Τα πιο δημοφιλή Ελληνικά νησιά

Η Σαντορίνη κατέχει την πρώτη θέση

Ενώ είναι αδύνατο να πούμε οριστικά ότι ένα ελληνικό νησί είναι το πιο δημοφιλές, ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο το υπολογίζεις, υπάρχουν πολλά "πιο δημοφιλή" ελληνικά νησιά. Αλλά οι ταξιδιώτες προσέχουν: Τα πιο δημοφιλή ελληνικά νησιά είναι συνήθως τα πιο πολυσύχναστα και πιο ακριβά, και ίσως δεν είναι τα πιο όμορφα. Επισκεφθείτε αυτό που ταιριάζει στο δικό σας ταξίδι.

Οι περισσότερες επισκέψεις: Σαντορίνη

Με τα περισσότερα στοιχεία, η Σαντορίνη είναι σίγουρα το πιο επισκέψιμο ελληνικό νησί.

Είναι μια τακτική στάση στις περισσότερες γραμμές κρουαζιέρας που εξυπηρετούν την Ελλάδα και είναι επίσης εύκολα προσβάσιμες με αεροπλάνο, πλοίο και υδροπτέρυγα από την ηπειρωτική Ελλάδα και πολλά άλλα ελληνικά νησιά. Η δεύτερη είναι η Κρήτη , ακολουθούμενη από την Κέρκυρα, τη Ρόδο και τη Μύκονο. Αλλά η Σαντορίνη δεν είναι το πιο δημοφιλές νησί για τους ντόπιους Έλληνες ταξιδιώτες.

Τα πιο δημοφιλή για γάμους: Σαντορίνη

Η Σαντορίνη παίρνει τις καλύτερες τιμές στα γαμήλια λοταρία, με περισσότερους ξένους γάμους να γίνονται εκεί παρά σε οποιοδήποτε άλλο ελληνικό νησί. Είναι επίσης η κορυφαία τοποθεσία μήνα του μέλιτος.

Τα πιο δημοφιλή για τους Έλληνες

Πολλοί Έλληνες βρίσκουν ότι η Σαντορίνη είναι υπερβολικά δαπανηρή και πάρα πολύ ξεπερασμένη από ξένους τουρίστες, αν και εξακολουθεί να κατατάσσεται πολύ για ρομαντικές αποδράσεις. Συχνά συρρέουν στην Πάρο, τη Σκιάθο, την Αίγινα και την Εύβοια.

Τα πιο δημοφιλή για τους ομοφυλόφιλους ταξιδιώτες: Μύκονος

Το διεθνές αεροδρόμιο της Μυκόνου ήταν το πρώτο ελληνικό νησί που έγινε δημοφιλές με ομοφυλόφιλους και εξακολουθεί να κατέχει αυτή τη διάκριση.

Για τους ομοφυλόφιλους ταξιδιώτες, το ελληνικό νησί της Λέσβου ή της Λέσβου είναι ένα είδος θέρετρου προσκυνήματος ως το σπίτι της φημισμένης ελληνικής ποιήτριας Σαπφώ.

Τα πιο δημοφιλή κατά εθνικότητα

Οι κάτοικοι της υπόλοιπης Ευρώπης αγαπούν να ταξιδεύουν στην Ελλάδα και ορισμένα νησιά φαίνεται να ανήκουν σχεδόν σε τουρίστες μιας ή άλλης εθνικότητας.

Γιατί είναι μερικά νησιά δημοφιλή με μια εθνικότητα και όχι με άλλη; Συνήθως, είναι ένας από τους τρεις λόγους: ιστορία (το νησί μπορεί να έχει ανήκει ή να εισβάλλεται από αυτό το έθνος στο παρελθόν), λογοτεχνικό (ένας εγγενής συγγραφέας από αυτή τη χώρα έγραψε για το συγκεκριμένο νησί), και κινηματογραφική (μια ταινία για το νησί ήταν δημοφιλή σε αυτό το έθνος).

Ενώ όλοι είναι ευπρόσδεκτοι παντού αν είστε πιο άνετοι να περάσετε τις διακοπές σας στην Ελλάδα με τους συμπολίτες σας, εδώ είναι ένας κατάλογος μερικά νησιά από τουριστική προέλευση.