Ενδιαφέρουσες παραδόσεις της Ημέρας της Μητέρας στη Νότια Αμερική

Ο πολιτισμός της Νότιας Αμερικής αποτελείται από ισχυρές γυναικείες φιγούρες και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στην πλειοψηφία των οικογενειών σε όλη την ήπειρο, η γιορτή της Ημέρας της Μητέρας είναι ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα στο ημερολόγιο.

Όπως και ο υπόλοιπος κόσμος, παραδόσεις όπως η προσφορά καρτών και δώρων στη μητέρα της οικογένειας είναι σημαντικό μέρος της Ημέρας της Μητέρας. Ωστόσο, υπάρχουν και πολλές άλλες παραδόσεις που έχουν αναπτυχθεί εδώ και δεκαετίες, και αξίζει να διερευνηθούν.

Εορτασμός της Ημέρας της Μητέρας στη Νότια Αμερική

Ανάλογα με το πού βρίσκεστε στη Νότια Αμερική, η Ημέρα της Μητέρας μπορεί να γιορτάζεται σε διαφορετικές χρονικές περιόδους του έτους, με την Αργεντινή να αποτελεί το ξεχωριστό παράδειγμα, φιλοξενώντας την Ημέρα της Μητέρας της την τρίτη Κυριακή του Οκτωβρίου.

Η πλειοψηφία των χωρών της περιοχής γιορτάζουν την Ημέρα της Μητέρας τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου, συμπεριλαμβανομένης της Βραζιλίας, της Χιλής και του Ισημερινού. Ωστόσο, υπάρχουν λίγες άλλες εξαιρέσεις, καθώς η Βολιβία γιορτάζει το φεστιβάλ στις 27 Μαΐου και η ημερομηνία της Παραγουάης θα είναι κάπως παρόμοια με την υπόλοιπη ήπειρο, καθώς γιορτάζουν στις 15 Μαΐου.

Γιορτάζοντας τον ρόλο των γυναικών στην πάλη για την ανεξαρτησία της Βολιβίας

Στη Βολιβία οι εορτασμοί της Ημέρας της Μητέρας συνδυάστηκαν με τους εορτασμούς της Ημέρας της Ανεξαρτησίας και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι σε πολλές περιοχές της χώρας οι γυναίκες της Βολιβίας στέκονταν στον ώμο τους ώμους τους με τους πατέρες, τους συζύγους και τους αδελφούς να κερδίζουν τη μάχη ενάντια στον ισπανικό αποικιακό δυνάμεις.

Σήμερα, τα σχολεία στη Βολιβία προετοιμάζουν παραστάσεις για τους γονείς τους σε αυτό το θέμα, ενώ άλλοι θα δημιουργήσουν μεγάλα έργα τέχνης ή εκδηλώσεις για τον εορτασμό του ρόλου των μητέρων στον πολιτισμό της Βολιβίας.

Οι Τραγουδιστές του Εκουαδόρ Regale Mothers στις πόλεις και τα χωριά τους

Στον Εκουαδόρ, μία από τις παραδόσεις μεταξύ των ανδρών και των αγοριών είναι ότι θα σχηματίσουν ομάδες με κιθάρες και στη συνέχεια θα τραγουδήσουν μερικά από τα παραδοσιακά τραγούδια της χώρας αυτήν την ημέρα, ιδιαίτερα εκείνα που επαινούν και δοξάζουν τις μαμάδες της χώρας.

Στη συνέχεια, θα πάρουν τα τραγούδια τους γύρω από τα σπίτια των διαφορετικών μητέρων στα χωριά και τις πόλεις τους και θα χαλαρώσουν τις γυναίκες με παραστάσεις ειλικρινών τραγουδιών, αλλά με διαφορετική ποιότητα κατά περιόδους!

Παιδικές παραστάσεις από σχολεία στη Βραζιλία

Οι παραδόσεις στη Βραζιλία έχουν γίνει πιο υλιστικές και δυτικοποιημένες τις τελευταίες δεκαετίες, με τα δώρα και τα λουλούδια να διαδραματίζουν σημαντικότερο ρόλο στο φεστιβάλ, αλλά μια από τις παραδόσεις που συνεχίζονται είναι ότι τα παιδιά θα προετοιμάσουν παραστάσεις για τις μητέρες τους μέσω των σχολείων τους.

Αυτά θα συνδυάσουν παρουσιάσεις, τραγούδια και μουσικές παραστάσεις και συνήθως απολαμβάνουν συχνά μαλακές μητέρες.

Κοιμητήρια στο Περού

Εκτός από τον εορτασμό της Ημέρας της Μητέρας με τον ίδιο τρόπο όπως πολλές άλλες χώρες, μια από τις πιο ασυνήθιστες παραδόσεις που υπάρχουν στη Νότια Αμερική είναι ότι στο Περού, όπου οι οικογένειες θα συγκεντρωθούν στο νεκροταφείο.

Αυτός είναι ένας τρόπος να θυμηθούμε τις μητέρες που δεν είναι πλέον στον κόσμο των ζωντανών, και αυτό θα περιλαμβάνει την αποχώρηση floral αφιερώματα, προσευχές και θυμόμαστε τις ζωές εκείνων που βοήθησαν να οικοδομήσουμε τις οικογένειες που είναι ζωντανές σήμερα.

Ποίηση από τα παιδιά της Παραγουάης

Η Ημέρα της Μητέρας στην Παραγουάη επελέγη την ίδια μέρα με την Ημέρα Ανεξαρτησίας της χώρας και αυτό πρέπει να σέβεται και να θυμάται τη Χουάνα Μαρία ντε Λάρα, η οποία διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στο να οδηγήσει το κίνημα ανεξαρτησίας στη χώρα τον Μάιο του 1811.

Σε αυτές τις διακοπές, τα σχολεία και τα παιδιά θα παρουσιάσουν ποίηση που γιορτάζει το ρόλο των μητέρων στη χώρα, ενώ πολλοί στίχοι θα είναι επίσης αφιερωμένοι στις μητέρες τους και πόσο σημαντικό είναι για τα μεμονωμένα παιδιά.