Πού να βρείτε τη Νότια Αφρική Τρόφιμα στις Ηνωμένες Πολιτείες

Το νοτιοαφρικανικό φαγητό είναι τόσο ποικίλο όσο ο λαός του, όλοι οι οποίοι έχουν αφήσει το σημάδι τους στη μαγειρική κουλτούρα της χώρας. Τα παραδοσιακά πιάτα των ιθαγενών ομάδων της Νότιας Αφρικής συνδυάζονται με συνταγές δανεισμένες από πορτογάλους, ολλανδούς και βρετανούς αποίκους. Σε ορισμένες περιοχές, οι μετανάστες από την Ινδία και τη Νοτιοανατολική Ασία έχουν αναπτύξει τη δική τους ξεχωριστή κουζίνα, ανακαλύπτοντας εκ νέου τις παραδοσιακές τεχνικές των προγόνων τους με τα συστατικά που είναι άμεσα διαθέσιμα σε αυτά στη Νότιο Αφρική.

Ίσως είστε εκπατριστής της Νότιας Αφρικής που ζείτε στις Ηνωμένες Πολιτείες, ή ίσως μόλις έφτασα στο σπίτι από μια επίσκεψη με μια γεύση για τη νοτιοαφρικανική κουζίνα. Όποια και αν είναι η περίπτωση, η εύρεση εθνικών εδεσμάτων, όπως το biltong, το bobotie και το malva pudding μπορεί να είναι δύσκολο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Είναι λυπηρό το γεγονός ότι παρά τις πολλές αρετές της νοτιοαφρικανικής κουζίνας, δεν έχει γίνει ακόμα δημοφιλής σε αυτήν την πλευρά του Ατλαντικού. Αυτό το άρθρο εξετάζει μερικούς τρόπους για να ικανοποιήσετε τους πόθους σας χωρίς να χρειάζεται να πετάξετε μέχρι το Κέιπ Τάουν ή το Ντέρμπαν.

Νότιας Αφρικής Staples

Σε διεθνές επίπεδο, η Νότια Αφρική είναι πιο διάσημη για τα κρασιά Cape, τα άφθονα θαλασσινά και τις υψηλής ποιότητας βόειο κρέας και μπριζόλες. Ωστόσο, υπάρχουν περισσότερα για την κουζίνα της χώρας από το φιλέτο και το καλό κρασί. Εδώ είναι μερικά βασικά για να κοιτάξει έξω για την αναζήτησή σας για ένα αυθεντικό γεύμα της Νότιας Αφρικής:

Biltong

Όχι τόσο ένα γεύμα από μόνο του, όπως το ανεπίσημο σνακ φαγητό της Νότιας Αφρικής, biltong είναι ωμό κρέας κομμένο σε λωρίδες, μαριναρισμένο σε ξύδι και μπαχαρικά, στη συνέχεια κρεμασμένο για να στεγνώσει.

Έχει αιγίδα ολλανδικής προέλευσης και μπορεί να γίνει με βόειο κρέας ή θηράματα (συμπεριλαμβανομένης της στρουθοκαμήλου, της κουδου και της springbok).

Bobotie

Συχνά χαρακτηρισμένο ως εθνικό πιάτο της Νότιας Αφρικής, το bobotie είναι μια παραδοσιακή συνταγή του Ακρωτηρίου του Μαλαιού που περιλαμβάνει κιμά (ή μερικές φορές ψάρι), αναμειγμένο με μπαχαρικά και αποξηραμένα φρούτα. Η πίτα σερβίρεται με μια πικάντικη κρέμα αυγού και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στο Δυτικό Ακρωτήριο.

Bunny Chow

Μια εικόνα της περίφημης κάρις του Durban, μια λαγουδάκι είναι ένα μισό ψωμί ψωμιού που έχει κοπεί και γεμίσει με κάρυ. Μπορείτε να βρείτε πολλά διαφορετικά είδη - όπως το βόειο κρέας, το κοτόπουλο και ακόμη και το φασόλι για τους χορτοφάγους - αλλά οι κυνόδοντες κουνελιών είναι το πιο αυθεντικό.

Potjiekos

Ένα potjiekos (μερικές φορές γνωστό ως bredie) είναι η έκδοση της Νότιας Αφρικής για ένα νόστιμο στιφάδο. Το κρέας, τα λαχανικά και οι πατάτες μαγειρεύονται μαζί σε χαμηλή φωτιά σε τρία πόδια από χυτοσίδηρο. Αντί να προσθέτει υγρό, τα συστατικά μαλακώνουν για αρκετές ώρες στους χυμούς που απελευθερώνει το κρέας.

Μάλβα πουτίγκα

Πιθανώς η αγαπημένη έρημο της χώρας, η μούλβα πουτίγκα είναι ένα καραμελωμένο σφουγγάρι που εγχέεται με μαρμελάδα βερίκοκου. Παραδοσιακά σερβίρεται με κρέμα γάλακτος ή με γλυκιά κρέμα γάλακτος και σάλτσα βανίλιας. Αυτό είναι το απόλυτο φαγητό για τις κρύες χειμωνιάτικες μέρες στο ακρωτήριο.

