Οι καλύτεροι τρόποι για να φτάσετε από τη Σαντορίνη στη Μύκονο

Η Σαντορίνη και η Μύκονος, τα πιο δημοφιλή Ελληνικά νησιά στις Κυκλάδες, απέχουν λιγότερο από 100 μίλια. Η ιδέα του νησιού hopping μεταξύ τους μοιάζει σαν μια μη-brainer και, κατά κάποιο τρόπο, είναι. Αλλά δεν είναι κάτι που μπορείτε να κάνετε με την ώθηση, τον τρόπο που μπορείτε να ζητήσετε από έναν τοπικό βαρκάρη να σας οδηγήσει σε μια απομονωμένη παραλία. Πρέπει να σχεδιάσετε μπροστά για να βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετά μετρητά και χρόνο για να το κάνετε.

Μπορείτε να κάνετε μια ημερήσια εκδρομή;

Πιθανώς όχι.

Είτε πετάτε είτε παίρνετε ένα γρήγορο σκάφος, χρειάζονται δύο με τρεις ώρες για κάθε τρόπο. Ο παράγοντας στην προσγείωση, να πάρει τα ρουλεμάν σας και να οργανώσει τις τοπικές μεταφορές, και δεν θα έχετε πολύ χρόνο για να εξερευνήσετε τοπικά. Και, πιθανότατα, δεν θα επιστρέψετε στο ίδιο σκάφος που ταξιδεύσατε. Με εξαίρεση το μικρό, σπάνια επισκέφθηκε νησί της Ανάφης, η Σαντορίνη είναι το νοτιότερο νησί των Κυκλάδων και πιο απομακρυσμένο από την Αθήνα. Έτσι, ουσιαστικά, είναι το τέλος της γραμμής στις περισσότερες διαδρομές με οχηματαγωγά. Τα σκάφη που ταξιδεύουν μεταξύ Σαντορίνης και Μυκόνου δεν μετακινούνται μεταξύ τους. Τα νησιά είναι στάσεις των πορθμείων κατά μήκος της διαδρομής των μακρύτερων ταξιδιών.

Από την άλλη πλευρά, τα δύο νησιά κάνουν λογικούς συνεργάτες για μακρύτερες διακοπές ή ως τμήμα μιας διαδρομής με νησιά. Αυτοί είναι οι κύριοι τρόποι να ταξιδέψουν μεταξύ τους.

Με το πλοίο

Αρκετές εταιρείες τρέχουν ταχύπλοα και ταχύπλοα σκάφη μεταξύ των νησιών κατά τη διάρκεια της δημοφιλούς τουριστικής περιόδου.

Τα εισιτήρια διατίθενται από ταξιδιωτικούς πράκτορες και πρακτορεία εισιτηρίων στα νησιά.

Το Sea Jets λειτουργεί ταχύπλοα σκάφη τόσο από το παλιό λιμάνι όσο και από το νέο λιμάνι του Αθηνιού στη Σαντορίνη. Ανάλογα με το σκάφος, το ταξίδι διαρκεί είτε 1 ώρα 50 λεπτά ή 2 ώρες 45 λεπτά. Το 2017, το ταξίδι κοστίζει 66,80 ευρώ ανά κατεύθυνση.

Το Golden Star διοχετεύει τα ταχύπλοα πλοία "SuperFerry" μεταξύ των νησιών από τα τέλη Μαΐου έως τις αρχές Οκτωβρίου.

Υπάρχει μία ιστιοπλοΐα ημερησίως από τη Σαντορίνη, κάθε μέρα εκτός από την Παρασκευή κατά τη διάρκεια της σεζόν. Το ταξίδι διαρκεί 3 ώρες 25 λεπτά και κοστίζει € 65 σε κάθε δρόμο.

Η Hellenic Seaways λειτουργεί το σκάφος HighSpeed ​​7 σε αυτή τη διαδρομή από τις αρχές Απριλίου μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου. Το ταξίδι διαρκεί 2 ώρες 50 λεπτά και, το 2017, κοστίζει € 67 σε κάθε τρόπο.

Από τον αέρα

Οι πτήσεις μεταξύ Σαντορίνης και Μυκόνου διαρκούν από 1 ώρα 50 λεπτά και 2 ώρες 30 λεπτά, συμπεριλαμβανομένων υποχρεωτικών 30 λεπτών στο έδαφος στην Αθήνα. Αυτό είναι σωστό, κάθε προγραμματισμένη πτήση μεταξύ των δύο νησιών συνεπάγεται πτήσεις προς Αθήνα και εναλλαγή αεροπλάνων. Για να το βάλουμε στο προσκήνιο, είναι σαν τις πτήσεις από τη Νέα Υόρκη στη Φιλαδέλφεια να έχουν μια στάση στη Βοστώνη.

Η Aegean Air, σε συνεργασία με την Ολυμπιακή, πετάει αυτή τη διαδρομή, με ναύλους το 2017 ξεκινώντας από € 168,50. Η ελληνική εγχώρια αεροπορική εταιρεία Sky Express είναι φθηνότερη επιλογή, με 2017 ναύλους ξεκινώντας από € 131,20.

Φαντασίες βαθιάς τσέπης

Τόσο η Σαντορίνη όσο και η Μύκονος έχουν αεροδρόμια και, αν τα χρήματα δεν αποτελούν αντικείμενο, υπάρχουν υπηρεσίες αεροπορικών ταξί που μπορούν να ταξινομηθούν για να ταξιδεύουν μεταξύ τους. Οι ναύλοι με ελικόπτερο ξεκινούν από περίπου 3.000 € για πτήση 30 έως 40 λεπτών για μέχρι έξι επιβάτες. Ή, μπορείτε πάντα να κάνετε κράτηση ενός Lear Jet ξεκινώντας από € 5.750. Το Greek Air Taxi Network είναι η πρώτη στάση για την εξεύρεση ιδιωτικών φορέων και την κράτηση της φανταστικής σας πτήσης.