Γειτονιά του Κλήβελαντ

Η γειτονιά Fairfax του Κλίβελαντ, που βρίσκεται ανατολικά του Πανεπιστημιακού Κύκλου, είναι μια κατοικημένη περιοχή που κατοικεί κυρίως σε μια μεγάλη μεσαία τάξη, κυρίως αφρικανικός-αμερικανικός πληθυσμός. Η περιοχή περιλαμβάνει επίσης μερικά από τα πιο πολύτιμα ιδρύματα του Κλίβελαντ, όπως το Karamu House Theatre και την Κλίβελαντ Κλινική .

Ιστορία

Η Fairfax έγινε μέρος του Κλήβελαντ το 1872. Η ζωντανή κοινότητα έφθασε στον κορυφαίο πληθυσμό της τη δεκαετία του 1940 και του 1950, όταν ζούσαν πάνω από 35.000 άνθρωποι.

Επίσης εγκαταστάθηκαν από ευρωπαίους απογόνους από την Ανατολική Ακτή, οι γειτονιές έγιναν κατ 'οίκον κυρίως μεσαίων εισοδημάτων Αφροαμερικανών ήδη από τη δεκαετία του 1930.

δημογραφικά στοιχεία

Σύμφωνα με την απογραφή των ΗΠΑ το 2000, η ​​Fairfax έχει 7352 κατοίκους. Η πλειοψηφία (95,5%) είναι αφροαμερικανικής καταγωγής. Το μέσο εισόδημα νοικοκυριού ανέρχεται σε 16.799 δολάρια.

ορόσημα

Το Fairfax είναι το σπίτι του Karamu House , το παλαιότερο αφρικανικός-αμερικανικό θέατρο στις Ηνωμένες Πολιτείες. η κλινική Cleveland, ο μεγαλύτερος εργοδότης του Cleveland.

Επιπλέον, η γειτονιά διαθέτει πολλές ιστορικές εκκλησίες. Ανάμεσά τους είναι η Εκκλησιαστική Εκκλησία της Ευκλείδης Λεωφόρου (εικόνα δεξιά) και η Εκκλησία των Βαπτιστών της Αντιόχειας.

Εκπαίδευση

Οι κάτοικοι του Fairfax που φοιτούν στο σχολείο παρακολουθούν τα σχολεία της Δημοτικής Σχολής του Κλίβελαντ.

Νέα εξέλιξη

Οι νέες οικιστικές κοινότητες στο Fairfax περιλαμβάνουν το Beacon Place στην λεωφόρο Euclid και το Bicentennial Village στην καρδιά της γειτονιάς.