Πότε είναι η καλύτερη στιγμή να αγοράσετε μια διεθνή πτήση;

High / Low ναύλοι

Το online ταξιδιωτικό γραφείο Cheapair.com θεωρεί ότι η καλύτερη στιγμή για να αγοράσετε διεθνείς ναύλους δεν είναι μια προσέγγιση "ενός μεγέθους που ταιριάζει σε όλους". Αντίθετα, οι διεθνείς πτήσεις επηρεάζονται από πολλές διαφορετικές μεταβλητές, ενώ τα δεδομένα δείχνουν ότι ορισμένοι προορισμοί επωφελούνται περισσότερο από τον μακροπρόθεσμο προγραμματισμό, ενώ άλλοι δεν χρειάζονται τόσο χρόνο για την πραγματοποίηση της κράτησης.

Το Cheapair.com εξέτασε τους ναύλους για πάνω από 1,2 εκατομμύρια ταξίδια το 2015 από τις ΗΠΑ σε 74 δημοφιλείς διεθνείς προορισμούς.

Βρήκε:

Μάθετε περισσότερα για το Cheapair.com

Η μελέτη του Cheapair.com ανέφερε ότι οι ταξιδιώτες πρέπει να γνωρίζουν την εποχικότητα όταν κάνουν κράτηση για διεθνή αεροπορικά εισιτήρια. Σημειώνει ότι σε αντίθεση με τις εγχώριες πτήσεις, οι διεθνείς πτήσεις έχουν συχνά τεράστια διαφορά μεταξύ της τιμής κατά τη χαμηλή τουριστική περίοδο και την υψηλή τουριστική περίοδο, ενώ οι πτήσεις υψηλών σεζόν ενδέχεται να διπλασιάσουν την τιμή.

Για τους περισσότερους προορισμούς, η υψηλή περίοδος είναι το καλοκαίρι των ΗΠΑ και η χαμηλή περίοδος χειμώνα των ΗΠΑ, αν και για ορισμένους ήλιους προορισμούς όπως η Καραϊβική και τμήματα του Μεξικού οι χειμώνες των ΗΠΑ είναι στην πραγματικότητα η αιχμή. Για παράδειγμα, οι ευρωπαϊκοί προορισμοί είναι σε μεγάλη ζήτηση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όταν οι Αμερικανοί ταξιδιώτες κάνουν συνήθως τα διεθνή τους σχέδια.

Για τους ταξιδιώτες που επιθυμούν να πάνε στην Ιταλία τον Αύγουστο, ίσως θελήσετε να ξεκινήσετε την αναζήτησή σας ακόμα νωρίτερα για να πάρετε την καλύτερη προσφορά.

Οι πτήσεις πληρώνουν γρηγορότερα το καλοκαίρι, όταν η ζήτηση είναι υψηλότερη και τα "καλύτερα" δρομολόγια (συντομότερους χρόνους σύνδεσης) και οι πιο επιθυμητές θέσεις θα πωληθούν νωρίτερα. Από την άλλη πλευρά, δεν είναι ασυνήθιστο να μπορείτε να προσγειώσετε μια καταπληκτική συμφωνία τελευταίας στιγμής στην Ευρώπη, εάν ταξιδεύετε το χειμώνα όταν λιγότεροι άνθρωποι πηγαίνουν.

Όσοι αποφασίζουν να ταξιδέψουν με φίλους και οικογένειες μπορεί να θέλουν να κάνουν κράτηση ιδιαίτερα νωρίς εάν όλοι θέλουν να καθίσουν μαζί. Μπορεί να πληρώσετε λίγο περισσότερο, αλλά είναι πιο πιθανό να έχετε αυτή την πολυτέλεια αν πάρετε την κράτηση νωρίς.

Για όσους πετούν σόλο και έχουν κάποια ευελιξία διαδρομής, μπορεί να είναι πιο πρόθυμοι να παίξουν στο να πάρουν μια πώληση τελευταίας στιγμής. Για παράδειγμα, εάν μπορείτε να πετάξετε σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή πόλη και να έχετε κάποια ευελιξία με τις ημερομηνίες σας, ίσως να αποτύχετε μια καλή προσφορά την τελευταία στιγμή, ειδικά από μεγαλύτερες πύλες πόλεων όπως η Νέα Υόρκη που έχουν πολλές καθημερινές πτήσεις προς την περιοχή.

Καθώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας θα προσεγγίσουν, θα είναι ενδιαφέρον για τους ταξιδιώτες. Τυπικά, οι ολυμπιακές πόλεις βλέπουν ένα τεράστιο κύμα ενδιαφέροντος και κρατήσεων, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα υψηλότερες αεροπορικές μεταφορές πολύ νωρίτερα από το συνηθισμένο.

Αλλά ο ιός Zika θέτει ένα κομμάτι αμμόχευσης στα σχέδια για Αμερικανούς ταξιδιώτες, οι οποίοι τείνουν να είναι πιο συντηρητικοί και επικεντρωμένοι στην ασφάλεια όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό. Επίσης, η τρομοκρατία και τα πολιτικά προβλήματα της Τουρκίας έκαναν και πάλι αυτό το έθνος μια συμφωνία για τους ταξιδιώτες, μετά από χρόνια που δεν ήταν.

Το Cheapair.com συμβουλεύει τους ταξιδιώτες να κάνουν πάντα την εργασία τους και να ελέγχουν αεροπορικά εισιτήρια. Προσφέρει επίσης την έκθεσή του, Πότε να αγοράσετε έρευνα πτήσης, η οποία καλύπτει μερικές χιλιάδες πόλεις. "Αν και οι διεθνείς τιμές των πτήσεων τείνουν να είναι κάπως λιγότερο ευμετάβλητες από τις εσωτερικές πτήσεις, ένας σοβαρός κυνηγός της συμφωνίας πρέπει να ελέγχει τους ναύλους τουλάχιστον μερικές φορές την εβδομάδα για να αυξήσει τις πιθανότητες να βρει πολλά", ανέφερε. "Αλλά θέλουμε επίσης να επισημάνουμε ότι εάν είστε ο ταξιδιώτης που ενδιαφέρεται περισσότερο για την αεροπορική σας γραμμή, τις ώρες, τη δρομολόγησή σας ή τις παροχές κατά τη διάρκεια της πτήσης, αντί να εξοικονομήσετε λίγα δολάρια, προτείνουμε κράτηση ακόμα νωρίτερα, όταν η επιλογή είναι πιο ποικίλη".