Ιαπωνική εθιμοτυπία φαγητού

Ένας οδηγός βήμα προς βήμα για τους ιάπωνες τρόπους τραπέζι και εθιμοτυπία chopstick

Είτε τρώτε με νέους φίλους της Ιαπωνίας σε ένα σπίτι είτε συμμετέχετε σε ένα επαγγελματικό γεύμα, ακολουθώντας μερικούς απλούς κανόνες της ιαπωνικής εδεσματολογίας για φαγητό, θα σας κάνει να λάμψετε. Δεν χρειάζεται να είσαι νευρικός. οι οικοδεσπότες σας καταλαβαίνουν ότι μπορεί να μην είστε εξοικειωμένοι με όλα τα έθιμα και την εθιμοτυπία στην Ασία .

Ξεκινήστε λέγοντας γεια σε Ιαπωνικά , προσφέροντας ένα τόξο με τον σωστό τρόπο , στη συνέχεια χαλαρώστε και χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές για να απολαύσετε καλύτερα μια αυθεντική πολιτιστική εμπειρία που θα θυμάστε!

Πώς να χρησιμοποιήσετε Chopsticks σωστά

Η γνώση του πώς να χρησιμοποιήσετε τα chopsticks είναι απαραίτητη για την ιαπωνική εθιμοτυπία φαγητού, ιδιαίτερα σε επίσημες περιπτώσεις και όταν κάνετε επιχειρήσεις στην Ιαπωνία . Εάν είστε αδέξιος με τα ξυλάκια, πώς μπορείτε να αναμένετε να χειριστείτε άλλα σημαντικά θέματα; Μην περιμένετε να βασίζεστε πάντοτε σε σκεύη τύπου δυτικού τύπου.

Κατ 'αρχάς, αρχίστε να σηκώνετε τα ξυλάκια με τα δύο χέρια και ακολουθείτε τους βασικούς κανόνες της εθιμοτυπίας των chopsticks . Πάντα να έχετε κατά νου ότι τα chopsticks τρώνε σκεύη, ακριβώς όπως ένα πιρούνι και ένα μαχαίρι, οπότε μην παίζετε μαζί τους, μην το τοποθετείτε ή τα τρίβετε!

Εάν δεν παρέχονται σκεύη σερβιρίσματος κατά τη διάρκεια γεύματος οικογενειακού στυλ - μερικές φορές αυτό συμβαίνει όταν επισκέπτεστε το σπίτι κάποιου - παίρνετε φαγητό από τα κύπελλα στο τραπέζι χρησιμοποιώντας τα παχιά άκρα - τα άκρα που δεν μπαίνουν στο στόμα σας - από τα ξυλάκια.

Παρατηρήστε τους Κανόνες αυτούς για τη χρήση Chopsticks σωστά:

Ο σημαντικότερος κανόνας της ιαπωνικής εθιμοτυπίας

Ποτέ, ποτέ, μην περάσετε φαγητό με τα ξυλάκια σας! Κάτι τέτοιο υπενθυμίζει στους Ιάπωνες το τελετουργικό ότι περνούν τα αποτεφρωμένα οστά ανάμεσα σε ξυλάκια στις κηδείες. Ο ίδιος κανόνας ισχύει για το να κολλήσεις τα ξυλάκια σου κάθετα σε ένα μπολ με ρύζι - ένα άλλο νοσηρό σύμβολο που μπορεί να καταστρέψει το γεύμα κάποιου.

Ιαπωνικά Πίνακα

Κατά την πρώτη συνεδρίαση, πολλά εστιατόρια θα σας προσφέρουν μια υγρή πετσέτα. Μην χρησιμοποιείτε την πετσέτα στο πρόσωπο ή το λαιμό σας. Αντίθετα, χρησιμοποιήστε το για να καθαρίσετε τα χέρια σας - μια καλή ιδέα ούτως ή άλλως εάν ανταλλάσσονται πολλές χειραψίες - στη συνέχεια, διπλώστε το και βάλτε το στην άκρη.

Ξεκινήστε το γεύμα σας λέγοντας "Itadaki-masu" που σημαίνει "ειλικρινά λαμβάνω". Η γνώση μερικών άλλων βασικών ιαπωνικών γλωσσών μπορεί επίσης να ενισχύσει την εμπιστοσύνη.

Μην απορρίπτετε τη σάλτσα σόγιας απευθείας στο φαγητό σας, ειδικά το απλό ρύζι. Αντ 'αυτού, ρίξτε μια μικρή ποσότητα σάλτσας σόγιας στο μικρό μπολ και βουτιά το φαγητό σας σε αυτό. Μπορείτε πάντα να προσθέσετε περισσότερη σάλτσα σόγιας στο μπολ, αλλά αποφύγετε τη σπατάλη σάλτσας ή αφήνοντας φαγητό πίσω στο μπολ.

