Καμπότζη Απαιτήσεις ταξιδιού για τον επισκέπτη για πρώτη φορά

Θεωρήσεις, Νόμισμα, Διακοπές, Καιρός, Τι να φοράτε

Οι επισκέπτες της Καμπότζης πρέπει να προσκομίσουν έγκυρο διαβατήριο και βίζα Καμπότζης. Το διαβατήριο πρέπει να ισχύει για τουλάχιστον έξι μήνες μετά την ημερομηνία εισόδου στην Καμπότζη.

Εάν θέλετε να πάρετε τη βίζα σας στην Καμπότζη πριν ταξιδέψετε , μπορείτε εύκολα να την προμηθευτείτε σε οποιαδήποτε Πρεσβεία ή Προξενείο της Καμπότζης στη χώρα σας πριν ταξιδέψετε. Στις ΗΠΑ, η πρεσβεία της Καμπότζης βρίσκεται στην οδό 4530 16th Street NW, Washington, DC 20011.

Τηλέφωνο: 202-726-7742, φαξ: 202-726-8381.

Οι πολίτες των περισσότερων χωρών μπορούν να λάβουν βίζα της Καμπότζης κατά την άφιξή τους είτε στο αεροδρόμιο της Phnom Penh, Sihanoukville ή Siem Reap, είτε μέσω συνοριακών διαβάσεων από το Βιετνάμ, την Ταϊλάνδη και το Λάος.

Για να πάρετε μια σφραγίδα βίζα, απλώς παρουσιάστε ένα συμπληρωμένο έντυπο αίτησης θεώρησης. μία πρόσφατη φωτογραφία 2 ίντσες ανά 2 ίντσες και ένα τέλος US $ 35. Η ισχύς της θεώρησής σας υπολογίζεται από 30 ημέρες μετά την ημερομηνία έκδοσης και όχι από την ημερομηνία εισόδου.

Μπορείτε να κάνετε αίτηση για ηλεκτρονική βίζα της Καμπότζης online: απλώς συμπληρώστε την ηλεκτρονική αίτηση και πληρώστε με την πιστωτική σας κάρτα. Μόλις λάβετε τη βίζα σας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, απλά το εκτυπώστε και μεταφέρετε μαζί σας το έντυπο όταν επισκέπτεστε την Καμπότζη. Διαβάστε αυτό το άρθρο ηλεκτρονικής θεώρησης της Καμπότζης για περισσότερες λεπτομέρειες.

Από τον Σεπτέμβριο του 2016, μπορεί να εξασφαλιστεί θεώρηση πολλαπλών εισόδων με ισχύ έως τρία έτη . τιμολόγηση και διαθεσιμότητα για ενημέρωση.

Οι τουριστικές και επιχειρηματικές θεωρήσεις της Καμπότζης τίθενται σε ισχύ για ένα μήνα από την είσοδο σας στην Καμπότζη. Η θεώρηση πρέπει να χρησιμοποιείται εντός τριών μηνών από την ημερομηνία έκδοσης. Οι παραθεριστικοί τουρίστες θα επιβληθούν πρόστιμα ύψους $ 6 ανά ημέρα.

Αν σκοπεύετε να παρατείνετε τη διαμονή σας, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για παράταση θεώρησης μέσω ταξιδιωτικού πρακτορείου ή απευθείας στο γραφείο μετανάστευσης: 5, οδός 200, Πνομ Πενχ.

Μια παράταση 30 ημερών θα κοστίσει US $ 40. Η άλλη σας εναλλακτική λύση (καλύτερα αν βρίσκεστε κοντά σε ένα σημείο διέλευσης των συνόρων) είναι να εκτελέσετε ένα ταξίδι θεώρησης εισόδου σε μια γειτονική χώρα.

Οι ταξιδιωτικές διευθετήσεις χωρίς θεωρήσεις ισχύουν με τους πολίτες από χώρες μέλη του ASEAN όπως το Μπρουνέι, τις Φιλιππίνες, την Ταϊλάνδη και τη Μαλαισία. Οι ταξιδιώτες από αυτές τις χώρες μπορούν να μείνουν μέχρι και 30 ημέρες χωρίς βίζα.

