Λαύριο Το Άγνωστο Λιμάνι της Ελλάδας

Οι επιλογές σας δεν τελειώνουν με τη Ραφήνα και τον Πειραιά

Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα; Οι περισσότερες ελληνικές χελώνες νησιών σύντομα εξοικειώνονται με τα λιμάνια της Ραφήνας και του Πειραιά, τόσο στην αττική ακτή κοντά στην Αθήνα. Αυτά τα δύο λιμάνια βρίσκονται στις απέναντι πλευρές της αττικής χερσονήσου και, μαζί, εξυπηρετούν το μεγαλύτερο μέρος της κυκλοφορίας των πορθμείων από την Αθήνα.

Αλλά κάτω από την άκρη της αττικής χερσονήσου, χαμηλή στο χάρτη, υπάρχει ένα λιγοσώτατο αλλά χρήσιμο λιμάνι - το Λαύριο. Θεωρείται επίσης ως Laurion σε ορισμένες πηγές, αυτό το λιμάνι προσφέρει πιο περιορισμένες συνδέσεις και χρονοδιαγράμματα, αλλά μπορεί ακόμα να καλύψει μερικά κενά στα ταξίδια σας μέσω της Ελλάδας.

Η Λιμάνι του Λαυρίου

Ο Λαύριο είναι επίσης ο ωραιότερος από τους τρεις λιμένες και αισθάνεται σαν ένα μικρό ελληνικό νησί το δικό του. Ενώ οι πόλεις των λιμανιών συνήθως διασχίζουν επισκέπτες που κατευθύνονται αλλού, αν πρέπει να περάσετε μια μέρα σε ένα λιμάνι, ίσως να είναι ο δρόμος για να πάτε. Διαθέτει ένα μικρό Αρχαιολογικό Μουσείο και ένα ενδιαφέρον Ωκεανογραφικό Μουσείο, όπου εκδηλώνεται η τοπική μεταλλευτική κληρονομιά. Ακριβώς για ένα καλό μέτρο, μπορεί να υπερηφανεύεται για ένα τεράστιο "Mystery Hole", ένα γεωλογικό χαρακτηριστικό που μοιάζει με μια γιγαντιαία φούσκα που σχηματίζεται στην κορυφή ενός λόφου και στη συνέχεια σκάει, αφήνοντας ένα βαθύτατο βαθύ κάταγμα. Η προέλευσή του εξακολουθεί να συζητείται. Μερικοί πιστεύουν ότι ήταν το αποτέλεσμα ενός μετεωριτικού αντίκτυπου.

Αν και λίγα γνωστά σήμερα, το Λαύριο ή το Laurium έχει μια αρχαία ιστορία. Ήταν το λιμάνι που εξυπηρετούσε τα κερδοφόρα ορυχεία αργύρου στην αρχαιότητα, και ο προστατευμένος κόλπος ήταν απασχολημένος. Ήταν επίσης το τερματικό για μια σιδηροδρομική γραμμή μέχρι το 1957, όταν ο σιδηρόδρομος έκλεισε και η προσοχή παρασύρεται αλλού, πλησιέστερα στην Αθήνα.

Η διευρυμένη και σύγχρονη θαλάσσια υπηρεσία εξυπηρετεί γιώτ και παρέχει όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένου του ελλιμενισμού για μεγάλα σκάφη.

Η μετεγκατάσταση του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών στα Σπάτα έδωσε στον Λάβριο λίγο ανελκυστήρα, αφού απέχει μόλις 30 λεπτά, καθιστώντας το λιμάνι πιο κοντά από τον Πειραιά ή τη Ραφήνα.

Βρίσκεται επίσης στο δρόμο προς την ανατολική πλευρά της Αττικής, στο ακρωτήριο Σούνιο. Γενικά, οι Rockhounds, οι λάτρεις των μεταλλείων και οι γεωλόγοι θα εξετάσουν τα απομεινάρια των δεκάδων αρχαίων μεταλλευτικών επιχειρήσεων που αξίζει να επισκεφθεί κανείς. Υπάρχει επίσης ένα εκτεταμένο αρχαίο θέατρο στο Θορικό, κοντά στο Λαύριο.

Το λιμάνι βρίσκεται απέναντι από το νησί Μακρονήσσος, το οποίο στην αρχαιότητα ονομαζόταν Ελένη, μετά την Ελένη της Τροίας. Αργότερα χρησίμευε ως νησί φυλακών.

Χώροι διαμονής στο Λαύριο

Οι επιλογές του ξενοδοχείου είναι περιορισμένες στο Λαύριο. αν ψάχνετε για κάτι περισσότερο από πολύ βασικά καταλύματα, ίσως στο Once-grander Hotel Belle Epoch, μπορείτε να θελήσετε να δοκιμάσετε τα θέρετρα κοντά στο Cape Sounion.

Πλοία από Λαύριο

Τα δρομολόγια πλοίων συχνά υποδηλώνουν ότι ο Λαύριο είναι Λαύριο ή Λαύριο. Η κύρια ημερήσια ακτοπλοϊκή δραστηριότητα είναι μεταξύ του Λαυρίου και του υπέροχου και μυστηριώδους νησιού της Κέας, ενός δημοφιλούς θέρετρου για τους Αθηναίους και άλλους Έλληνες τουρίστες, αλλά φιλοξενεί μερικά ξενοδοχεία και μερικούς εκπατρισμένους.

Οι τοπικές γραμμές Goutos λειτουργούν με το πλοίο Marina Express σε αυτή τη διαδρομή, το οποίο εξυπηρετεί και το ελληνικό νησί της Κύθνου.

Τα τελευταία χρόνια, τα ταχύπλοα και η γραμμή NEL έχουν κάνει στάσεις στο Λαύριο το καλοκαίρι. Τα τελευταία χρόνια, η NEL έχει προσφέρει τρεις διαδρομές από και προς το Laurion, τις οποίες αποκαλούν Laurio: Laurio - Ag.

Ευστράτιος - Λήμνος - Καβάλα, Σύρος - Κύθνος - Κέα - Λαύριο και Λαύριο - Ψαρά - Μέστα.

Πλοία από το Λαύριο και άλλα Ελληνικά λιμάνια

Αν σχεδιάζετε μπροστά σας, θυμηθείτε ότι τα ελληνικά δρομολόγια πλοίων συνήθως δεν έχουν αναρτηθεί μέχρι να αρχίσουν - έτσι μια διαδρομή που αρχίζει από τον Μάρτιο πρώτο δεν μπορεί να καταγραφεί πριν από τον Μάρτιο, καθιστώντας τον προγραμματισμό εκ των προτέρων δυσνόητο. Συνήθως δεν θα είναι διαθέσιμα για κρατήσεις μέσω διαδικτύου μέχρι να αρχίσει το πρόγραμμα. Επομένως, η απουσία μιας πλοήγησης με πλοίο δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν θα υπάρχει πλοίο για το χρονικό διάστημα που χρειάζεστε. Συνήθως, μια κλήση προς την ίδια την ακτοπλοϊκή γραμμή ή προς τις λιμενικές αρχές θα σας δώσει τις πληροφορίες που χρειάζεστε. Ο αριθμός λιμενικής αρχής του Λαυρίου είναι (011 30) 22920 25249.