Ταξιδέψτε στην Καμπότζη

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν πάτε στην Καμπότζη

Πριν προγραμματίσετε να ταξιδέψετε στην Καμπότζη, θα πρέπει να γνωρίζετε τα βασικά: τις προϋποθέσεις θεώρησης, τη συναλλαγματική ισοτιμία, τη διαφορά ώρας και άλλα βασικά ταξιδιωτικά.

Αλλά μαζί με πρακτικές πληροφορίες, θα πρέπει να γνωρίζετε λίγο για τον αγώνα της Καμπότζης να ανακάμψει μετά από δεκαετίες πολέμου και αιματοχυσίας. Πιάσε ένα αντίγραφο του βιβλίου Πρώτον, σκότωσαν τον πατέρα μου από τον Loung Ung και προετοιμάζονται να μετακινούνται από μια εκ πρώτης όψεως περιγραφή των φρικαλεοτήτων που συνέβησαν όχι πολύ καιρό πριν.

Αντί να διαμαρτύρονται για τις συνθήκες του δρόμου ή για τις μικρές αντιξοότητες - υπάρχουν πολλά - κάνουν μια συνειδητή προσπάθεια να συνδεθούν με τον τόπο μέσα από τις καρδιές των ανθρώπων. Το ταξίδι στην Καμπότζη μπορεί να είναι πολύ ικανοποιητικό.

Ταξιδιωτικά στοιχεία της Καμπότζης να ξέρουν

Τι να περιμένετε κατά τη διάρκεια της Ταξιδιού στην Καμπότζη

Η Καμπότζη, που φιλοξενεί τη μοναδική ισχυρή αυτοκρατορία των Χμερ, έχει κυριολεκτικά κερδίσει τα τελευταία 500 χρόνια. Παρά την κυρίαρχη δύναμη στην περιοχή εδώ και αιώνες, η Καμπότζη έπεσε στην Ayutthaya (σύγχρονη Ταϊλάνδη) τον 15ο αιώνα και ποτέ δεν ανακτήθηκε πλήρως. Από τότε, κάποιες συγκρούσεις διεξήχθησαν μέσω της Καμπότζης, αφήνοντας πάρα πολλά ορφανά, ορυχεία ξηράς και UXOs πίσω.

Η Καμπότζη έγινε προτεκτοράτο της Γαλλίας μεταξύ 1863 και 1953. άλλα βάσανα προκλήθηκε από τον πόλεμο του Βιετνάμ. Ο Pol Pot και ο αιματηρός Khmer Rouge του αποδίδονται με το θάνατο πάνω από δύο εκατομμύρια ανθρώπους μεταξύ του 1975 και του 1979.

Περιττό να πούμε, με μια τόσο αιματηρή ιστορία, οι κάτοικοι της Καμπότζης έχουν δει ταλαιπωρία και έχουν ζήσει από κακουχίες.

Μια αποκατάσταση της οικονομίας και η ακραία φτώχεια προκάλεσε αχαλίνωτη διαφθορά. Παρά τις οπισθοδρομήσεις, οι Καμποτζιανοί εξακολουθούν να καλωσορίζουν ξένους επισκέπτες - οι περισσότεροι από τους οποίους επισκέπτονται το Angkor Wat.

Angkor Wat στην Καμπότζη

Παρόλο που υπάρχουν πολλά περισσότερα για να δείτε όταν ταξιδεύετε στην Καμπότζη, τα αρχαία ερείπια των ναών Angkor που χρονολογούνται από τον 12ο αιώνα και είναι διάσπαρτα σε όλη τη ζούγκλα, αντλούν περισσότερους από τους μισούς ετήσιους διεθνείς επισκέπτες της Καμπότζης.