Τελωνειακοί κανονισμοί της Καμπότζης

Οι επισκέπτες ηλικίας 18 ετών και άνω επιτρέπεται να φέρουν τα ακόλουθα στην Καμπότζη:

Το νόμισμα πρέπει να δηλωθεί κατά την άφιξη. Οι επισκέπτες απαγορεύεται να μεταφέρουν αντίκες ή βουδιστικά ρελικάρια από τη χώρα. Οι αγορές σουβενίρ, όπως τα βουδιστικά αγάλματα και μπιχλιμπίδια, μπορούν να εξαχθούν από τη χώρα.

Καμπότζη Υγεία & Ανοσοποιήσεις

Πάρτε όλες τις υγειονομικές προφυλάξεις που χρειάζεστε πριν περάσετε μέσα. Καλή νοσοκομειακή περίθαλψη είναι σπάνια στην Καμπότζη και τα φαρμακεία είναι πιο περιορισμένα από το ένα. Οι μεγάλες καταγγελίες θα πρέπει να αποσυρθούν από τη χώρα, στην Μπανγκόκ το πολύ πλησιέστερο.

Δεν απαιτούνται συγκεκριμένες ανοσοποιήσεις, αλλά μερικές μόνο σε περίπτωση που μπορεί να είναι σοφές: Προτείνεται ιδιαίτερα η προφύλαξη από ελονοσία για ταξίδια στην Καμπότζη.

Άλλες ασθένειες που μπορεί να θέλετε να καλύψετε με εμβολιασμούς είναι η χολέρα, ο τυφοειδής, ο τετάνος, η ηπατίτιδα Α και Β, η πολιομυελίτιδα και η φυματίωση.

Για πιο συγκεκριμένα θέματα υγείας στην Καμπότζη, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Κέντρου Ελέγχου Ασθενειών ή τη σελίδα του MDTravelHealth.com στην Καμπότζη.

Ελονοσία. Τα ελονοσιακά κουνούπια είναι μια δεκάρα δωδεκάδα στην εξοχή της Καμπότζης, οπότε φέρετε κάποιο απωθητικό για κουνουπιές για χρήση τη νύχτα. Να φοράτε πουκάμισα με μακριά μανίκια και μακριά παντελόνια μετά το σκοτάδι. Αλλιώς, οι πιο τουριστικοί χώροι είναι σχετικά ασφαλείς από τα κουνούπια.

Χρήματα στην Καμπότζη

Το επίσημο νόμισμα της Καμπότζης είναι το Riel: θα το βρείτε σε ονομαστικές αξίες 100, 200, 500, 1000, 2000, 5000, 10000, 50000 και 100000 σημειώσεων. Ωστόσο, τα δολάρια ΗΠΑ κυκλοφορούν ευρέως σε μεγάλες πόλεις και πόλεις. Όχι πολλά μέρη δέχονται μεγάλες πιστωτικές κάρτες, οπότε οι ταξιδιωτικές επιταγές ή τα μετρητά θα πρέπει να χρησιμοποιούνται πάνω από όλα.

Μεταφέρετε τα δολάρια σε μικρές ονομαστικές αξίες ή τα αλλάζετε λίγο κάθε φορά. Μην αλλάζετε όλα τα μετρητά σας σε riel σε ένα swoop, δεδομένου ότι είναι σχεδόν αδύνατο να αλλάξετε riels πίσω σε δολάρια.

Οι επιταγές των ταξιδιωτών μπορούν να ανταλλάσσονται σε οποιαδήποτε τράπεζα της Καμπότζης, αλλά θα σας κοστίσει περίπου 2-4% επιπλέον για τη μετατροπή της σε δολάρια.

Ορισμένα μηχανήματα ATM διανέμουν δολάρια ΗΠΑ. Εάν θέλετε να πάρετε μετρητά από την πιστωτική σας κάρτα, ορισμένα καταστήματα θα προσφέρουν αυτήν την υπηρεσία, αλλά θα χρεώνουν υψηλά τέλη διακίνησης. Ασφάλεια στην Καμπότζη

Το έγκλημα στο δρόμο αποτελεί κίνδυνο στην Πνομ Πενχ , ειδικά τη νύχτα. οι επισκέπτες θα πρέπει να φροντίζουν ακόμη και σε δημοφιλή νυχτερινά κέντρα τουριστών. Η τράνταγμα των τσαντών είναι επίσης ένας κίνδυνος σε αστικές περιοχές - συνήθως αποσύρεται από επιχειρηματίες νεαρούς άνδρες σε μοτοσυκλέτες.

