Οι μεγαλύτεροι και πιο βίαιοι ανεμοστρόβιλοι στην ιστορία του Μίτσιγκαν

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το Twitter

Michigan Tornado Γεγονότα

Ο Μίτσιγκαν μπορεί να μην είναι γνωστός για τους ανεμοστρόβιλους, αλλά υπήρξαν κάποιες σημαντικές συσπάσεις που έχουν αγγιχτεί στην περιοχή της Μεγάλης Λίμνης, που χρονολογείται από τη δεκαετία του 1950.

Οι ανεμοστρόβιλοι είναι ένας σπάνιος επισκέπτης στο Μίτσιγκαν. Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Κλιματικών Δεδομένων, το κράτος υπολογίζει κατά μέσο όρο 17 ανεμοστρόβιλους ετησίως. Παρόλο που το 17 μπορεί να φαίνεται σαν ένας σημαντικός αριθμός, σε σύγκριση με την κατάσταση των Texas, η οποία κυμαίνεται από 35 έως 159 το χρόνο, ο ετήσιος αριθμός ανεμοστρόβιλων του Μίτσιγκαν είναι σχετικά χαμηλός.

Από όλες τις ανεμοστρόβιλοι του Μίτσιγκαν που καταγράφηκαν στην ιστορία, μόνο περίπου το 5% φτάνουν στο F4 ή το F5 στη κλίμακα ζημιών Fujita Tornado. Μια καταιγίδα F4 ή F5 κατηγοριοποιείται ως "καταστροφική" και οι ισχυροί άνεμοι φτάνουν ταχύτητες 207 mph ή περισσότερο. Σύμφωνα με το Extreme Weather Sourcebook του 2001, ο Μίτσιγκαν κατέχει την 17η θέση στο έθνος από την άποψη της οικονομικής απώλειας που προκαλείται από ανεμοστρόβιλους.

Οι ανεμοστρόβιλοι του Μίτσιγκαν τείνουν να εμφανίζονται αργά το απόγευμα και νωρίς το βράδυ, συνήθως μεταξύ των ωρών 4 και 6 μ.μ. Αν και συμβαίνουν συχνότερα τον Ιούνιο, τον Απρίλιο και τον Μάιο επίσης σηματοδοτούν το ύψος της εποχής του καταιγισμού, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία . Ωστόσο, οι ανεμοστρόβιλοι έχουν αναφερθεί όλο το χρόνο, με εξαίρεση τους μήνες Δεκέμβριο και Ιανουάριο.

Το πιο θανάσιμο Tornado του Μίτσιγκαν

Υπήρξε μόνο ένας ανεμοστρόβιλος F5, που καταγράφηκε στο Μίτσιγκαν, και προκάλεσε απίστευτη ζημιά. Η καταιγίδα, που ονομάζεται Flint-Beecher Tornado κατηγοριοποιήθηκε ως "Incredible" με ταχύτητες ανέμου μεταξύ 261-318 mph και η καταιγίδα ήταν ο 9ος πιο θανατηφόρος ανεμοστρόβιλος στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η καταιγίδα έτρεξε μέσω του βόρειου Flint στις 8 Ιουνίου 1953. Εχει καταστρέψει τα σπίτια κατά μήκος ενός μονοπατιού μήκους 23 μιλίων που διασχίζει την πόλη Lapeer. Ο ισχυρός περιστροφέας σκότωσε 115 ανθρώπους, τραυμάτισε 844 και προκάλεσε 19 εκατομμύρια δολάρια σε υλικές ζημιές. Η καταιγίδα ήταν τόσο δυνατή, καθώς βρέθηκαν συντρίμμια από την άκρη του δρόμου μέχρι τα 200 μίλια μακριά.

Άλλες Σημαντικές Tornado του Μίτσιγκαν