Οδηγός για τις ειδοποιήσεις τρόμου και τα επίπεδα απειλών στη Νέα Υόρκη

Επισκόπηση του Συμβουλευτικού Συστήματος Εσωτερικής Ασφάλειας

Το Σύστημα Συμβουλευτικής Εγχώριας Ασφάλειας είναι ένα σύστημα για τη μέτρηση και την επικοινωνία του επιπέδου τρομοκρατικής απειλής στις Η.Π.Α. Το Σύστημα Επιπέδου Απειλών χρησιμοποιείται για την ανακοίνωση του επιπέδου απειλών στο κοινό έτσι ώστε να μπορούν να εφαρμοστούν προστατευτικά μέτρα για τη μείωση της πιθανότητας ή του αντίκτυπου μια επίθεση. Όσο υψηλότερη είναι η κατάσταση της απειλής, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος τρομοκρατικής επίθεσης. Ο κίνδυνος περιλαμβάνει τόσο την πιθανότητα επίθεσης όσο και τη δυνητική σοβαρότητά του. Το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής είναι αυξημένο όταν λαμβάνονται συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με μια απειλή για συγκεκριμένο τομέα ή γεωγραφική περιοχή.

Οι όροι απειλής μπορούν να καθοριστούν για ολόκληρο το Έθνος ή μπορεί να οριστούν για μια συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή ή για έναν βιομηχανικό τομέα.

Οδηγός για τα επίπεδα απειλών και τους χρωματικούς κωδικούς

Η πόλη της Νέας Υόρκης λειτούργησε σε επίπεδο απειλής Orange (High) για πολύ καιρό μετά τις 11 Σεπτεμβρίου . Ακολουθεί μια περίληψη των διαφορετικών επιπέδων απειλής τρομοκρατίας, μαζί με τις συστάσεις του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ για την ανταπόκριση στα διαφορετικά επίπεδα απειλής.

Πράσινο (χαμηλή κατάσταση) . Η κατάσταση αυτή δηλώνεται όταν υπάρχει χαμηλός κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων.

Μπλε (Φρουρημένη Κατάσταση). Η κατάσταση αυτή δηλώνεται όταν υπάρχει γενικός κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων.

Κίτρινο (αυξημένη κατάσταση). Μια αυξημένη κατάσταση δηλώνεται όταν υπάρχει σημαντικός κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων.

Πορτοκαλί (υψηλή κατάσταση). Υψηλή κατάσταση δηλώνεται όταν υπάρχει υψηλός κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων.

Κόκκινο (Σοβαρή κατάσταση). Μια σοβαρή κατάσταση αντανακλά σοβαρό κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων.