Εξερευνώντας την γειτονιά Passy στο Παρίσι: Κομψή και ήρεμη

Κομψότητα και γαλήνη γοητεία; Το χεις...

Με τα περίφημα κτίρια του Haussmanian του 19ου αιώνα , πλατειά, φυλλώδη λεωφόρους και κυρίως προς τα πάνω κινητά κατοίκους, η συνοικία Passy στο 16ο διαμέρισμα έχει γίνει συνώνυμη με το κομψό. Ωστόσο, διαθέτει επίσης χαριτωμένα, κρυμμένα σοκάκια, ήσυχα και συναρπαστικά μουσεία που μερικοί ασχολούνται με το παρελθόν, καθώς και κορυφαία αλλά και ανεπιτήδευτα εστιατόρια και εκλεκτές μπουτίκ. Εν ολίγοις, έχει το μυαλό του παριζιάνικου χωριού γι 'αυτό.

Σε σύγκριση με την Upper East Side της Νέας Υόρκης, η γειτονιά προσφέρει μερικά από τα πιο αξιόλογα σχολεία της πόλης και σύγχρονα μουσεία τέχνης. Αγκαλιάζει επίσης τη δυτική άκρη του ποταμού Σηκουάνα και βρίσκεται κοντά σε ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα του Παρισιού. Ελάτε εδώ για να δείτε εκθέματα τέχνης, να περπατήσετε μέσα σε πλούσιους κήπους ή απλώς να περάσετε άσκοπα στις φυλλώδεις οδούς της.

Προσανατολισμός και γειτονιά

Η γειτονιά Passy βρίσκεται στη δυτική πλευρά της πόλης στο 16ο διαμέρισμα, ανατολικά του προαστιακού οικισμού Boulogne. Στα βόρεια βρίσκεται το 17ο διαμέρισμα, με τον ποταμό Σηκουάνο να εκτείνεται κατά μήκος του ανατολικού τείχους της περιοχής, χωρίζοντάς τον από το 15ο και 17ο διαμέρισμα.

Κύριοι δρόμοι: Rue de Passy, Rue Raynouard , Avenue Victor Hugo, Avenue de Versailles, Avenue du Président Kennedy, Λεωφόρος Kléber, Avenue du President Wilson

Πώς να φτάσετε εκεί: Σταματήστε στο Alma-Marceau ή Iéna στη γραμμή 9 του μετρό του Παρισιού ή κατεβείτε στο Trocadéro ή Passy στη γραμμή 6 για να δείτε την πιο ήσυχη πλευρά της γειτονιάς, κατά μήκος των κεντρικών αρτηριών της Rue de Passy και της Rue Raynouard.

Μπορείτε επίσης να πάρετε τη Γραμμή C του τρένου για μετακίνηση με το RER στους σταθμούς Avenue du Président Kennedy ή Boulainvilliers. Από τις έξοδοι, είναι μια βόλτα στην περιοχή, αλλά απόλυτα εύκολη με τη βοήθεια ενός έντυπου ή ψηφιακού χάρτη.

Στοιχεία για το Passy και το Surrounds

Τι να δείτε και να κάνετε μέσα και γύρω από την γειτονιά;

Maison de Balzac : Αυτό το δωρεάν μουσείο είναι αφιερωμένο στον Γάλλο μυθιστοριογράφο του 19ου αιώνα, Honoré de Balzac, που έζησε και εργάστηκε σε αυτό το όμορφο μικρό σπίτι. Δείτε το γραφείο του συγγραφέα και εξερευνήστε το τεράστιο σύμπαν του αρχιμάγειρα του, The Human Comedy .

Trocadéro Gardens: Απέναντι από τον Πύργο του Άιφελ, στην αντίθετη πλευρά του αργαλειού του Σηκουάνα, αυτοί οι μαγευτικοί κήποι, γεμάτοι με όπλα, με δώδεκα σιντριβάνια που εκρήγνουν νερό με ύψος 12 μέτρα.

Καθίστε στο γρασίδι ή θαυμάστε το περιποιημένο πράσινο από το μπαλκόνι παραπάνω. Οι χλοοτάπητες είναι ιδανικοί για πικ-νικ, επομένως αποθεματοποιήστε μερικά καλούδια σε ένα από τα καλύτερα αρτοποιεία του Παρισιού ή τα ζαχαροπλαστεία (ζαχαροπλαστεία).

