Γιατί να πάρετε μια ηλεκτρονική θεώρηση της Καμπότζης;

Υποβάλετε αίτηση για βίζα της Καμπότζης σε απευθείας σύνδεση, λάβετε έγκριση σε τρεις ημέρες!

Η e-Visa της Καμπότζης είναι ένα έγγραφο για το οποίο μπορείτε να υποβάλετε αίτηση, εντελώς online, αν θέλετε να ταξιδέψετε στην Καμπότζη με λιγότερα προβλήματα από ό, τι συνήθως.

Οι τακτικές τουριστικές και επιχειρησιακές βίζες της Καμπότζης απαιτούν από τους επισκέπτες να ταξινομηθούν σε πρεσβεία ή προξενείο της Καμπότζης ή να λάβουν θεώρηση κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο. Η ηλεκτρονική θεώρηση της Καμπότζης απομονώνει όλα αυτά. η όλη διαδικασία γίνεται online και ολοκληρώνεται σε 24 ώρες ή λιγότερο.

Πληρώνετε μια επιπλέον χρέωση επεξεργασίας ύψους US $ 6 πάνω από το τέλος θεώρησης των $ 30 ΗΠΑ, σίγουρα, αλλά σκέφτεστε τις γραμμές και ο ιδρώτας να αποκτήσετε μια ηλεκτρονική θεώρηση μπορεί να σας εξοικονομήσει.

Εύκολη εφαρμογή για ηλεκτρονική βίζα στην Καμπότζη

Απλά ρωτήστε τον επισκέπτη της Καμπότζης Μπρούνο Ρέιμοντ, ο οποίος υπέβαλε αίτηση για e-Visa στην Καμπότζη για να διευκολύνει το ταξίδι του στο Siem Reap μέσω της διέλευσης των συνόρων Poi Pet.

"Η εφαρμογή ήταν πολύ εύκολη", μας έστειλε ο Bruno πρόσφατα. "Η μόνη ευκολότερη που μπορώ να συγκρίνω με την Αυστραλιανή [...] ήταν η μόνη« πρόκληση »ήταν η εύρεση της σωστής διεύθυνσης URL, καθώς δεν εμφανίζεται τόσο υψηλό στα αποτελέσματα αναζήτησης Google.

Η ηλεκτρονική βίζα ελαφρύνει σημαντικά το βάρος της, ο Μπρούνο λέει: "Η ηλεκτρονική εφαρμογή χρειάστηκε περίπου 15 λεπτά. Η έγκριση έλαβε μία νύχτα (άκουσα ότι οι άνθρωποι το πήραν γρήγορα για 20 λεπτά)", εξηγεί. "Δεν χρειάζεται να περιμένετε για να υποβάλετε αίτηση για την Visa επί τόπου."

Πώς να υποβάλετε αίτηση για ηλεκτρονική βίζα στην Καμπότζη

Εάν θέλετε να πάρετε μια ηλεκτρονική βίζα στην Καμπότζη, κάντε το όπως έκανε ο Bruno: μεταβείτε στην ιστοσελίδα της e-Visa της Cambodia (offsite), συμπληρώστε μια ηλεκτρονική φόρμα αίτησης και ανεβάστε ένα στιγμιότυπο από εσάς (είναι αποδεκτή η μορφή JPG ή PNG ).

"Η κύρια διαφορά με άλλες εφαρμογές ήταν ότι πρέπει να γνωρίζετε το λιμάνι εισόδου ", λέει ο Bruno. Ευτυχώς, μας υπενθυμίζει, "το λιμάνι εισόδου και άλλες λεπτομέρειες μπορούν να αλλάξουν ηλεκτρονικά αν χρειαστεί."

Στη συνέχεια, θα χρειαστεί να πληρώσετε με έγκυρη πιστωτική κάρτα. Οι ηλεκτρονικές θεωρήσεις της Καμπότζης κοστίζουν US $ 30.

Η μεγαλύτερη αίτηση χορήγησης θεώρησης διαρκεί τρεις ημέρες, αλλά πολλοί αιτούντες λαμβάνουν τις εγκεκριμένες αιτήσεις θεώρησης στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο εντός 24 ωρών.

