Η κορυφαία εθιμοτυπία Dos και Don'ts για την Καμπότζη

Η επίσκεψη στην Καμπότζη είναι μια εμπειρία που θα ζήσει μέσα σας για πάντα. Έχοντας υπομείνει τον αποικισμό, τους βίαιους πολέμους και τις καθημερινές δυσκολίες, ο λαός της Καμπότζης έχει καταλήξει να είναι ζεστός και φιλόξενος στους επισκέπτες της χώρας τους.

Ως τουρίστες σε αυτό το ιδιαίτερο μέρος, είναι πρωταρχικής σημασίας να εκπροσωπούμε τους εαυτούς μας καλά για να εξασφαλίσουμε ένα θερμό καλωσόρισμα για τους άλλους που ακολουθούν.

Οι κάτοικοι της Καμπότζης καταλαβαίνουν ότι οι επισκέπτες μπορεί να μην είναι εξοικειωμένοι με όλα τα έθιμά τους, αλλά με την επιδείνωση της προσπάθειας θα κερδίσετε την εμπιστοσύνη, τη φιλία και θα έχετε μια καλύτερη γενική εμπειρία σε αυτό το συναρπαστικό μέρος της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Βουδιστική εθιμοτυπία στην Καμπότζη

Ο Βουδισμός του Theravada ασκείται από το 95% του πληθυσμού της Καμπότζης. Οι οπαδοί ακολουθούν τις έννοιες του κάρμα , του κολεκτιβισμού και της « εξοικονόμησης προσώπου » για να τους καθοδηγήσουν στις καθημερινές συναλλαγές.

Συμβουλές για την αποθήκευση προσώπου

Όπως και με το μεγαλύτερο μέρος της Ασίας, η "χαλάρωση του ατόμου" είναι εντελώς απαράδεκτη. ποτέ να μην φωνάξετε κάποιον ή να τους επικρίνετε μπροστά σε άλλους.

Ανεξάρτητα από το πόσο ενοχλητικό ή ανήσυχο είναι μια κατάσταση, μην το καταστήστε ποτέ χειρότερο χάνοντας την ψυχραιμία σας!

Εμφάνιση του σεβασμού στην Καμπότζη

Όπως και με την υπόλοιπη Νοτιοανατολική Ασία, το κεφάλι θεωρείται το υψηλότερο και πιο πνευματικό μέρος του σώματος ενός ατόμου. Τα πόδια θεωρούνται τα πιο βρώμικα και λιγότερο ιερά.

Οι επιχειρήσεις και η κατανάλωση συνήθως πραγματοποιούνται μόνο με το δεξί χέρι. το αριστερό χέρι προορίζεται για "άλλα" καθήκοντα στην τουαλέτα.

Να έχετε επίγνωση του σκληρού παρελθόντος της Καμπότζης μη ανατρέποντας ευαίσθητα θέματα όπως ο πόλεμος, η βία ή οι Κόκκινοι των Χμερ .

Η σωστή εθιμοτυπία στην Καμπότζη

Χαιρετισμός Άνθρωποι στην Καμπότζη

Ο παραδοσιακός χαιρετισμός της Καμπότζης - γνωστός ως Som Pas - γίνεται με τοποθέτηση των δύο χεριών σας μαζί (με άκρα κοντά στο πηγούνι) και ένα ελαφρύ τόξο με το κεφάλι σας. Τα χέρια κρατούνται ψηλότερα για να δείξουν μεγαλύτερο σεβασμό στους πρεσβυτέρους και τους μοναχούς.

Πολλοί Καμποτζιανοί επιλέγουν να σφίξουν τα χέρια τους με τους επισκέπτες, οπότε ο καλύτερος κανόνας είναι απλώς να επιστρέψετε ό, τι χαιρετισμό που δώσατε αρχικά. Θεωρείται πολύ αγενής να μην επιστρέψουμε ένα χαιρετισμό.

Το κατάλληλο φόρεμα στην Καμπότζη

Μικρή ενδυμασία είναι ο κανόνας στην Καμπότζη, ιδιαίτερα για τις γυναίκες. Αν και πολλοί τουρίστες φορούν σορτς για να αντιμετωπίσουν τη θερμότητα, οι ντόπιοι τείνουν να καλύπτουν όσο το δυνατόν περισσότερο το δέρμα.

Στην Καμπότζη, τα σορτς θεωρούνται κατάλληλα ενδύματα μόνο για μαθητές!

Οι άντρες στην Καμπότζη συνήθως φορούν κοντομάνικα πουκάμισα και μακριά παντελόνια. Οι γυναίκες δεν πρέπει να φορούν κοντές φούστες ή να δείχνουν τους ώμους τους.

Αν και ο τουρισμός έχει προκαλέσει κάπως αυτό το πρότυπο, πάντα ντύνεται συντηρητικά όταν επισκέπτεται ναούς, σπίτια ή εισέρχεται σε δημόσιο γραφείο.

Αλληλεπίδραση με το αντίθετο φύλο

Οι Καμποτζιανοί είναι συντηρητικοί στη σεξουαλικότητα και στρέφονται έντονα στις δημόσιες εκδηλώσεις αγάπης.

Να είστε προσεκτικοί στην επαφή σας με το αντίθετο φύλο, ακόμη και να τοποθετήσετε ένα χέρι γύρω από ένα τοπικό να θέσει για μια εικόνα μπορεί να παρερμηνευτεί.

Σεβασμός για τους Πρεσβύτερους

Εκτός από τους μοναχούς, οι πρεσβύτεροι έχουν το υψηλότερο επίπεδο σεβασμού στην Καμπότζη. Να αναγνωρίζετε πάντα την κατάσταση ενός ηλικιωμένου, επιτρέποντάς του να ελέγχει τη συνομιλία, να περπατά πρώτα και να αναλαμβάνει το προβάδισμα.

Όταν κάθεστε, πρέπει να προσπαθήσετε να μην καθίσετε ποτέ ψηλότερα από το μεγαλύτερο άτομο στο δωμάτιο.

Βουδιστές μοναχοί στην Καμπότζη

Πρακτικά οπουδήποτε κι αν πάτε στην Καμπότζη, είστε βέβαιοι ότι βλέπετε βουδιστές μοναχούς ντυμένους με έγχρωμες ρόμπες. Οι μοναχοί είναι απόλυτα σεβαστοί στην κοινωνία - έχουν την ευκαιρία να έχουν μια φιλική αλληλεπίδραση με αυτούς τους ενδιαφέροντες ανθρώπους!

Ναός εθιμοτυπίας στην Καμπότζη

Είτε επισκέπτονται εκκληστικούς ναούς ή μία από τις μικρότερες παγόδες στο Siem Reap , πάντα δείχνουν σεβασμό ακολουθώντας αυτές τις κατευθυντήριες γραμμές:

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την επίσκεψη βουδιστικών ναών .

Επισκεφτείτε το σπίτι ενός τοπικού στην Καμπότζη

Το να προσκληθείτε στο σπίτι κάποιου για δείπνο μπορεί να είναι το επίκεντρο του ταξιδιού σας στην Καμπότζη.

Ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες για να κάνετε την εμπειρία ακόμα πιο ξεχωριστή:

Η γνώση της τοπικής εθιμοτυπίας δεν είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορείτε να κάνετε τη διαφορά. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με το υπεύθυνο ταξίδι στη Νοτιοανατολική Ασία .