτέρων εισέρχονται χωρίς να περιμένουν στη σειρά. Τα μουσεία είναι κλειστά τις Κυριακές και τις αργίες εκτός από την τελευταία Κυριακή του μήνα όταν είναι ελεύθεροι. Εδώ μπορείτε να επισκεφθείτε τα Μουσεία του Βατικανού και τις πληροφορίες κράτησης εισιτηρίων . Select Italy επίσης πωλεί Skip the Line Εισιτήρια Βατικανών για Μουσεία που μπορείτε να αγοράσετε online σε δολάρια ΗΠΑ.

Καπέλα Σιξτίνα

Το Παρεκκλήσι της Σιστίνας χτίστηκε από το 1473-1481 ως ιδιωτικό παρεκκλήσι του παπά και τον τόπο διεξαγωγής εκλογής του νέου παπά από τους καρδινάλους. Ο Μιχαήλ Άγγελος ζωγραφίζει τις διάσημες τοιχογραφίες με τις κεντρικές σκηνές που απεικονίζουν τη δημιουργία και την ιστορία του Νώε και διακοσμούν το τείχος του βωμού. Βιβλιογραφικές σκηνές στους τοίχους δημιουργήθηκαν από διάφορους διάσημους καλλιτέχνες, όπως οι Perugino και Botticelli. Δείτε το παρεκκλήσι Sistine Visiting Information, Art, and History .

Την πλατεία του Αγίου Πέτρου και τη βασιλική

Η βασιλική του Αγίου Πέτρου, που χτίστηκε στη θέση μιας εκκλησίας που καλύπτει τον τάφο του Πέτρου, είναι μια από τις μεγαλύτερες εκκλησίες του κόσμου. Η είσοδος στην εκκλησία είναι ελεύθερη, αλλά οι επισκέπτες πρέπει να είναι κατάλληλα ντυμένοι, χωρίς γυμνά γόνατα ή ώμους. Η Βασιλική του Αγίου Πέτρου είναι ανοιχτή καθημερινά από τις 7 π.μ. - 7 μ.μ. (έως τις 6 μ.μ. Οκτωβρίου - Μαρτίου).

Οι μάζες, στα ιταλικά, πραγματοποιούνται όλη την ημέρα τις Κυριακές.

Η Βασιλική του Αγίου Πέτρου βρίσκεται στην πλατεία του Αγίου Πέτρου , έναν κορυφαίο θρησκευτικό και τουριστικό προορισμό. Πολλά σημαντικά έργα τέχνης, συμπεριλαμβανομένης της διάσημης Pieta του Μιχαήλ Άγγελο, βρίσκονται στην εκκλησία. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε τους τάφους του Πάπα.

Βατικανό Μεταφορές και Τουριστικές Πληροφορίες

Το Tourist Information Vatican City βρίσκεται στην αριστερή πλευρά της πλατείας του Αγίου Πέτρου και διαθέτει πολλές καλές πληροφορίες και ένα μικρό κατάστημα που πωλεί χάρτες, οδηγούς, αναμνηστικά και κοσμήματα. Οι τουριστικές πληροφορίες είναι ανοιχτές από Δευτέρα έως Σάββατο 8: 30-6: 30.

Η κοντινότερη στάση του μετρό προς την είσοδο του μουσείου είναι το Cipro-Musei Vaticani κοντά στην Piazza Santa Maria delle Grazie, όπου υπάρχει και γκαράζ. Το λεωφορείο 49 σταματά κοντά στην είσοδο και το τραμ 19 σταματούν επίσης κοντά. Ορισμένα λεωφορεία πλησιάζουν στην πόλη του Βατικανού (βλ. Συνδέσμους παρακάτω).

Η Ελβετική Φρουρά

Η Ελβετική Φρουρά φυλάσσεται από το Βατικανό από το 1506. Σήμερα εξακολουθούν να φορούν το παραδοσιακό κοστούμι Ελβετίας. Οι στρατοί στρατοπέδευσης πρέπει να είναι Ρωμαίοι Καθολικοί ελβετοί υπήκοοι, μεταξύ 19 και 30 ετών, απλοί, αποφοίτοι γυμνασίου και ύψους τουλάχιστον 174 εκατοστών. Πρέπει επίσης να έχουν ολοκληρώσει την ελβετική στρατιωτική θητεία.

Castel Sant Angelo

Το Castel Sant Angelo, στον ποταμό Τίβερη, χτίστηκε ως τάφος για τον αυτοκράτορα Αδριανό τον 2ο αιώνα. Κατά τον Μεσαίωνα, χρησιμοποιήθηκε ως φρούριο μέχρι να γίνει παπική κατοικία τον 14ο αιώνα. Κατασκευάστηκε πάνω από τα ρωμαϊκά τείχη και διαθέτει υπόγειο διάδρομο στο Βατικανό. Μπορείτε να επισκεφθείτε το Castel Sant Angelo και το καλοκαίρι πραγματοποιούνται συναυλίες και ειδικά προγράμματα. Είναι ένας πεζόδρομος έτσι είναι ένα καλό μέρος για βόλτα και απολαμβάνοντας τον ποταμό. Δείτε τον οδηγό επισκεπτών του Castel Sant Angelo

Ειδικές επισκέψεις και χρήσιμοι σύνδεσμοι