Οδηγός για το 16ο διαμέρισμα στο Παρίσι

Από τα Chic Residences έως τα Μουσεία, υπάρχουν πολλά να Εξερευνήστε εδώ

Όταν οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται για το δυτικό Παρίσι, παρουσιάζουν εικονικά ορόσημα όπως η περίφημη - αλλά μάλλον υπερπλήρη και ταραχώδης - Avenue des Champs-Elysées , ή ο Πύργος του Άιφελ και η γοητευτική , μάλλον έρημη, τουριστική γειτονιά που το περιβάλλει. Δεν παίρνετε απαραίτητα την αίσθηση ότι η Δύση είναι το πιο ζωντανό σημείο στη γαλλική πρωτεύουσα.

Ωστόσο, το 16ο διαμέρισμα είναι μια από τις πιο ευχάριστες - και ήσυχα γοητευτικές - περιοχές της Δύσης και σίγουρα αξίζει να επισκεφθείτε.

Με κομψές κατοικημένες γειτονιές με αρχοντικά αρχοντικά και όμορφα κτίρια τέχνης-ντεκό, εξαιρετικά εστιατόρια, μουσεία παγκόσμιας κλάσης (μεγάλα και μικρά), διάσημα γήπεδα και φυλλώδη πάρκα, υπάρχουν πολλά εδώ για να εξερευνήσετε. Μπορεί να είναι κάτι περισσότερο από λίγο - αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι βαρετό ή λείπει από ζωντάνια και πολιτισμό.

Ιστορικά, μια από τις πιο εύπορες περιοχές της πόλης, αυτή η περιοχή της δεξιάς όχθης κάποτε φιλοξενεί διάσημους κατοίκους όπως οι συγγραφείς Marcel Proust (για τους οποίους ονομάζεται δρόμος στην περιοχή) και ο Honoré de Balzac (μπορείτε να επισκεφτείτε το σπίτι του και το παρακείμενο μουσείο - μια εντελώς δωρεάν θεραπεία για τους λάτρεις της γαλλικής λογοτεχνίας).

Πολλά άλλα εξαιρετικά μουσεία μπορούν να βρεθούν και στο 16ο. Από τα μεγαλύτερα ιδρύματα όπως το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Πόλης του Παρισιού, το Μουσείο Marmottan-Monet (ένα πραγματικό κόσμημα για τους λάτρεις του ιμπρεσιονιστικού ζωγράφου), σε μικρές συλλογές όπως η συλλογή κρυστάλλων στο Musee Baccarat, υπάρχουν πολλά στο κατάστημα εδώ για τέχνες και λάτρεις του πολιτισμού.

Εν ολίγοις, όταν θέλετε να ανακουφιστείτε από τη φασαρία του κεντρικού Παρισιού, το πρωί ή το απόγευμα στο 16ο είναι ο ιδανικός τρόπος για να χαλαρώσετε και να εξερευνήσετε με έναν πιο χαλαρό ρυθμό.

Διαβάστε σχετικές πληροφορίες: Βγείτε από το παλιό κομμάτι στο Παρίσι με αυτά τα ασυνήθιστα αξιοθέατα και αξιοθέατα

Να πάρει εκεί και να πάρει γύρω

Μια από τις μεγαλύτερες συνοικίες της πόλης, το 16ο εκτείνεται σε ένα ευρύ φάσμα των βορειοδυτικών συνόρων του Παρισιού και βρίσκεται στη δεξιά όχθη του Σηκουάνα .

Αγκαλιάζει το τεράστιο, φυλλώδες πάρκο που είναι γνωστό ως Bois de Boulogne και το εύπορο προάστιο Neuilly-sur-Seine.

Για να φτάσετε στο 16ο, πάρτε τη γραμμή 1 ή 9 στο μετρό του Παρισιού με τις στάσεις Les Sablons, Passy ή Trocadero. Τα περισσότερα από τα κύρια τουριστικά αξιοθέατα της περιοχής βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από αυτές τις κεντρικές στάσεις και υπάρχουν επίσης πολλές ευκαιρίες για πιο αυθόρμητες, υπέροχες βόλτες μέσα από κατοικημένες περιοχές, ειδικά από τη στάση Passy στη γραμμή 9.

Χάρτης του 16ου διαμερίσματος: Δείτε το χάρτη εδώ

Κύρια τουριστικά αξιοθέατα στο 16ο διαμέρισμα

Φαγητό στο 16ο

Το 16ο είναι ένα προνομιακό σημείο για καλό φαγητό στο Παρίσι: φιλοξενεί πολυάριθμα καταξιωμένα εστιατόρια με πρωταγωνιστή Michelin, συμπεριλαμβανομένων των Le Pré Catelan και Astrance, καθώς και νεότερες διευθύνσεις, όπως το Etude και το Kura, που έχουν δημιουργήσει ένα καλό buzz.

Περισσότερο από έναν "δοκιμαστή πλευρά του δρόμου"; Αυτή η περιοχή είναι επίσης γεμάτη από εξαιρετικά αρτοποιεία, τοπικές αγορές, μαγαζιά σοκολάτας και γκουρμέ κληρονόμους. Δείτε προτάσεις για εστιατόρια και καλές γευστικές γεύσεις στην περιοχή του Παρισιού από το Mouth.

Διαβάστε σχετικές: Top 11 γκουρμέ γαλλικά εστιατόρια στο Παρίσι

Σημεία νυχτερινής διασκέδασης που προτείνω στην περιοχή

Αυτό είναι βέβαιο ότι δεν είναι τα πιο ζωντανά σημεία για μια βραδινή έξοδο, αλλά η περιοχή φιλοξενεί κομψά μπαρ όπως Molitor , ένα μπαρ στον τελευταίο όροφο που έχει ανακαινιστεί από μια παλιά πισίνα και αναφέρθηκε στο "Life of Pi" - (8 avenue de la Porte Molitor ) · μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε μια νύχτα τάπας, κρασιού ή σαγγαρίας στο ζεστό, λατινικό Casa Paco (13 rue Bassano, Metro Charles-de-Gaulle-Etoile)

Πού να μείνετε στην περιοχή;

Ως μια προς τα πάνω κινητή περιοχή, ο 16ος είναι βεβαίως ένα από τα πιο ακριβά τμήματα για να κρεμάσετε το καπέλο σας. Σίγουρα συμβουλεύω ενάντια στα περισσότερα ξενοδοχεία γύρω από το Trocadero: μπορεί να είναι πολύ θορυβώδες κατά μήκος των μεγάλων λεωφόρων που το περιβάλλουν και είναι γενικά αρκετά ακριβό τα περιβόλια, επίσης. Υπάρχουν πάντοτε εξαιρέσεις στον κανόνα, φυσικά.

Για να βρείτε το τέλειο ξενοδοχείο στην περιοχή και να διαβάσετε σχετικά με τα ξενοδοχεία στο 16ο απολαμβάνοντας τις καλύτερες βαθμολογίες με τους επισκέπτες, δείτε αυτή τη σελίδα στο TripAdvisor (διαβάστε κριτικές και κράτηση απευθείας).