Βρίσκεται κοντά στη σύγχρονη Siem Reap, το Angkor ήταν η έδρα της ισχυρής αυτοκρατορίας των Χμερ που κορυφώθηκε μεταξύ του 9ου και του 15ου αιώνα μέχρι να απολυθεί η πόλη το 1431. Σήμερα, το Angkor Wat προστατεύεται ως εκπληκτική τοποθεσία της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Περιέχοντας τόσο ινδουιστές όσο και βουδιστικούς ναούς που απλώνονται σε πολλά μίλια, τα ανάγλυφα και τα αγάλματα απεικονίζουν σκηνές από τη μυθολογία, παρέχοντας μια μικρή γεύση του αρχαίου πολιτισμού Χμερ. Αν και η κύρια περιοχή είναι εντυπωσιακή, είναι επίσης απασχολημένη. Ευτυχώς, οι ατρόμητοι ταξιδιώτες έχουν την επιλογή να επισκεφθούν τους πολλούς ανεμπόδιστους ναούς που βρίσκονται μακριά από τον κεντρικό χώρο.

Το 2013, περισσότερα από δύο εκατομμύρια ξένους τουρίστες ήρθαν να δουν το Angkor Wat, το μεγαλύτερο θρησκευτικό μνημείο στον κόσμο .

Μετάβαση στην Καμπότζη

Παρόλο που η Καμπότζη έχει περίπου δώδεκα συνοριακές διαβάσεις με τη γειτονική Ταϊλάνδη, το Λάος και το Βιετνάμ, ο ευκολότερος τρόπος να φτάσετε στην Καμπότζη με την ελάχιστη δυνατή ταλαιπωρία είναι μέσω μιας πτήσης προϋπολογισμού για το Siem Reap ή την πρωτεύουσα Phnom Penh.

Πολλές φτηνές πτήσεις είναι διαθέσιμες από την Μπανγκόκ και την Κουάλα Λουμπούρ .

Αν ο κύριος στόχος σας είναι να δείτε το Angkor Wat, η πτήση στο Siem Reap είναι ευκολότερη. Το Phnom Penh συνδέεται με το Siem Reap με λεωφορείο (5-6 ώρες) και ταχύπλοο.

Καθεστώς θεωρήσεων και προϋποθέσεων εισόδου στην Καμπότζη

Η βίζα για την Καμπότζη μπορεί να κανονιστεί ηλεκτρονικά πριν ταξιδέψει μέσω της ιστοσελίδας ηλεκτρονικής βίζας ή πολίτες από πολλές εγκεκριμένες χώρες μπορούν απλά να λάβουν θεώρηση διάρκειας 30 ημερών κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο Siem Reap ή Phnom Penh. Η Visa κατά την άφιξη διατίθεται σε μερικά από τα μεγάλα σημεία διέλευσης των συνόρων. Ακριβώς για να είστε ασφαλείς, οργανώστε την βίζα σας εκ των προτέρων εάν θα περάσετε τη χερσόνησο σε ένα από τα λιγότερο δημοφιλή σημεία ελέγχου.

Απαιτούνται δύο φωτογραφίες μεγέθους διαβατηρίου, καθώς και τέλος αμοιβής για χορήγηση θεώρησης.

Η επίσημη τιμή για τη θεώρηση πρέπει να είναι περίπου 35 δολάρια ΗΠΑ. Οι υπάλληλοι προτιμούν εάν πληρώσετε το τέλος αίτησης σε δολάρια ΗΠΑ. Μπορεί να χρεωθείτε επιπλέον για την πληρωμή στο Thai baht.

Συμβουλή: Μερικές από τις παλαιότερες απάτες στη Νοτιοανατολική Ασία συμβαίνουν σε ταξιδιώτες που διασχίζουν την Καμπότζη. Οι υπάλληλοι των συνόρων γνωρίζουν ότι αλλάζουν τα τέλη αίτησης θεώρησης σε μια ιδιοτροπία. όλοι προτιμούν αν πληρώνετε με δολάρια ΗΠΑ. Εάν πληρώνετε με Thai baht, προσέξτε τη συναλλαγματική ισοτιμία που σας δίνεται και κρατάτε για την επίσημη είσοδο συμμετοχής.

