Δείτε τις μεγαλύτερες χιονοστιβάδες του κόσμου στο Breckenridge

Καλλιτέχνες συρρέουν στο Breck για τα διεθνή πρωταθλήματα γλυπτικής χιονιού

Είναι η μεγαλύτερη έκθεση στον κόσμο των χαλκομανιών. Και πηγαίνει κάθε χειμώνα στο Breckenridge του Κολοράντο.

Φανταστείτε 12-πόδι-ψηλό, 20-plus-ton μπλοκ του χιονιού περίτεχνα σκαλισμένα σε ανθρώπους, ζώα, αφηρημένα γλυπτά. Ένα πανέμορφο κάστρο των θαυμάτων. Τους ελέφαντες και τα τρένα και τον Βούδα και τα μυθολογικά θηρία. Όλα κατασκευασμένα εξ ολοκλήρου από χιόνι και με το χέρι. Δεν επιτρέπονται ηλεκτρικά εργαλεία.

Αυτή η προσωρινή, υπαίθρια έκθεση τέχνης ανταγωνίζεται μερικές από τις πιο εντυπωσιακές εκθέσεις μαρμάρου και πέτρας γλυπτικής στον κόσμο.

Προσθέστε αυτό στη λίστα σας κουτάβι τρελό μόνο-στο-Colorado πράγματα που πρέπει να δείτε να πιστεύετε.

Τον Ιούνιο συνήθως ξεκινάει το ετήσιο Διεθνές Πρωτάθλημα Γλυπτικής Χιονιού, το οποίο συγκεντρώνει τις κορυφαίες 16 ομάδες από όλο τον κόσμο για να δούμε ποιος μπορεί να χαράξει την πιο εντυπωσιακή δημιουργία από το χιόνι. Οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν τη σκάλισμα προσωπικά για αρκετές ημέρες έως ότου ολοκληρωθούν τα έργα και η ψηφοφορία είναι ανοικτή.

Οι καλλιτέχνες έχουν μόνο 65 ώρες να βιαστούν για να τελειοποιήσουν το όραμά τους, από τη χιονοστιβάδα μέχρι τη γλυπτική. Αυτή η τελευταία νύχτα της ξυλογλυπτικής είναι γνωστή για να πάρει αρκετά έντονη και πολυάσχολη, καθώς οι καλλιτέχνες αγωνίζονται να ολοκληρώσουν τις τελικές πινελιές. Οι ομάδες περιορίζονται σε τέσσερα μόνο μέλη και μπορεί να είναι εξαντλητικά, έτσι μερικές φορές πρέπει να δουλεύουν σε βάρδιες.

Μπορεί επίσης να πάρει ψυχρός έξω εκεί στο χιόνι για τόσο πολύ καιρό, έτσι ώστε αυτές οι βάρδιες έρχονται σε πρακτικό για να ξεπαγώνουν τα δάχτυλα των ποδιών και τα δάχτυλα και μύτες πριν ξεκινήσετε πάλι. Το κτύπημα του κρύου μπορεί να είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τους συμμετέχοντες, διότι σε αντίθεση με τους σκιέρ, οι καλλιτέχνες δεν παίρνουν τα ποσοστά καρδιάς ψηλά και δουλεύουν με ιδρώτα.

Παρόλο που η γλυπτική του χιονιού μπορεί να εξαντληθεί φυσικά, μπορεί επίσης να απαιτήσει προσοχή στη λεπτομέρεια, την υπομονή και την καλλιτεχνική ακρίβεια.

Οι Αγωνιστές Χιονοστιβάδας

Ο Breckenridge έχει πάντα τη δική του ομάδα, αλλά άλλες ομάδες μπορούν να προκριθούν από όλο τον κόσμο. Οι επισκέπτες μπορούν να ψηφίσουν για την αγαπημένη τους δημιουργία στο διαγωνισμό Peoples Choice.

Οι νικητές επιλέγονται για πρωτοτυπία, σχεδιασμό, τεχνικές δεξιότητες, ομαδική εργασία και ποιότητα.

Οι νικητές στο παρελθόν έχουν συμπεριλάβει μια απεικόνιση της κιβωτού του Νώε "που επιπλέει στα σύννεφα" πάνω από τον κατακλυσμό και ένα γλυπτό της φιγούρας της Μητέρας Φύσης που ονομάζεται The Tempest. Και οι δύο ήταν εμπνευσμένες από βαθύτερα μηνύματα σχετικά με την αλλαγή του κλίματος και διατηρώντας την ηρεμία ανάμεσα στο χάος.

Μετά το στέμμα του νικητή, τα γλυπτά θα φωτιστούν δραματικά κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης τελετής φωτισμού.

Τα λαμπερά γλυπτά διαφόρων χρωμάτων θα παραμείνουν στην οθόνη για περίπου άλλη εβδομάδα μετά το τέλος του διαγωνισμού. Την τελευταία νύχτα, θα παρασυρθούν τόσο μαγικά όσο φαίνεται ότι έχουν δημιουργηθεί.

Αυτή η μοναδική εκδήλωση έχει αυξηθεί για να προσελκύσει επισκέπτες από όλο τον κόσμο (και οι σκιέρ που μόλις περνούν απολαμβάνουν την όμορφη έκπληξη όταν φτάσουν στο θέρετρο).

Τα Πρωταθλήματα Γλυπτικής Χιονιού διαθέτουν μια ποικιλία άλλων εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων και σε λίγες εβδομάδες. Οι επισκέπτες μπορούν να σταματήσουν από το Thaw Lounge + Music για να μάθουν περισσότερα για τη διαδικασία της γλυπτικής του χιονιού και για να κοινωνικοποιήσουν, καθώς και να πάρουν δώρα, ταχυδρομικές κάρτες και μπιχλιμπίδια για να τιμήσουν την εκδήλωση. Βεβαιωθείτε ότι σχεδιάζετε αρκετό χρόνο για να περιηγηθείτε στις οθόνες και να φέρετε μια φωτογραφική μηχανή. Οι φίλοι σας πίσω στο σπίτι δεν θα πιστέψουν αυτά τα γλυπτά χιόνι.

Διασκεδαστικά γεγονότα για το Πρωτάθλημα Γλυπτικής Χιονιού

Σίγουρα δεν γνωρίζατε αυτά τα στοιχεία σχετικά με την ετήσια εκδήλωση:

Εαν πας

Μπορείτε συνήθως να βρείτε δωρεάν χώρο στάθμευσης στο Courthouse Lot, στο Barney Ford Lot, στη γαλλική Lot Lot και στο αεροδρόμιο Road.

Από εκεί, μπορείτε να πάρετε μια ελεύθερη βόλτα στην εκδήλωση σε μια δημόσια λεωφορείο.