Οδηγός για το 17ο διαμέρισμα στο Παρίσι

Μια περιοχή Up-and-Coming που αξίζει τον κόπο

Το 17ο διαμέρισμα του Παρισιού είναι μια ήσυχη, κατοικημένη περιοχή στη βορειοδυτική γωνία της πόλης, η οποία έχει παραβλεφθεί σε μεγάλο βαθμό από τους τουρίστες - αλλά είναι όλο και πιο δημοφιλής στους ντόπιους. Καθώς οι νεότερες οικογένειες και καλλιτέχνες έχουν τιμές από πιο κεντρικά τοποθετημένες γειτονιές, η ήσυχη, φυλλώδης 17η προσέλκυσε μια νέα γενιά στην περιοχή, με αποτέλεσμα να ανοίξουν εστιατόρια και μπαρ, μια νέα σκηνή νυχτερινής διασκέδασης και ευχάριστες περιοχές για βόλτες και πικ νικ.

Ωστόσο, δεν είναι όλα υπνηλία: αν ληφθεί συνολικά, αυτή είναι μια περιοχή πολλών αντιθέσεων. Η "πύλη" του 17ου αιώνα είναι η πρώην άθλια πλατεία Place de Clichy, μια μητροπολιτική πλατεία με δεκαοκτώ εισόδους που είναι πολύβουη και θορυβώδη, σε αντίθεση με την ήσυχη συνοικία Batignolles στα βορειοδυτικά, γεμάτη από ήσυχες πλατείες, αγορές και υπνηστικές αστικές οδούς.

Να πάρει εκεί και να πάρει γύρω:

Αν δεν κάνετε αντιρρήσεις σε σύντομο περίπατο, κατεβείτε στο Metro Place de Clichy ή στο Blanche (γραμμή 2) και περπατήστε στη λεωφόρο των λεωφόρων Batignolles, πριν εξερευνήσετε τους γύρω δρόμους για να πάρετε μια πλήρη αίσθηση της περιοχής.

Χάρτης του 17ου διαμερίσματος: Δείτε το χάρτη εδώ

Κύρια αξιοθέατα στην περιοχή:

Place de Clichy: Σε κοντινή απόσταση από το Pigalle και το περίφημο Moulin Rouge, αυτή η τεράστια πλατεία του Haussmanni εξακολουθεί να διατηρεί κάτι από το μεγαλείο του Παρισιού του 19ου αιώνα. Ενώ ένας μεγάλος κινηματογράφος, πολυάριθμα εστιατόρια αλυσίδας και άλλα αξεσουάρ του 21ου αιώνα έχουν απομακρυνθεί κάπως από τη γοητεία του παλιού κόσμου, ο Clichy εξακολουθεί να δίνει στους επισκέπτες μια ξεχωριστή αίσθηση του ενθουσιασμού και μερικές φορές της άθλιας ενέργειας που ζωντανεύει την περιοχή κατά τη διάρκεια της "Belle Εποχή "- τις δεκαετίες γύρω από τη στροφή του 20ου αιώνα.

Η γειτονιά Batignolles: Παλαιότεροι χώροι καλλιτεχνών και συγγραφέων του 19ου αιώνα, όπως οι Emile Zola και Edouard Manet, αυτή η φυλλοβόλα γειτονιά έπεσε υπέρ του 20ού αιώνα, αλλά τώρα απολαμβάνει μια αξιοσημείωτη αναβίωση. Τα μοντέρνα νέα εστιατόρια, καταστήματα, μπαρ και πολιτιστικά κέντρα ανοίγουν με σταθερό ρυθμό, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων δρόμων όπως η Rue Legendre, η Boulevard des Batignolles και η Rue des Dames .

