Βασικοί πόροι για οικονομικά προσιτή στέγαση στη Νέα Υόρκη

Οι τυχεροί υποψήφιοι χαμηλού και μέσου εισοδήματος μπορούν να βρουν οικονομικά προσιτές τιμές στην NYC

Η έννοια της "οικονομικά προσιτής στέγης" στη Νέα Υόρκη μπορεί να φανεί σχεδόν σαν ένα οξύμωρο. Αλλά αν ξέρετε ακριβώς πού να ψάξετε, υπάρχουν πράγματι συνεχείς ευκαιρίες για μερικούς τυχερούς υποψηφίους με χαμηλό έως μεσαίο εισόδημα, τόσο για ενοικίαση όσο και για αγορά στην πόλη. Με ένα σύστημα λαχειοφόρων αγορών, η ζήτηση που υπερβαίνει κατά πολύ την προσφορά και τα αυστηρά κριτήρια σε ισχύ σε όλους τους τομείς, η εφαρμογή μπορεί να είναι μια μακρά, απογοητευτική διαδικασία χωρίς απολύτως καμία εγγύηση.

Αλλά για εκείνους τους τυχερούς λίγους που περνούν από, να πάρει εγκεκριμένο για και να μετακομίσει σε μια προσιτή μονάδα στέγασης μπορεί να είναι το απόλυτο όνειρο της Νέας Υόρκης εκπληρωθεί.

Πολλοί Νέα Υόρκη παραβλέπουν τις ευκαιρίες που τους προσφέρει το προσιτό μέτωπο στέγασης επειδή απλά δεν ξέρουν από πού να ξεκινήσουν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουμε κάνει τις προκαταρκτικές βάσεις για εσάς - εδώ είναι 4 βασικοί πόροι για κάθε New Yorker που αναζητούν προσιτές ευκαιρίες στέγασης στη Νέα Υόρκη:

1. ΣΥΝΔΕΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ NYC

Η NYC Housing Connect, μια υπηρεσία που παρέχεται από το Τμήμα Διατήρησης και Ανάπτυξης Στέγασης (HPD) και την Εταιρεία Ανάπτυξης Στέγασης (HDC), απαριθμεί μια βάση δεδομένων για προσιτές ευκαιρίες ενοικίασης κατοικιών σε ολόκληρη τη Νέα Υόρκη. Μέσα από τον ιστότοπό τους, μπορείτε να αναζητήσετε μέσω των καταχωρίσεων για τις τρέχουσες και επερχόμενες ευκαιρίες στέγασης για ενοίκια σε ολοκαίνουργια, χρηματοδοτούμενα από την πόλη κτίρια στο Μανχάταν και τους άλλους δήμους της Νέας Υόρκης. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε έναν δωρεάν λογαριασμό εκεί, ο οποίος σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια εφαρμογή για το νοικοκυριό σας και να υποβάλετε αίτηση για τις προσιτές δυνατότητες στέγασης που σας ταιριάζουν καλύτερα.

(Λάβετε υπόψη ότι οι αιτήσεις μέσω ταχυδρομείου γίνονται επίσης αποδεκτές, για τους λιγότερο τεχνολογικούς καταλαβαίνω.)

Λάβετε υπόψη ότι για να γίνει επιλογή, θα χρειαστεί όχι μόνο να πληρείτε τις προϋποθέσεις για την ιδιοκτησία (οι προϋποθέσεις επιλεξιμότητας ποικίλλουν ανάλογα με την ιδιοκτησία), αλλά θα πρέπει επίσης να επιλέξετε τυχαία σε αυτή τη λοταρία της συγκεκριμένης περιουσίας. Ευτυχώς, θα μπορείτε να παρακολουθείτε το ιστορικό των αιτημάτων σας και στον ιστότοπο NYC Housing Connect, αν και σημειώστε ότι συνήθως χρειάζονται δύο έως δέκα μήνες για να ακούσετε τις εκκρεμείς αιτήσεις (και εκείνες που δεν έχουν επιλεγεί ως νικητές λαχειοφόρων αγορών απλά μπορούν δεν ακούω καθόλου).

Λάβετε επίσης υπόψη σας ότι πρέπει να προσπαθήσετε να εφαρμόσετε σε ακίνητα που βρίσκονται κοντά στον τόπο κατοικίας σας, δεδομένου ότι προτιμούν συνήθως οι κάτοικοι που ζουν σήμερα στην ίδια κοινότητα με την εν λόγω ιδιοκτησία. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση a806-housingconnect.nyc.gov/nyclottery/lottery.html .

2. ΚΑΤΟΙΚΙΑ MITCHELL-LAMA

Το πρόγραμμα στέγασης Mitchell-Lama (υποστηριζόμενο από το Τμήμα Διατήρησης και Ανάπτυξης Στέγασης ή HPD) τέθηκε σε λειτουργία τη δεκαετία του 1950 για να προσφέρει ευκαιρίες στέγασης και συνεταιρισμού σε υποψήφιους μέτριου και μεσαίου εισοδήματος στη Νέα Υόρκη. Οι αιτούντες μπορούν να βρουν διαμερίσματα Mitchell-Lama που ενοικιάζονται ή πωλούνται (σε ​​co-ops) μέσω λιστών αναμονής που διατηρούνται από κάθε ανάπτυξη, την οποία οι αιτούντες μπορούν να προσπαθήσουν να προχωρήσουν εισερχόμενοι σε μια κλήρωση.

