Οι ιαπωνικές διακοπές του Fido

Η περίπλοκη διαδικασία της μετακίνησης του κατοικίδιου ζώου σας στην Ιαπωνία

Θυμάμαι ακόμα την ημέρα που πήγα για να πάρει τις γάτες μου από την καραντίνα στην Οσάκα λίγα χρόνια πίσω. Η εικόνα δεν μπορώ να βγάλω έξω από το μυαλό μου: Πόσο λίπος είχαν γίνει.

Fido είναι μια γάτα

Λόγω των αναμφισβήτητα υπέρμετρων προσπαθειών της Ιαπωνίας για να διασφαλιστεί ότι η λύσσα θα παραμείνει εκτός του αρχιπελάγους, οι δύο οικιακοί μου σύντομοι κρόνοι αναγκάστηκαν σε απομόνωση μήκους μηνών αμέσως μετά την αποβίβαση από το αεροπλάνο. Ευτυχώς, κρατήθηκαν στα χέρια ενός φροντιστή, ο οποίος τους αγάπησε και τους έτρωγε.

Το πρόβλημα ήταν ότι τράβει τα γατάκια σε λάθος. Όταν τους φόρτωσα στα κλουβιά τους για να βγάλω το σπίτι μετά την παραλαβή τους από την καραντίνα, θα μπορούσα μόλις να τα σηκώσω. Είχαν γίνει δύο γιγάντιες-Ιαπωνία-πιστοποιημένες-απαλλαγμένες από λύσσα γαϊδουράγκαθες γάτες.

Σε εκ των υστέρων, αυτό ήταν το πιο ενοχλητικό μέρος της λήψης κατοικίδιων ζώων μου στην Ιαπωνία. Αλλά δεν ήταν το πιο επαχθές ή δαπανηρό μέρος της διαδικασίας εισαγωγής. Εδώ, θα σας πω τι πρέπει να ξέρετε για την εισαγωγή της δικής σας γάτας ή σκύλου και ίσως να μάθετε κάτι από την εμπειρία μου.

Σχέδιο νωρίς, πολύ νωρίς

Πρώτον, θα πρέπει να προγραμματίσετε νωρίς. Εάν το γεγονός, αν μπορείτε να πάρετε τις γάτες ή τα σκυλιά σας στον κτηνίατρο ένα χρόνο πριν το ταξίδι σας, το κάνετε. Θα αποφύγετε πολλούς από τους πονοκέφαλους που περιμένουν, συμπεριλαμβανομένης της εκτεταμένης καραντίνας που έπρεπε να υπομείνουν οι γάτες μου - και το κόστος της κράτησής τους εκεί.

Το πρώτο σας βήμα είναι να αποκτήσετε ένα μικροτσίπ που έχει πιστοποιηθεί από το Διεθνές Οργανισμό Τυποποίησης και έχει τοποθετηθεί στο κατοικίδιο ζώο σας.

Η Ιαπωνία δεν δέχεται, στις περισσότερες περιπτώσεις, εμβόλια που χορηγούνται πριν από την εμφύτευση του μικροτσίπ.

Εμβολιάστε, πάλι

Το επόμενο βήμα, αν είστε τόσο άτυχος όσο ήμουν, είναι να επανεμβολιάσετε το κατοικίδιο ζώο σας. Ίσως να έχετε υποθέσει ότι επειδή το tabby σας ήταν ενημερωμένο για τους εμβολιασμούς ότι όλα θα πάνε ομαλά. Δεν θα το κάνει.

Η Ιαπωνία έχει διαφορετικές απαιτήσεις για τον εμβολιασμό κατοικίδιων ζώων κατά της λύσσας. Το μικρό σας Garfield θα χρειαστεί εμβόλια που συνήθως δεν δίνονται στις ΗΠΑ και θα πρέπει να αποδείξετε ότι τα πήρε.