Hip νεαρούς Παρισιάνους, βαρεθεί με το υπερπληθυσμένο, υπερτιμημένο Marais και Bastille και την εύρεση αρθικών κόμβων όπως Belleville ένα ακάθαρτο πάρα πολύ βρώμικο κατά περιόδους, βρίσκουν την χαλαρή ατμόσφαιρα και η ήσυχη γοητεία του 17ου να είναι μια νέα κάρτα κλήρωσης. Θα δούμε πόσο διαρκεί αυτό.

Η γειτονιά φιλοξενεί επίσης υπέροχα πάρκα και πλατείες, όπως η επίσημη πλατεία Square Batignolles . Τα σαββατοκύριακα, μια τοπική αγορά βιολογικών τροφίμων στην κοντινή Boulevard des Batignolles κάνει την περιοχή να αισθάνεται σαν το χωριό μέχρι πρόσφατα, όταν προσαρτήθηκε στο Παρίσι.

Parc Monceau: Προχωρώντας πιο δυτικά και πιο κοντά στην περιοχή γύρω από τα Ηλύσια Πεδία, αυτό το εκπληκτικό πάρκο είναι ένα από τα ομορφότερα και πιο βασιλικά του Παρισιού. Το ιστορικό πάρκο ιδρύθηκε από τον Philippe d'Orleans, ξάδερφο του Louis XVI. Διαθέτει μια ανεπίσημη, εκτεταμένη διάταξη των οποίων οι κήποι είναι παρ 'όλα αυτά αξιοσημείωτης ομορφιάς, ιδιαίτερα την άνοιξη. Τα αγάλματα των διάσημων γαλλικών μορφών, συμπεριλαμβανομένων των συγγραφέων Chateaubriand και Guy de Maupassant και του μουσικού Frederic Chopin χαρίζουν στους κήπους ( Metro : Courcelles, η κύρια είσοδος του πάρκου βρίσκεται στην Boulevard de Courcelles).

Μπαρ, Εστιατόρια & Νυχτερινή Ζωή στο 17ο

Η σκηνή νυχτερινής διασκέδασης εξελίσσεται με γρήγορο ρυθμό στην περιοχή, οπότε παρακαλούμε να σημειώσετε ότι ενώ οι λεπτομέρειες ήταν σωστές τη στιγμή που το άρθρο δημοσιεύθηκε / ενημερώθηκε, μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή.

Για τα ποτά πριν από το δείπνο ή για ένα απεριτίφ , τα μέρη που μας αρέσουν στο 17 $ ο περιλαμβάνουν τα Λαϊκά σπήλαια (22 rue des Dames, υπέροχα για καλά μεικτά κοκτέιλ και μια καλή ποικιλία κρασιών) και δίπλα στο Le Comptoir des Batignolles rue des Dames) - προσφέροντας ένα ισορροπημένο μενού από μπύρες, καλό κρασί και συμπαγή κοκτέιλ.

Για χαλαρή τιμή και ατμόσφαιρα σε στιλ bistrot , δοκιμάστε Gaston (11 Rue Brochant, μετρό Brochant). Σερβίρουμε παραδοσιακά πιάτα μπρασερί όπως τερινούχα κρέατα, χοιρινό filet mignon και ολόκληρο ψητό κοτόπουλο με ψητά λαχανικά, τα επιδόρπια εδώ είναι φημισμένα ιδιαίτερα νόστιμα και ο κατάλογος κρασιών είναι πολύ αξιοσέβαστος.

Για ένα πιο πρωτοποριακό γαστρονομικό γεύμα στο 17ο , προτείνουμε την Coretta , μια διεύθυνση που λατρεύεται από τοπικές τροφές και αναφέρεται τακτικά ως πρότυπο της γαλλικής γαστρονομικής σκηνής του Παρισιού.

Εστιάζοντας σε φρέσκα τοπικά συστατικά και δημιουργικές γεύσεις, τα πιάτα εδώ είναι απλά αλλά πρωτοποριακά με ασυνήθιστη εστίαση στα λαχανικά και η εξυπηρέτηση είναι εξαιρετικά φιλική. ( 151 bis rue Cardinet, Metro: Brochant)