Με την επίσκεψη στο site Mitchell-Lama Connect, οι αιτούντες μπορούν να δουν διαθέσιμες ιδιότητες, να δημιουργήσουν λογαριασμό, να εισέλθουν στις λαχειοφόρους αγορές και να παρακολουθήσουν την κατάσταση εισόδου. Σημειώστε ότι ενώ οι απαιτήσεις εισοδήματος είναι παρόμοιες τόσο για τα ενοίκια όσο και για τις αγορασμένες μονάδες, για την επιλεξιμότητα για αγορά μιας από τις συνεταιριστικές μονάδες. Από το εισόδημα, οι απαιτήσεις επιλεξιμότητας σχετίζονται με το μέγεθος της οικογένειας και το μέγεθος του διαμερίσματος , με κάθε ανάπτυξη να προσδιορίζει τις δικές της παραμέτρους επιλεξιμότητας.

Σημειώστε ότι πολλοί από τους Mitchell-Lama έχουν τόσο μεγάλες λίστες αναμονής, τις έκλεισαν στο εγγύς μέλλον. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες εξελίξεις Mitchell-Lama με ανοιχτές λίστες αναμονής (που δεν απαιτούν λαχειοφόρο αγορά) και άλλες Mitchell-Lama Developments με σύντομες λίστες αναμονής . Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση a806-housingconnect.nyc.gov/nyclottery/lottery.html.

3. ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΝΥΚ (HDC)

Ιδρύθηκε το 1971, η Εταιρεία Ανάπτυξης Στέγασης της Νέας Υόρκης ή η HDC, είναι η οντότητα πίσω από προγράμματα όπως το NYC Housing Connect και το πρόγραμμα κατοικιών Mitchell-Lama και βοηθά επίσης στη χρηματοδότηση χαμηλού και μέτριου εισοδήματος στέγασης. Μια δημόσια επιχείρηση, η οποία έχει αναφερθεί στην αποστολή της είναι να «αυξήσει την προσφορά πολυκατοικιών, να τονώσει την οικονομική ανάπτυξη και να αναζωογονήσει τις γειτονιές με τη χρηματοδότηση της δημιουργίας και διατήρησης οικονομικά προσιτών κατοικιών για τους New Yorkers με χαμηλό, μέτριο και μεσαίο εισόδημα . "

Πέρα από τα προγράμματα στεγαστικής σύνδεσης NYC και Mitchell-Lama, ο οργανισμός συνεργάζεται με άλλους οργανισμούς για την προώθηση οικονομικά προσιτών κατοικιών σε ολόκληρη τη Νέα Υόρκη. Μπορείτε να αναζητήσετε τις καταχωρίσεις τους και να υποβάλετε αίτηση για τις λαχειοφόρους αγορές που σχετίζονται με τα τρέχοντα διαθέσιμα ενοίκια, με ευκαιρίες τόσο για υποψήφιους χαμηλού εισοδήματος όσο και για μεσαίου εισοδήματος (μπορείτε να επαληθεύσετε τις τρέχουσες απαιτήσεις εισοδήματος εδώ). Υπάρχει επίσης περιορισμένος αριθμός co-ops προς πώληση. ελέγξτε τις τρέχουσες καταχωρίσεις εδώ. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το nychdc.com.

4. ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΕΓΑΣΤΗΡΙΟΥ (HPD)

Το Τμήμα Διατήρησης και Ανάπτυξης Στέγασης της Νέας Υόρκης (HPD) αναλαμβάνει την αποστολή να «προωθήσει την κατασκευή και διατήρηση οικονομικά προσιτών και υψηλής ποιότητας κατοικιών για οικογένειες χαμηλού και μέτριου εισοδήματος σε ακμάζουσες και ποικίλες γειτονιές σε κάθε δήμο, επιβάλλοντας την ποιότητα στέγης πρότυπα, τη χρηματοδότηση προσιτής ανάπτυξης κατοικιών και διατήρησης και τη διασφάλιση της ορθής διαχείρισης του προσιτού κτιρίου της πόλης ». Είναι ο οργανισμός που είναι αρμόδιος για την πρωτοβουλία του Δημάρχου Μπιλ ντε Μπλάσιο, που στεγάζει τη Νέα Υόρκη: ένα δεκαετές σχέδιο πέντε δήμων , το οποίο αξίζει να το δει κανείς - αποσκοπεί στη χρηματοδότηση της κατασκευής και συντήρησης περίπου 200.000 οικονομικά προσιτών κατοικιών στη Νέα Υόρκη έως το 2024.

Οι επισκέπτες του ιστότοπου HPD μπορούν να αναζητήσουν ευκαιρίες ενοικίασης με χαμηλό και μεσαίο εισόδημα που χρηματοδοτούνται από την HPD, όπως τα ακίνητα NYC Housing Connect και Mitchell-Lama, καθώς και μια επιλογή επιδομάτων ενοικίασης επιδοτούμενων από την πόλη. Επίσης, διατηρούν έναν κατάλογο με ευκαιρίες ιδιοκτησίας που χρηματοδοτούνται από την πόλη, οι οποίες είναι επίσης διαθέσιμες σε επιλέξιμους υποψηφίους μέσω ενός συστήματος λαχειοφόρων αγορών. Άλλες χρήσιμες υπηρεσίες είναι η διαδικτυακή πορεία HPD για τους πρώτους αγοραστές ακίνητης περιουσίας και το πρόγραμμά τους Βοήθεια κατ 'οίκον HomeFirst Down Payment Assistance για τους πρώτους αγοραστές κατοικιών. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα nyc.gov/site/hpd/index.page.