Η Κλήση του Καρπάθου (Κάρπαθος)

Ένα νησί που απευθύνεται σε μια πιο άγρια ​​ψυχή

Τα Δωδεκάνησα είναι διαφορετικά από τα αδέλφια τους στο υπόλοιπο Αιγαίο. Η άγρια ​​φυσική ομορφιά συνδυάζεται με ένα ελαφρώς χαμηλότερο τουριστικό βάρος για να δημιουργηθεί ένα μοναδικό περιβάλλον διακοπών. Το Καρπάθιο ή η Κάρπαθος είναι η βασίλισσα αυτών των λιγότερο γνωστών νησιών, διατηρώντας πλούσιες παραδόσεις και απολαμβάνοντας ένα περιβάλλον που είναι άγριο και άγριο στο βορρά και εξημερωμένο και όμορφο στο νότο.

Αν και μέρος των Δωδεκανήσων, του Καρπάθου και των μικρών αδελφών του, ο Κασσός και η μυστηριώδης Σαρία ξεχωρίζουν τόσο από απόσταση όσο και πνεύμα και καταλαμβάνουν σχεδόν έναν δικό τους κόσμο.

Ο Lawrence Durrell έγραψε κάποτε ότι η Κάρπαθος ήταν ιδανικό καταφύγιο. Είχε δίκιο: μια φορά οι ακανόνιστες ακτές κάλυπταν τους πειρατές και κάποιοι λένε ότι το όνομα του Καρπάθου προέρχεται από τη λέξη arpakatos για "ληστεία".

Το λεγόμενο "Φως της Ελλάδας", αγαπημένο από τους καλλιτέχνες και αποθανατισμένο από τους ποιητές, είναι ισχυρό εδώ, βουτηγμένος στο νησί και σκιάζοντας τα αιχμηρά βουνά. Από ψηλά, ο ντόπιος Όλυμπος αγκαλιάζει έντονα τις παραδόσεις του, απολαμβάνοντας τη φήμη για τις μακρές, περίτεχνες γαμήλιες τελετές, την παραδοσιακή φορεσιά που φορούν καθημερινά οι γυναίκες και τα πολλά θρησκευτικά φεστιβάλ. Η Ολυμπική διάλεκτο διατηρεί ακόμα πολλά αρχαία δωρικά λόγια, μια γεύση για τους γλωσσολόγους, αν και δεν θα παρατηρηθεί από τους περισσότερους τουρίστες που επισκέπτονται. Το Diafani παρουσιάζει ίχνη μινωικού οικισμού και λουτρών της ελληνιστικής εποχής.

Με τόσο πολλή ζωντανή παράδοση στο νησί, η μουσική του Καρπάθου είναι ιδιαίτερα ζωντανή και γεμάτη σκασίματα και θα χτυπήσει στα αυτιά πολύ καιρό αφού ο επισκέπτης έχει ταξιδέψει σε κάποιο ηλιόλουστο πολυσύχναστο νησί αλλού στο Αιγαίο.

Εδώ, οι μουσικοί είναι σεβαστοί ηγέτες της κοινότητας. Δεδομένου ότι το νησί έχει συχνά απομονωθεί, έχουν συχνά τις δεξιότητες για να κάνουν τα δικά τους μέσα.

Στον Καρπάθιο, οι ανεμόμυλοι εξακολουθούν να εργάζονται σε ολόκληρη την ημέρα και δεν έχουν την πολυτέλεια να είναι απλώς διακοσμητικοί όπως οι περίφημοι Μυκονιανοί ομολόγους τους.

Οι ορεινές πίστες του Καρπάθου είναι ιδανικές για πεζοπορία, ενώ αρκετές προτεινόμενες διαδρομές μπορούν να ακολουθήσουν ο ενδιαφερόμενος επισκέπτης.

Αλλά το Καρπάθου έχει τόσα όμορφα παραλίες όπως τα βουνά. Γενικά, οι παραλίες του Καρπάθου είναι απροσπέλαστες, τέλειες ημισέληδες άμμου ενάντια στο ζωντανό γαλάζιο νερό, το οποίο θα προσφέρει ένα ωραίο διάλειμμα από την πεζοπορία ή τα αξιοθέατα.

Η Arkasa τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ένα τουριστικό συγκρότημα με ξενοδοχεία και υπηρεσίες. Ένα από αυτά είναι το Arkesia Hotel, με μια ερμηνεία της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, γεμάτη με διακοσμητικούς ανεμόμυλους.