Νοτιοαφρικανικά εστιατόρια στις Ηνωμένες Πολιτείες

Δεδομένης της ποικιλομορφίας της κουζίνας της Νότιας Αφρικής και της τεράστιας επιλογής εστιατορίων στο Capeel winelands, είναι κάπως ειρωνικό το γεγονός ότι οι πιο επιτυχημένες εξαγωγές της Νότιας Αφρικής είναι η αλυσίδα fast food της Nando. Εμπνευσμένη από τις πορτογαλικές γεύσεις των συνόρων της Μοζαμβίκης, η Nando εξειδικεύεται σε κοτόπουλο peri-peri με ψητό φεγγάρι.

Θα βρείτε καταστήματα ΗΠΑ της αλυσίδας στο Ιλλινόις, Βιρτζίνια, Μέριλαντ και Ουάσιγκτον, DC.

Το εστιατόριο Karoo στο Eastham, MA σερβίρει παραδοσιακή κουζίνα της Νότιας Αφρικής σε ένα γραφικό σκηνικό με εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Το μενού αντικατοπτρίζει το μοναδικό μείγμα αφρικανικών, βρετανικών, ολλανδικών, πορτογαλικών, μαλαισιανών και ινδών εμπνεύσεων για τα οποία η Νότια Αφρική είναι τόσο διάσημη. Εδώ, τα εισιτήρια περιλαμβάνουν το ακρωτήριο Μαλαισίας του Ακρωτηρίου, το βόειο κρέας ή το tofu bobotie και το κοτόπουλο του βοείου κρέατος.

Η νοτιοαφρικανική κουζίνα του Amawele του Σαν Φρανσίσκο ανήκει στους Pam και Wendy, δίδυμους σεφ από το Durban. Στο Zulu, το "Amawele" σημαίνει "δίδυμα", και οι αδελφές αποτίουν φόρο τιμής στις ρίζες τους με ένα απλό αλλά αυθεντικό μενού που χαρακτηρίζει τα αγαπημένα του Ντέρμπαν όπως τα περιστροφικά περιτύλιγμα και τα κουνελάκια. Για την απόλυτη εμπειρία άνεσης στα τρόφιμα, παραγγείλετε ένα ρολό τσιπ frikaddel (φτιαγμένο με τηγανητές πατάτες και σαλάτες Afrikaans).

Βρίσκεται στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, το εστιατόριο Madiba ονομάζεται ο θρυλικός πρόεδρος της Νότιας Αφρικής μετά τον απαρτχάιντ Νέλσον Μαντέλα. Το μενού επηρεάζεται από τη νοτιοαφρικανική τροφή δρόμου και περιλαμβάνει σπεσιαλιτέ που κυμαίνονται από carpaccio στρουθοκαμήλου και μικρές πλάκες συκωτιού κοτόπουλου μέχρι εκκινητές biltong και samoosa. Το εστιατόριο έχει επίσης τελειοποιήσει την τέχνη του braai, ή μπάρμπεκιου, με burgers στρουθοκαμήλου και boerewors.

Ονομάστηκε μετά από την αφρικανική λέξη για μια παραδοσιακή ταβέρνα, The Shebeen στο Charlottesville, VA σερβίρει φαγητά της Νότιας Αφρικής για πρωινό, μεσημεριανό γεύμα και δείπνο σε ένα πολύ πιο υγιεινό περιβάλλον από το ομώνυμο. Τα στιγμιότυπα για το μεσημεριανό γεύμα περιλαμβάνουν μπιφτέκια boerwors και κέικ με σέτσα, ενώ τα μύδια Cape Camps Bay και calamari του Camps Bay προσφέρουν μια γεύση από τη γενναιοδωρία των θαλασσινών της χώρας για δείπνο.

Εκτελείται από την οικογένεια της Νότιας Αφρικής το Anthonys, τα 10 Degrees South της Altanta αναδημιουργούν τα εκλεκτά εστιατόρια του Δυτικού Ακρωτηρίου. Τα καινοτόμα εισιτήρια περιλαμβάνουν τις σαλάτες biltong carpaccio και τις φιλέτες φιλέτων βοδινού, ενώ η εκτεταμένη λίστα κρασιών περιλαμβάνει εισαγόμενα φρούτα από τους διάσημους αμπελώνες του Paarl, του Stellenbosch και του Franschhoek.

Ηλεκτρονικά Καταστήματα Νότιας Αφρικής

Αν προτιμάτε να δημιουργήσετε τα δικά σας νοτιοαφρικανικά κλασικά, μπορείτε να αγοράσετε αυθεντικά συστατικά από μια ποικιλία διαφορετικών ηλεκτρονικών καταστημάτων. Δοκιμάστε μια γεύση της Αφρικής Shoppe για μια μεγάλη ποικιλία από σνακ, σάλτσες, απλώματα και άλλα προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των σοκολάτων Beacon, των κυριών Balls chutneys και του Ouma rusks. Η αφρικανική καλύβα και το νοτιοαφρικανικό κατάστημα τροφίμων επίσης μεταφέρουν τα εισαγόμενα αγαθά σε διευθύνσεις σε όλη την Αμερική Για μια εντυπωσιακή επιλογή προϊόντων biltong και droewors, δοκιμάστε το The Biltong Guy.