Η Ιαπωνία είναι συγκλονιστικά φθηνή τώρα

Εδώ είναι πώς να το κάνετε ακόμη φθηνότερο

Η Ιαπωνία έχει φήμη ως μία από τις πιο ακριβές χώρες στον κόσμο, τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους ταξιδιώτες. Ενώ οι τιμές των ακινήτων στο Τόκιο συνεχίζουν να αυξάνονται τόσο υψηλές όσο οι ουρανοξύστες της συνοικίας Shinjuku της πόλης, το κόστος για τους τουρίστες είναι το χαμηλότερο που έχουν περάσει δεκαετίες, χάρη στο ανήθικο ιαπωνικό γιεν, το οποίο σήμερα ανταλλάσσει περίπου 111 ανά δολάριο. Ακολουθούν ορισμένοι συγκεκριμένοι τρόποι για να κάνετε το ταξίδι σας στην Ιαπωνία πιο προσιτό, ανεξάρτητα από το πότε επισκέπτεστε ή πού πάτε.

Δείτε το Φεστιβάλ Χιονιού στο Σαπόρο

Το Σαπόρο, η μεγαλύτερη πόλη στο ιαπωνικό νησί Χοκάιντο , είναι ίσως το πιο γνωστό για την μπύρα του ίδιου ονόματος. Η υποκατάσταση της μπύρας για χάρη δεν είναι ο μόνος τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα αυτό το βορρά, ωστόσο.

Ενώ οι τιμές στα ξενοδοχεία του Σαπόρο ενδέχεται να αυξηθούν ελαφρά τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, η πιο ανεκτίμητη πηγή ψυχαγωγίας του νησιού είναι απολύτως δωρεάν. Θα εκπλαγείτε καθώς παγιδεύεστε γύρω από το Φεστιβάλ Χιονιού του Sapporo, αν θαυμάζετε τα γλυπτά που απεικονίζουν τους ιαπωνικούς χαρακτήρες anime ή το θρυλικό κακό Darth Vader, θα γευτείτε νόστιμα φαγητά από όλη την Ιαπωνία ή θα ζεστάνετε με κρύες καιρικές συνθήκες εκδόσεις ζεστού καιρού κοκτέιλ όπως το μωϋίτο, σερβίρεται ζεστό.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Εξοικονομήστε τόσο χρόνο όσο κάνετε τα χρήματά σας στο επόμενο ταξίδι σας στο Σαπόρο οδηγώντας το ολοκαίνουργιο τρένο Hakodate Hokkaido Shinkansen από το Τόκιο.

Περπατήστε μέσω της σήραγγας Wisteria της Φουκουόκα

Βλέποντας τα άνθη της κερασιάς στην Ιαπωνία είναι απαραίτητη για τον κατάλογο του ταξιδιού σας, αλλά, δυστυχώς, η επίσκεψη στην Ιαπωνία όταν τα sakura είναι σε άνθιση μπορεί να είναι δύσκολο για το πορτοφόλι σας.

Ένας τρόπος να απολαύσετε την όμορφη χλωρίδα της Ιαπωνίας χωρίς να σπάσετε την τράπεζα είναι να επισκεφθείτε τη Φουκουόκα, μια μεγάλη πόλη στο νότιο ιαπωνικό νησί Kyushu, και να ταξιδέψετε στην κοντινή Kitakyushu, η οποία φιλοξενεί ένα μέρος γνωστό ως "Σήραγγα Wisteria".

Η σήραγγα της Wisteria ανθίζει από τα τέλη Απριλίου ή τις αρχές Μαΐου, αρκετές εβδομάδες μετά τα τελευταία άνθη της κερασιάς πέφτουν από τα δέντρα που βρίσκονται σε αυτό το νότο.

Δεν θα χρειαστεί να πληρώσετε βασικές τιμές σε ξενοδοχεία στην περιοχή Fukuoka, αλλά θα μπορείτε ακόμα να απολαύσετε μερικά από τα πιο υπέροχα λουλούδια του κόσμου.

Κασκόλ Down Street Food στην Οσάκα

Ως η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ιαπωνίας, η Οζάκα παίζει συχνά το δεύτερο γύρο στο Τόκιο, αλλά ενώ ο πληθυσμός της και ίσως το όνομα αναγνωρίζει ότι υστερεί, είναι δύσκολο να αμφισβητηθεί ότι η Οσάκα είναι η πρωτεύουσα τροφίμων της Ιαπωνίας. Βεβαίως, ενώ η πόλη φιλοξενεί έναν καταπληκτικό αριθμό εστιατορίων με αστέρι Michelin, ένας φτηνός τρόπος για να ανακαλύψετε την κουζίνα της περιοχής της Οσάκα είναι η κατανάλωση τροφής από το δρόμο. Αφού κάνετε check in στο ξενοδοχείο της Οσάκα, κατευθυνθείτε στον πεζόδρομο Dotonbori και χαλαρώστε στα φουντούκια χταποδιού του takoyaki, τα ζυμαρικά gyoza και τα ψητά καβούρια "kani", γνωστά και ως καβούρια.

Εξερευνήστε το Κιότο ακριβώς έξω από την υψηλή περίοδο

Το Κιότο , ίσως περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη ιαπωνική πόλη, υπόκειται σε εποχικές διακυμάνσεις των τιμών στα ξενοδοχεία. Συμβαίνει επίσης να είναι το πιο όμορφο κατά τη διάρκεια των πιο ακριβά φορές του έτους: Cherry άνθη την άνοιξη ? και τα λαμπρά χρώματα της πτώσης. Ένας τρόπος για να δείτε τη μεγαλοπρέπεια του Κιότο χωρίς να περάσετε στο σπίτι είναι να επισκεφθείτε λίγο έξω από την εποχή αιχμής - στις αρχές Μαρτίου ή στα τέλη Απριλίου για να δείτε άνθη κερασιού, ή στις αρχές Νοεμβρίου ή στα τέλη Δεκεμβρίου για τα χρώματα πτώσης.

Η εξοικονόμηση χρημάτων στην Ιαπωνία ξεκινά με αυτές τις συμβουλές και αυτούς τους προορισμούς, αλλά δεν τελειώνει εκεί. Είτε εξοικονομούμε ταξίδια με το τρένο χωρίς κράτηση, αγοράζοντας ένα ιαπωνικό σιδηροδρομικό περάσει, αγοράζοντας αεροπορικά εισιτήρια κατ 'αποκοπή με ένα πέρασμα μέσω JAL ή ANA, είτε ενοικιάζοντας μια τοπική κάρτα SIM για να σώσει τα τέλη περιαγωγής, η Ιαπωνία είναι φθηνότερη από ό, τι νομίζετε.