Η Δωδεκάνησα είναι μια δημοφιλής περιοχή για το σκάφος. Αν ταξιδεύετε στην Κάρπαθο, πιθανότατα θα αποβιβαστείτε στο πολυσύχναστο λιμάνι των Πηγαδιών στο νότιο τμήμα του νησιού. Ορισμένες γραμμές κρουαζιέρας με μικρότερα πλοία το καθιστούν επίσης στάση λιμανιού, όπως οι κρουαζιέρες ποικιλίας με έδρα την Ελλάδα. Ενώ αυτό φέρνει μερικούς επισκέπτες στα νησιά για ημερήσιες εκδρομές, δεν έχει τις επιπτώσεις των πλοίων μεγάλου κουτιού που ευνοούν τη Μύκονο, τη Σαντορίνη και άλλα νησιά.

Το 2009, το βόρειο τμήμα του Καρπάθου χαρακτηρίστηκε προστατευόμενη οικολογική περιοχή, οπότε ελπίζουμε ότι τα πολλά σπάνια φυτά και ζώα στο Καρπάθιο θα απολαμβάνουν μεγαλύτερη προστασία.

Όπως και πολλά νησιά και περιοχές της Ελλάδας, οι γηγενείς γιοι και κόρες επιστρέφουν στην Κάρπαθο ακόμη και μετά από πολλά χρόνια και σπάνια χάνουν την αγάπη τους για αυτό το νησί που είναι σκληρό και όμορφο με τη σειρά του.

Τα Expat Carpathians στις ΗΠΑ συναντώνται κάθε χρόνο για να θυμούνται το νησί της πατρίδας μακριά.

Θα θυμάσαι και τον Κάρπαθο.

Πώς να φτάσετε στην Κάρπαθο:

Αν και τραχιά, η Κάρπαθος διαθέτει αεροδρόμιο στα νότια του νησιού. Ο κώδικας IATA είναι AOK και είναι επίσης γνωστός με τα γράμματα κλήσης του ICAO: LGKP. Εάν κάνετε κράτηση σε απευθείας σύνδεση ή ψάχνετε για απευθείας πτήσεις, η σύντμηση AOK είναι αυτή που θα θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Θυμηθείτε ότι μπορεί να αναγράφεται κάτω από την εναλλακτική ονομασία του νησιού στην ορθογραφία της Καρπάθου σε ορισμένες περιοχές αεροπορικών εταιρειών. Το καλοκαίρι πραγματοποιούνται καθημερινές πτήσεις από την Αθήνα και τη Ρόδο.

Η Κάρπαθος μπορεί επίσης να φτάσει με πλοίο απευθείας από τον Πειραιά και υπάρχουν επίσης βάρκες από τη Ρόδο.

Ακολουθούν ορισμένοι τοπικοί σύνδεσμοι που θα σας βοηθήσουν να σχεδιάσετε το Καρπαθικό σας παρελθόν:

Κάρπαθος
Σύντομη αλλά καλά σχεδιασμένη σελίδα. Οι συμβουλές τους; Μην κλείσετε ένα ξενοδοχείο - φτάνετε και βρίσκετε - ή, πιθανότατα, πληρούνται από τους hawkers των δωματίων καθώς αποβάλετε - ένα μέρος που σας αρέσει.

Πόλεις - Αβλόνα
Επισκεφθείτε σχεδόν την καρδιά της Καρπάθου, του γεωργικού χωριού Αυλώνα. Εδώ είναι ένας πραγματικός ανεμόμυλος που λειτουργεί.

Πόλεις - Ολύμπος και Ιστοσελίδα του χωριού Διαφάνι
Λεπτομερείς, ευχάριστες σελίδες που επικεντρώνονται σε αυτά τα δύο Καρπάθια χωριά, καθώς και πολλές επιπλέον πληροφορίες για την Κάρπαθο γενικότερα.

Ελέγξτε τα υπόλοιπα νησιά των Δωδεκανήσων με τον κατάλογό μου για την ομάδα του νησιού.

Σχεδιάστε το δικό σας ταξίδι στην Ελλάδα

Βρείτε και συγκρίνετε πτήσεις προς και από την Ελλάδα: Αεροπλάνα Αθηνών και άλλων Ελλάδων - Ο κωδικός του ελληνικού αεροδρομίου για το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών είναι ATH.

Βρείτε και συγκρίνετε τιμές για: Ξενοδοχεία στην Ελλάδα και τα Ελληνικά νησιά

Κάντε κράτηση για τα ταξίδια της ίδιας μέρας γύρω από την Αθήνα

Κρατήστε τα δικά σας σύντομα ταξίδια γύρω από την Ελλάδα και τα ελληνικά νησιά

Κάντε κράτηση για τις δικές σας εκδρομές στη Σαντορίνη και ημερήσιες εκδρομές στη Σαντορίνη

Κράτηση της δικής σας: Αξιοθέατα στην Κρήτη