Τι είναι ανοιχτό για την ημέρα των ευχαριστιών στον Καναδά

Επιχειρήσεις και υπηρεσίες που λειτουργούν κατά την εθνική γιορτή

Ημέρα των Ευχαριστιών στον Καναδά είναι επίσημη εθνική εορτή που παρατηρείται σε όλες τις επαρχίες και τις περιοχές του Καναδά . Η ημέρα των ευχαριστιών στον Καναδά έγινε εθνική εορτή το 1879 και το 1957 ορίστηκε να πραγματοποιηθεί τη δεύτερη Δευτέρα του Οκτωβρίου κάθε έτους.

Την ημέρα αυτή, οι περισσότεροι Καναδοί παίρνουν μια μέρα αμειβόμενη από την εργασία για να συγκεντρωθούν με την οικογένεια και τους φίλους για να γιορτάσουν τη συγκομιδή του έτους. Αυτό γίνεται με τη συμμετοχή σε μια φρενίτιδα τροφοδοσίας που περιλαμβάνει γαλοπούλα, γέμιση, σκουός, πατάτες και πίτα.

Περιφερειακές παραλλαγές μενού περιλαμβάνουν άγρια ​​θηράματα, σολομό και επιδόρπια όπως μπαρ Nanaimo. Η παρακολούθηση τηλεοπτικών καναδικών αγώνων ποδοσφαίρου είναι επίσης μια παράδοση.

Το Σάββατο και Κυριακή που οδήγησαν στην ημέρα των Ευχαριστιών είναι δουλειά ως συνήθως, αλλά τη Δευτέρα των Ευχαριστιών, οι περισσότερες επιχειρήσεις, καταστήματα και υπηρεσίες έκλεισαν. Τούτου λεχθέντος, ο Καναδάς είναι μια μεγάλη χώρα και όχι όλες οι επαρχίες έχουν το ίδιο κλείσιμο. Εξαιρέσεις ισχύουν σε όλη τη χώρα, ειδικά στο Κεμπέκ, όπου η ημέρα των ευχαριστιών ( action de grâce ) δεν γιορτάζεται με τον ίδιο τρόπο από όλους τους κατοίκους και πολλά καταστήματα και υπηρεσίες παραμένουν ανοιχτά. Είναι πάντα μια καλή ιδέα να καλέσετε μπροστά για να εξασφαλίσετε ότι μια επιχείρηση ή μια υπηρεσία λειτουργεί πριν ξεκινήσετε.

Κλείσιμο της ημέρας των Ευχαριστιών στον Καναδά

Ανοίξτε την ημέρα των Ευχαριστιών στον Καναδά

Η ημέρα των ευχαριστιών στον Καναδά είναι επίσης μια εποχή που οι οικογένειες συγκεντρώνονται αλλά δεν έχουν το ίδιο επίπεδο χουπλά με τους γείτονές τους στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι Καναδοί δεν παριστάνουν συνήθως παρελάσεις και η ημέρα των Ευχαριστιών δεν είναι ένα ιδιαίτερα πολυάσχολο Σαββατοκύριακο ταξιδιού. Ιστορικά, ο Καναδάς δεν συμμετείχε στην τρέλα αγορών "Μαύρη Παρασκευή" που βρέθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά η υπερβολή των καταναλωτών είναι πλέον κοινή σε μεγάλα εμπορικά κέντρα και σε απευθείας σύνδεση.