Επισκεφθείτε την Guadalajara, τη δεύτερη πόλη του Μεξικού

Η γενέτειρα του mariachi και της τεκίλα είναι επίσης το "Silicon Valley"

Η Γκουανταλαχάρα είναι μια ζωντανή και γοητευτική πόλη. Με πληθυσμό περίπου τεσσάρων εκατομμυρίων ανθρώπων στη μητροπολιτική ζώνη, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στο Μεξικό. Αν και είναι το λίκνο της μουσικής mariachi και του εθνικού αθλήματος του Μεξικού, charreria, και είναι η καρδιά της χώρας tequila, είναι επίσης ένας βιομηχανικός και τεχνολογικός κόμβος, κερδίζοντας το ψευδώνυμο "Silicon Valley του Μεξικού".

Ιστορία

Η λέξη Guadalajara προέρχεται από την αραβική λέξη "Wadi-al-Hajara", που σημαίνει "κοιλάδα των λίθων".

Η πόλη πήρε το όνομά της από την ισπανική πόλη με το ίδιο όνομα, η οποία ήταν η πατρίδα του conquistador Nuño Beltrán de Guzmán, ο οποίος ίδρυσε την πόλη του Μεξικού το 1531. Η πόλη κινήθηκε τρεις φορές πριν εγκατασταθεί τελικά στην σημερινή της θέση το 1542 μετά την προηγούμενη οι τοποθεσίες βρέθηκαν να είναι αφιλόξενες. Η Γουαδαλαχάρα ονομάστηκε πρωτεύουσα του κράτους της Jalisco το 1560.

Τι να δείτε και να κάνετε

Μπορείτε να ανακαλύψετε πολλές από την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της Γκουανταλαχάρα και τις όμορφες πλατείες σε περιήγηση της Γουαδαλαχάρα .

Ενδιαφέροντα μέρη για να επισκεφθείτε περιλαμβάνουν το Πολιτιστικό Ινστιτούτο Cabañas, ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO που έχει τοιχογραφίες του Jose Clemente Orozco. το κυβερνητικό παλάτι που καταλαμβάνεται για πρώτη φορά από τους διοικητές της Νέας Γαλικίας κατά τη διάρκεια της αποικιοκρατίας και αργότερα χρησίμευσε ως κατοικία για τον Miguel Hidalgo, ο οποίος από το ίδιο αυτό παλάτι ψήφισε νόμο κατά της κατάργησης της δουλείας στο Μεξικό το 1810. Άλλα αξιοθέατα περιλαμβάνουν το Ινστιτούτο της Jalisco Handicrafts, του Μουσείου της Ινδικής Χειροτεχνίας Huichol και του Μουσείου Δημοσιογραφίας και Γραφικών Τεχνών.

Αποκτήστε περισσότερες ιδέες σε αυτή τη λίστα των Top 8 πράγματα που πρέπει να κάνετε στη Γκουανταλαχάρα .

Ημερήσιες εκδρομές από Γκουανταλαχάρα:

Μια επίσκεψη στη χώρα τεκίλα δεν πρέπει να χάσετε. Μπορείτε να κάνετε μια βόλτα στο Tequila Express, ένα τρένο που φεύγει από το Guadalajara το πρωί και επιστρέφει το βράδυ, με επισκέψεις στην περιοχή παραγωγής τεκίλα και τα αποστακτήρια.

Φυσικά υπάρχει αρκετή τεκίλα για γεύση και μουσική mariachi στο ταξίδι.

Αγορές στην Γκουανταλαχάρα:

Βεβαιωθείτε ότι έχετε αφήσει χώρο στη βαλίτσα σας για κάποια χειροτεχνήματα επειδή υπάρχουν μερικά όμορφα κομμάτια που δεν θα θέλετε να αφήσετε πίσω. Η Γκουανταλαχάρα είναι γνωστή για τα γυάλινα εργαστήρια, τα κεραμικά και το δέρμα. Το Tlaquepaque είναι ένα χωριό στην περιοχή της Γκουανταλαχάρα που διαθέτει πληθώρα βιοτεχνιών στούντιο και καταστήματα. Δεν πρέπει επίσης να χάσετε την Mercado Libertad, τη μεγαλύτερη κλειστή αγορά της Λατινικής Αμερικής.

Νυχτερινή ζωή της Γκουανταλαχάρα:

Πού να μείνετε στη Γκουανταλαχάρα:

Ως μία από τις μεγαλύτερες πόλεις του Μεξικού, υπάρχουν πολλές επιλογές για καταλύματα στη Γκουανταλαχάρα. Ακολουθούν ορισμένες επιλογές.

Τοποθεσία

Το Guadalajara βρίσκεται στην πολιτεία Jalisco στο κέντρο του Μεξικού, 350 μίλια δυτικά της πόλης του Μεξικού . Εάν θέλετε να συνδυάσετε την επίσκεψή σας στην Guadalajara με κάποιο χρονικό διάστημα στην παραλία, το Puerto Vallarta είναι μια καλή επιλογή (τρεισήμισι ώρες με το αυτοκίνητο).

Να πάρει εκεί και γύρω:

Το διεθνές αεροδρόμιο της Γκουανταλαχάρα είναι το διεθνές αεροδρόμιο Don Miguel Hidalgo y Costilla (κωδικός αεροδρομίου GDL). Ψάχνετε για πτήσεις προς Γκουανταλαχάρα.