Οδηγός για το Διεθνές Αεροδρόμιο Siem Reap της Καμπότζης

Όλοι για το Busiest International Airport της Καμπότζης

Η πόλη του Siem Reap μπορεί να μην είναι η σημερινή πρωτεύουσα της Καμπότζης, αλλά το διεθνές αεροδρόμιο Siem Reap (IATA: REP, ICAO: VDSR) κάνει καλύτερες επιχειρήσεις από ό, τι ο ομόλογός της στην Πνομ Πενχ.

Περίπου 3,3 εκατομμύρια ταξιδιώτες πέταξαν στη Siem Reap το 2015 σε σύγκριση με 3,1 εκατομμύρια στην Πνομ Πενχ. οι αριθμοί αυτοί αντιπροσώπευαν αύξηση 20% για το Siem Reap σε σχέση με πέρυσι, έναντι 15% για την Πνομ Πενχ.

Η ανάπτυξη αυτή επιτεύχθηκε παρά τις πιο ταπεινές εγκαταστάσεις της REP, οι ικανότητες της οποίας υπερέβησαν από καιρό την μετεωρική ανάπτυξη του τουρισμού στο Siem Reap.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα αεροδρόμιο αντικατάστασης με δύο διάδρομους και μεγαλύτερα τερματικά κτίρια στη συνοικία Sot Nikum, περίπου 23 μίλια ανατολικά από το Siem Reap, αλλά αυτή τη στιγμή είναι πολλά χρόνια μακριά.

Τοποθεσία του Διεθνούς Αεροδρομίου Siem Reap

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Siem Reap βρίσκεται περίπου τέσσερα μίλια βορειοδυτικά από το κέντρο της πόλης του Siem Reap - η απόσταση μπορεί να καλυφθεί σε δέκα λεπτά με ταξί και περίπου είκοσι λεπτά από το tuk-tuk.

Το αεροδρόμιο λειτουργεί ως κόμβος για τους καμποτζιανούς αερομεταφορείς της Καμπότζης Angkor Air και της Sky Angor Asia Airlines.

Οι διεθνείς αερομεταφορείς χαμηλού κόστους που πετούν μέσα και έξω από το Siem Reap περιλαμβάνουν Air Asia, Air China, Cebu Pacific, Malaysia Airlines, SilkAir και Vietnam Airlines. οι πτήσεις αυτές συνδέονται επίσης με περιφερειακούς κόμβους όπως το αεροδρόμιο Changi στη Σιγκαπούρη και άλλα αεροδρόμια στη Νοτιοανατολική Ασία, την Κίνα, τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία.

Τα 8,366 πόδια του διαδρόμου και η σουίτα των εγκαταστάσεων μπορούν να χειριστούν μέχρι 2,6 εκατομμύρια επιβατικές κινήσεις και πάνω από 900 τόνους φορτίου ετησίως. Η χωρητικότητά του είναι κάπως περιορισμένη λόγω της στενής εγγύτητάς του με τους ναούς του Angkor, ενώ - ενώ ο διάδρομος είναι κατασκευασμένος για να επιτρέπει απογείωση σε κάθε άκρο, τα αεροπλάνα επιτρέπεται να απογειώνονται μόνο στο δυτικό άκρο, καθώς η ανατολική ζώνη πετά πάνω από το Angkor Wat .

Ακολουθήστε τους παρακάτω συνδέσμους προς τις τρέχουσες πληροφορίες πτήσεων από το Διεθνές Αεροδρόμιο Siem Reap, συμπεριλαμβανομένων αφίξεων και αναχωρήσεων:

Φτάνοντας μέσω του Διεθνούς Αεροδρομίου Siem Reap

Η Καμπότζη επιτρέπει βίζα κατά την άφιξη (κόστος: 20 δολάρια) για τους περισσότερους ξένους τουρίστες που εισέρχονται στο Διεθνές Αεροδρόμιο Siem Reap (συμβουλευθείτε την Πρεσβεία της Καμπότζης της χώρας σας για ταξιδιωτικές απαιτήσεις που αφορούν την ιθαγένειά σας · εάν δεν περιλαμβάνεται η χώρα σας, πριν πετάξετε ).

Η ουρά για την εξασφάλιση θεώρησης μπορεί να είναι αργή, ιδιαίτερα κατά την περίοδο αιχμής - ίσως θελήσετε να λάβετε μια βίζα για την Καμπότζη (κόστος: $ 25) που εγγυάται την ομαλή ιστιοπλοΐα ακόμα και πριν αποβιβαστείτε από το αεροπλάνο σας. Για περισσότερα, διαβάστε αυτό το άρθρο σχετικά με τη λήψη μιας βίζας για την Καμπότζη .

Μετά την περιοχή των αποσκευών, θα βγείτε πρώτα σε ένα προθάλαμο με έναν αριθμό πάγκων που πωλούν προπληρωμένες κάρτες SIM για χρήση κινητού τηλεφώνου. Οι κάρτες SIM ξεκινούν από $ 4 και περιλαμβάνουν κλήσεις και δεδομένα. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τις προπληρωμένες κάρτες SIM και την περιαγωγή κινητής τηλεφωνίας στη Νοτιοανατολική Ασία .

Ένας μετρητής ταξί για κουπόνια (προπληρωμένα) βόλτες πίσω στο Siem Reap μπορεί να βρεθεί αμέσως στα αριστερά σας, καθώς βγείτε από το κτίριο του αεροδρομίου.

Από τον Οκτώβριο του 2014, οι τιμές για εκδρομές με κουπόνια έχουν ως εξής:

Πρόκειται για δολάρια ΗΠΑ, τα οποία είναι νόμιμο χρήμα στην Καμπότζη.

Δεν επιτρέπεται να περιμένουν στην ουρά τα αεροδρόμια Tuk-tuk και άλλες μεταφορές. μπορείτε να κανονίσετε να πάρετε ένα tuk-tuk να σας παραλάβει, ή το ξενοδοχείο σας μπορεί να στείλει ένα για να σας πάρει μπροστά από το χρόνο. Η τελευταία υπηρεσία προσφέρεται συχνά δωρεάν από τα ξενοδοχεία στο Siem Reap.

Αναχώρηση μέσω του Διεθνούς Αεροδρομίου Siem Reap

Η σύντομη επιστροφή στο αεροδρόμιο από το Σιέμ Ριπ θα σας επιστρέψει 5 δολάρια αν ταξιδεύετε με tuk-tuk. Ένας διεθνής φόρος αναχώρησης που κοστίζει 25 δολάρια είναι τώρα βολικά τοποθετημένος στην τιμή του εισιτηρίου σας, αν και αν ταξιδεύετε σε άλλη πόλη στην Καμπότζη, θα χρειαστεί να πληρώσετε ένα 12 € εγχώριο φόρο αναχώρησης στο αεροδρόμιο.

Οι ταξιδιώτες που αναχωρούν από το Siem Reap μπορούν να βοηθήσουν τις παρακάτω υπηρεσίες και ανέσεις ενώ περιμένουν την πτήση τους με αέρα.

Διεθνές αεροδρόμιο του Siem Reap Στοιχεία επικοινωνίας