Ενώ η αίτησή σας υποβάλλεται σε επεξεργασία, μπορείτε να επιστρέψετε στον ιστότοπο για να ελέγξετε την κατάστασή σας στο διαδίκτυο ή να αλλάξετε τις λεπτομέρειες θεώρησης.

"Έχω λάβει επιβεβαίωση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το επόμενο πρωί ότι η βίζα μου έγινε δεκτή με λεπτομερείς οδηγίες" θυμάται ο Bruno.

Χρησιμοποιώντας την ηλεκτρονική σας βίζα στην Καμπότζη

Τα έγγραφα θεωρήσεων θα σας αποσταλούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, προσαρτημένα ως αρχεία PDF. Ο Μπρούνο ακολούθησε τις οδηγίες στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, εκτυπώνοντας δύο αντίτυπα και παρουσιάζοντάς τα κατά την άφιξή τους στην Καμπότζη. Γιατί δύο αντίγραφα; Θα χρειαστείτε το καθένα για την είσοδο και την έξοδο από την Καμπότζη:

Κατά την είσοδο: Συμπληρώστε μια κάρτα εισόδου / εξόδου. το παρόν διαβατήριο, μία εκτύπωση βίζας και κάρτα εισόδου / εξόδου στον αξιωματικό μετανάστευσης

Κατά την έξοδο: Παρούσα διαβατήριο, μια κάρτα εκτύπωσης και κάρτα εισόδου / εξόδου στο αξιωματικό μετανάστευσης

Οι ηλεκτρονικές θεωρήσεις της Καμπότζης ισχύουν για τους ίδιους όρους με τις τουριστικές βίζες - μέγιστη διαμονή τριάντα ημερών ή ελάχιστη παραμονή 24 ωρών, η οποία ισχύει για 90 ημέρες από την ημερομηνία έκδοσης. Οι κάτοχοι της E-Visa μπορούν να εισέλθουν στα ακόλουθα σημεία εισόδου:

Οι ταξιδιώτες που ταξιδεύουν με αεροπλάνο απολαμβάνουν ιδιαίτερη ευκολία εάν χρησιμοποιούν ηλεκτρονικές θεωρήσεις για να εισέλθουν στην Καμπότζη, χάρη σε ένα εξειδικευμένο μετρητή μετανάστευσης για κατόχους ηλεκτρονικών θεωρήσεων και στα δύο αεροδρόμια της Πνομ Πενχ και του Siem Reap. "Δεν ήταν η περίπτωση άφιξης στο Poi Pet (από την ξηρά)," λέει ο Raymond.

Περιορισμοί της ηλεκτρονικής θεώρησης της Καμπότζης

Η e-Visa της Καμπότζης είναι χρήσιμη μόνο για μονοήμερες εκδρομές και μπορεί να παραταθεί μόνο μία φορά. Εν ολίγοις, είναι μια τουριστική βίζα που μπορεί να αγοραστεί στο διαδίκτυο. οι επαγγελματίες ταξιδιώτες που χρειάζονται να παραμείνουν περισσότερο ή κάνουν πολλαπλές συμμετοχές στην Καμπότζη θα πρέπει να πάνε στη συνήθη διαδρομή για να υποβάλουν αίτηση για επιχειρηματική βίζα στην Καμπότζη.

Όπως επισημάνθηκε προηγουμένως, η ηλεκτρονική θεώρηση της Καμπότζης κοστίζει επιπλέον 7 δολάρια ΗΠΑ, με τέλος επεξεργασίας ύψους US $ 7, το οποίο επιβαρύνεται με το συνηθισμένο τέλος θεώρησης άφιξης ύψους US $ 30. Αλλά εάν σας εξοικονομούν μακροχρόνια ταξίδια σε μακρινές καμπότζικες πρεσβείες, ή αν σας απομακρύνει από μεγάλες ουρές στο αεροδρόμιο, δεν είναι $ 6 ένα μικρό τίμημα για να πληρώσετε για την πρόσθετη ευκολία;