Χρήματα στην Καμπότζη

Η Καμπότζη έχει δύο επίσημα νομίσματα: την καμπότζη και το δολάριο της Καμπότζης. Και οι δύο είναι αποδεκτές εναλλακτικά, ωστόσο προτιμώνται συχνά τα δολάρια. Προσπαθήστε να μεταφέρετε μικρότερες ονομαστικές αξίες και των δύο νομισμάτων ανά πάσα στιγμή.

Τα ΑΤΜ της Δυτικής Δικτύου είναι ευρέως διαδεδομένα σε ολόκληρη την Καμπότζη. τα πιο κοινά δίκτυα είναι τα Cirrus, Maestro και Plus. Αναμείνετε να πληρώσετε μια αμοιβή μεταξύ έως και $ 5 ανά συναλλαγή πέρα ​​από τις τραπεζικές σας χρεώσεις. Οι πιστωτικές κάρτες γίνονται αποδεκτές μόνο σε μεγάλα ξενοδοχεία και σε ορισμένες τουριστικές υπηρεσίες. Είναι πάντα ασφαλέστερο να χρησιμοποιείτε μετρητά (η αποκομιδή κάρτας είναι ένα πρόβλημα στην Καμπότζη) και να επιμείνετε στη χρήση ΑΤΜ σε δημόσιους χώρους, ιδανικά εκείνους που συνδέονται με τράπεζες.

Συμβουλή: Οι φθαρμένες, ξεθωριασμένες και κατεστραμμένες σημειώσεις συχνά μεταδίδονται σε ξένους και μπορεί να είναι δύσκολο να ξοδεψετε αργότερα. Φροντίστε τα χρήματά σας και μην δέχεστε χρήματα που βρίσκονται σε κακή κατάσταση.

Όπως και οι περισσότεροι της Ασίας, η Καμπότζη έχει μια κουλτούρα παζαριών . Οι τιμές για τα πάντα, από σουβενίρ μέχρι δωμάτια ξενοδοχείων, μπορούν γενικά να αποτελέσουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης . Σχεδιάστε να χρησιμοποιήσετε τη καμποτζιανή σας μάρκα πριν φύγετε από τη χώρα επειδή δεν μπορεί να ανταλλαγεί και να γίνει πρακτικά άχρηστη έξω από την Καμπότζη.

Εμβολιασμοί για την Καμπότζη

Παρόλο που δεν υπάρχουν επίσημα απαιτούμενοι εμβολιασμοί για την είσοδο στην Καμπότζη, θα πρέπει να έχετε τους συνήθεις, συνιστώμενους εμβολιασμούς για την Ασία .

Ο πυρετός του δάγκειου πυρετού που προκαλείται από κουνουπιών είναι σοβαρό πρόβλημα στην Καμπότζη. Αν και το εμβόλιο για το δάγκειο δεν είναι πολύ μακριά, μπορείτε να προστατεύσετε τον εαυτό σας μαθαίνοντας πώς να αποφύγετε τα τσιμπήματα των κουνουπιών .

Πότε να επισκεφθείτε την Καμπότζη

Η Καμπότζη έχει μόνο δύο εποχές: υγρή και ξηρή. Η ξηρή περίοδος και οι ώρες αιχμής για επίσκεψη είναι μεταξύ Νοεμβρίου και Απριλίου. Οι θερμοκρασίες τον Απρίλιο μπορεί να υπερβούν τους 103 βαθμούς Φαρενάιτ! Η βροχή αρχίζει κάποια στιγμή μετά τους πιο ζεστούς μήνες για να κρυώσει τα πράγματα. Οι βαριές βροχές του μουσόνου κάνουν πολλή λάσπη, μπορούν να κλείσουν δρόμους και να συμβάλουν σημαντικά στο πρόβλημα των κουνουπιών.

Οι καλύτεροι μήνες για να επισκεφθείτε το Angkor Wat είναι επίσης οι πιο πολυσύχναστες λόγω του αριθμού των ηλιόλουστων ημερών. Ο Ιανουάριος έχει συνήθως τον ελάχιστο αριθμό βροχερών ημερών.

Ταξιδιωτικές συμβουλές της Καμπότζης