Όταν τρώτε ramen ή σούπα, μπορείτε να πιείτε απευθείας από το μπολ. Σηκώστε το μπολ στο στόμα σας με το άλλο σας χέρι. αποφύγετε να κρατάτε ξυλάκια και ένα μικρό μπολ στο ίδιο χέρι. Μην εκπλαγείτε να ακούτε θορυβώδεις θορύβους από το τραπέζι.

Σε αντίθεση με τη Δύση, η χυδαία σούπα δεν είναι μόνο αποδεκτή, αλλά δείχνει ότι απολαμβάνετε το γεύμα!

Το καθάρισμα της πλάκας σας, ακόμα και όλου του ρυζιού, θεωρείται σωστή ιαπωνική εδεσματολογία για φαγητό - ποτέ δεν χάνετε τα τρόφιμα που έχετε βάλει στο πιάτο σας.

Μετά το γεύμα

Όταν το γεύμα τελειώσει, προσφέρετε επίσημη ευχαριστία λέγοντας: "Gochisosama-deshita" ή απλά "Gochisosama" για λιγότερο επίσημες περιπτώσεις.

Εάν έχετε φάει με ξυλάκια μίας χρήσης , τοποθετήστε τα με τακτοποιημένο τρόπο πίσω στο εσωτερικό της μικρής τσάντας και διπλώστε το άκρο. Διαφορετικά, αφήστε τα πλάγια στην πινακίδα σας αντί να τα δείξετε στο άτομο που κάθεται. Κάνοντας τα ραβδιά σας δίπλα στο μπολ σας υποδεικνύει ότι δεν έχετε τελειώσει ακόμα να φάτε.

Εάν τρώτε σε ένα εστιατόριο, οι πιθανότητες είναι ότι ο οικοδεσπότης σας ή ο ανώτερος άνθρωπος θα πληρώσει για να ακολουθήσει την έννοια της εξοικονόμησης προσώπου .

Αν πληρώνετε, τοποθετήστε τα χρήματά σας στο μικρό δίσκο που παρέχεται αντί να το παραδώσετε στον κεντρικό υπολογιστή ή στον καταχωρητή. Εάν δεν υπάρχει δίσκος, χρησιμοποιήστε και τα δύο χέρια όταν δίνετε και λαμβάνετε χρήματα.

Η ανατροπή στην Ιαπωνία δεν είναι συνηθισμένη και συχνά θεωρείται αγενής - μην ανησυχείτε για να αφήσετε κάτι επιπλέον!

Τρώγοντας σούσι με σωστή ιαπωνική εθιμοτυπία

Το Sushi είναι η προεπιλογή για πολλά επαγγελματικά γεύματα. Όταν τρώτε σούσι, ρίχνετε λίγο σάλτσα σόγιας στο μικρό μπολ που παρέχεται. αφήνοντας ένα μπολ βρώμικης σάλτσας σόγιας πίσω θεωρείται σπατάλη.

Όταν βυθίζετε το nigiri , γυρίστε το έτσι ώστε μόνο το κρέας να αγγίζει τη σάλτσα σόγιας. Η απομάκρυνση του ρυζιού που κινείται πίσω στο μπολ σας είναι κακή μορφή .

Εξοικειωθείτε με τους όρους σούσι στα ιαπωνικά για να μάθετε καλύτερα τι τρώτε. Θα απολαύσετε μια αυθεντική εμπειρία σούσι ακόμα περισσότερο αν γνωρίζετε λίγο για την ιστορία του σούσι .

Ιαπωνική εθιμοτυπία για φαγητό

Τα γεύματα συχνά συνοδεύονται ή ακολουθούνται με ποτά, είτε μπύρα είτε χάρη - μην πίνετε μόνος! Περιμένετε όλα τα γυαλιά να γεμιστούν, τότε κάποιος θα δώσει ένα τοστ ή απλά να πει kanpai! που σημαίνει "cheers" στα ιαπωνικά. Σηκώστε το ποτήρι σας, επιστρέψτε το kanpai και στη συνέχεια πιείτε. Εάν οι οικοδεσπότες σας αδειάζουν τα γυαλιά τους, θα πρέπει να προσπαθήσετε να το κάνετε και εσείς.

Οι Ιάπωνες συχνά πηδούν στην ευκαιρία να χυθούν ποτά ο ένας για τον άλλο. θα πρέπει να κάνετε το ίδιο. Συμπληρώστε τα γυαλιά των ανθρώπων που κάθονται γύρω σας και ποτέ δεν ρίχνετε το ποτό σας. Ακολουθήστε κάποια βασική ιαπωνική εθιμοτυπία κατανάλωσης πριν εκκενώσετε το ποτήρι σας.

Συμβουλή: ο σακε είναι σωστά προφέρεται ως "sah-keh", όχι "sah-key".

Πράγματα που πρέπει να αποφύγετε στην ιαπωνική εθιμοτυπία