Palais de Tokyo : Αυτό το υπέροχο μουσείο, που βρίσκεται μόλις βορειοανατολικά από τους κήπους του Trocadéro, είναι ένας σχετικός νεοεισερχόμενος στην πόλη: άνοιξε το 2002 και προσφέρει 22.000 τετραγωνικά μέτρα ιδιόμορφης, πρωτοποριακής τέχνης. Αυτό είναι όπου θα βρείτε λεγεώνες των διεθνών φοιτητών τέχνης που χαλαρώνουν γύρω και αναζητούν κομψό. Τα προσωρινά εκθέματα που θα πραγματοποιηθούν εδώ θα εγγυηθούν ότι θα μείνετε συνδεδεμένοι με τον παλμό της σύγχρονης τέχνης της πόλης. Επίσης, φροντίστε να αφιερώσετε λίγο χρόνο για την ίδρυση αδελφών, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Πόλης του Παρισιού , ακριβώς δίπλα. Έχει επίσης υπέροχες συλλογές και η μόνιμη συλλογή του είναι εντελώς δωρεάν.

La Maison de Radio France: Αυτό το τεράστιο, κυλινδρικό κτήριο, που κατασκευάστηκε το 1963 από τον Henry Bernard, στεγάζει επτά γαλλικούς δημόσιους ραδιοφωνικούς σταθμούς και βρίσκεται κατά μήκος του ποταμού στη δεξιά όχθη . Ενώ το μουσείο της ραδιοφωνικής και τηλεοπτικής ιστορίας έχει κλείσει από το 2007, το κτίριο είναι μια εντυπωσιακή ματιά σε ένα από τα μεγαλύτερα ιδρύματα των μέσων ενημέρωσης της Γαλλίας. Χρειάζεται μια παράκαμψη μετά από μια μεγάλη βόλτα κατά μήκος του Σηκουάνα.

Bois de Boulogne : Σε πάνω από το διπλάσιο του κεντρικού πάρκου της Νέας Υόρκης, αυτός ο χώρος δύο στρεμμάτων και το "ξύλο" είναι το ιδανικό μέρος για να χαθείτε σε ένα ηλιόλουστο απόγευμα. Μέσα στο πάρκο υπάρχουν πολλά αξιοθέατα που πιθανότατα θα απολαύσουν τόσο οι ενήλικες όσο και τα παιδιά, όπως δύο βοτανικοί κήποι, αρκετές λίμνες, ένα πάρκο ψυχαγωγίας και ένας ζωολογικός κήπος. Το καλοκαίρι, οι παραστάσεις του Σαίξπηρ και άλλων εκδηλώνονται στην ήσυχη γοητεία του - το μαντέψατε - στον κήπο του Σαίξπηρ. Ορισμένα παίζουν και στα αγγλικά.

Αγορές, φαγητό και ποτό

Αμοιβαία

101 rue de la Pompe

Τηλ .: +33 (0) 1 47 04 30 28

Αν αγαπάτε τα μεταχειρισμένα εμπορικά σήματα και τα κορυφαία εμπορικά σήματα σχεδιαστών, θα βρίσκεστε στον ουρανό σε αυτό το αποθήκη-vente στο 16ο διαμέρισμα. Οι έξι ευθυγραμμισμένες αποθήκες του καθιστούν το μεγαλύτερο κατάστημα αποστολών πολυτελείας στο Παρίσι, προσφέροντας ρούχα και αξεσουάρ από τους Dolce & Gabbana, Armani, Gucci και Marc Jacobs για ένα κλάσμα της αρχικής τιμής.

Noura Pavillon

21 avenue Marceau

Τηλ: + 33 (0) 1 47 20 33 33

Η αλυσίδα Νούρα των λιβανέζικων εστιατορίων έχει τοποθεσίες σε ολόκληρο το Παρίσι, αλλά δεν υπάρχει τίποτα γενικό για το φαγητό. Μπολ με κρεμώδη χούμους, γεμιστά φύλλα σταφυλιών, κοτόπουλο λεμονιού ψητό, σουβλά αρνιού ... ας πούμε απλά, δεν θα πεινάσετε.

Le Vin dans les Voiles

8, rue Chapu

Τηλ .: +33 (0) 1 46 47 83 98

Καλή εξυπηρέτηση, καλό φαγητό και ευχάριστη ατμόσφαιρα ... τι άλλο θα μπορούσατε να ζητήσετε; Αυτό το γοητευτικό παριζιάνικο μπαρ και εστιατόριο προσφέρει φρέσκα, εποχιακά πιάτα και μεγάλη ποικιλία κρασιών που προέρχονται απευθείας από τα κτήματα του ιδιοκτήτη.