Η Καμπότζη εξακολουθεί να είναι μια από τις χώρες με τις μεγαλύτερες εκτάσεις στον κόσμο, αλλά αυτό δεν θα αποτελέσει πρόβλημα αν δεν αποταθείτε κοντά στα σύνορα με το Βιετνάμ. Οι επισκέπτες δεν πρέπει ποτέ να απομακρύνονται από τα γνωστά μονοπάτια και να ταξιδεύουν με τοπικό οδηγό.

Ο καμποτζιανός νόμος μοιράζεται τη δρακόντεια στάση στα κοινά φάρμακα στη Νοτιοανατολική Ασία. Για περισσότερες πληροφορίες, διαβάστε: Νόμοι περί ναρκωτικών και κυρώσεις στη Νοτιοανατολική Ασία - ανά χώρα .

Ορισμένα τουριστικά γραφεία στο Siem Reap αποκομίζουν από το να φέρνουν τους τουρίστες σε ορφανοτροφεία, είτε για να παρακολουθήσουν χορούς ορφανού apsara , είτε για να παρέχουν ευκαιρίες για εθελοντισμό ή διδασκαλία αγγλικών. Παρακαλείσθε να μην προσποιηθείτε τον ορφανοτροφικό τουρισμό. το πιστεύετε ή όχι, αυτό στην πραγματικότητα κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Για περισσότερες πληροφορίες, διαβάστε αυτό: Τα ορφανοτροφεία στην Καμπότζη δεν είναι τουριστικά αξιοθέατα .

Κλίμα της Καμπότζης

Η τροπική Καμπότζη τρέχει το μεγαλύτερο μέρος του έτους κατά 86 ° F (30 ° C), αν και τα βουνά θα είναι ελαφρώς πιο δροσερά. Η ξηρή περίοδος της Καμπότζης εκτείνεται από το Νοέμβριο έως τον Απρίλιο και η περίοδος βροχών από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο μπορεί να καταστήσει αδύνατη τη χερσαία μετακίνηση, με ορισμένες περιοχές πλημμυρισμένες.

Πότε θα επισκεφθείτε. Οι ψυχρότεροι αλλά όχι πολύ υγροί μήνες μεταξύ Νοεμβρίου και Ιανουαρίου είναι η ιδανική στιγμή για να επισκεφθείτε την Καμπότζη.

Τι να φορέσω. Φέρτε ελαφρά βαμβακερά ρούχα και ένα καπέλο για να νικήσετε τη ζέστη της Καμπότζης. Τα ανθεκτικά παπούτσια είναι καλά συμβουλές για το μεγάλο περπάτημα που θα κάνετε στους ναούς Angkor .

Όταν επισκέπτονται θρησκευτικούς χώρους όπως ναούς και παγόδες, και τα δύο φύλα θα είναι σοφό να φορούν κάτι μέτριο.

Πως θα έρθετε και θα έρθετε γύρω από την Καμπότζη

Εισερχόμενοι: Οι περισσότεροι ταξιδιώτες που εισέρχονται στην Καμπότζη προτιμούν την ταχύτητα και την άνεση των αεροπορικών ταξιδιών, αλλά άλλοι προτιμούν να εισέρχονται μέσω των συνόρων από το Λάος, το Βιετνάμ και την Ταϊλάνδη. Ο επόμενος σύνδεσμος παρέχει περισσότερες λεπτομέρειες για τα διεθνή ταξίδια στην Καμπότζη.

Να πάρει κανείς: Η επιλογή σας για μεταφορά μέσα στην Καμπότζη θα εξαρτηθεί από το κλίμα, την απόσταση που θέλετε να ταξιδέψετε, τον χρόνο που έχετε και τα χρήματα που θέλετε να περάσετε. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα ταξίδια στη χώρα εδώ: Γύρω από την Καμπότζη .