Η Ιαπωνία δέχεται μόνο τα λεγόμενα απενεργοποιημένα ή ανασυνδυασμένα εμβόλια και όχι τα ζωντανά. Επιπλέον, αυτά τα εμβόλια πρέπει να δίνονται σε δύο ή περισσότερους γύρους για ιαπωνικούς αξιωματούχους που συμφωνούν ότι το κατοικίδιο ζώο σας είναι απαλλαγμένο από λύσσα. Είναι απίθανο, αν ζείτε στις ΗΠΑ, ότι η γάτα σας πληροί ήδη αυτές τις απαιτήσεις. Ζητήστε από τον κτηνίατρό σας για αυτό, στη συνέχεια, ζητήστε από τον κτηνίατρο να σας καθοδηγήσει στη διαδικασία εμβολιασμού.

Σχεδιάστε το αίμα του Fido

Στη συνέχεια, θα θελήσετε να πάρετε εξετάσεις αίματος για να αποδείξετε ότι η γάτα σας ή το σκυλί είναι, στην πραγματικότητα, απαλλαγμένη από λύσσα. Η εξέταση αίματος μπορεί να χορηγηθεί μόνο σε εργαστήριο που έχει εγκριθεί από την Υπηρεσία Κτηνιατρικής Καραντίνας της Ιαπωνίας. Συνεργαστείτε με τον κτηνίατρό σας σε αυτό. Το αποτέλεσμα της αιματολογικής εξέτασης ισχύει για δύο χρόνια και πρέπει να γίνει μετά το δεύτερο εμβολιασμό.

Και ... Περιμένετε

Εδώ είναι το πραγματικό downer. Τουλάχιστον 180 ημέρες - που είναι ακριβώς ντροπαλός για μισό χρόνο - πρέπει να περάσουν μεταξύ του χρόνου λήψης του δείγματος αίματος και όταν ο σκύλος ή η γάτα σας φτάσει στην Ιαπωνία. Εάν η περίοδος είναι μικρότερη από αυτή, όπως συνέβη με τις γάτες μου, ο χρόνος απομόνωσης επεκτείνεται σε απομόνωση έως και 180 ημέρες.

Αυτό δίνει στον κτηνοτρόφο αρκετό χρόνο για να χαλάσει το γατάκι ή το κουτάβι σας με την Επιστημονική Διατροφή ή την Φανταστική Γιορτή.

Είναι όλα πολύ τυπικά

Πρέπει επίσης να επικοινωνήσετε με την Ιαπωνική Υπηρεσία Καραντίνας Ζώων στο λιμάνι στο οποίο σκοπεύετε να φτάσετε (για παράδειγμα, στην Οζάκα ή στο Narita), αλλά πρέπει να το κάνετε τουλάχιστον 40 ημέρες πριν φτάσετε. Εάν δεν μπορείτε να ολοκληρώσετε το γύρο του εμβολίου πριν από 40 ημέρες πριν από την αναχώρησή σας, συμπληρώστε τη φόρμα ούτως ή άλλως και στείλτε την. Η φόρμα θα σας ζητήσει να συμπληρώσετε το όνομά σας, τη διεύθυνση, τον αριθμό επικοινωνίας, τη φυλή του σκύλου ή της γάτας σας ή και τα δύο, πόσα κατοικίδια ζώα θα εισάγετε και γιατί η χώρα σας και άλλες πληροφορίες.

Θα πρέπει επίσης να συμπληρώσετε άλλες μορφές, όπως και ο κτηνίατρός σας. Θα χρειαστείτε μια ειδική φόρμα ειδοποίησης εκ των προτέρων εάν παίρνετε ένα σκύλο ή μια γάτα, εκτός από τις φόρμες εισαγωγής για το σκύλο ή τη γάτα σας.

Με τον κτηνίατρό σας, θα πρέπει επίσης να συμπληρώσετε αυτήν τη φόρμα (που ονομάζεται "έντυπο Α") και αυτή που ονομάζεται "έντυπο C". Ορισμένες μορφές θα χρειαστούν μια κυβερνητική σφραγίδα έγκρισης και ο κτηνίατρός σας θα πρέπει να μπορεί να σας βοηθήσει με αυτό. Ακολουθεί ένα υπόδειγμα φόρμας ειδοποίησης για να σας βοηθήσουμε.

Στην Καραντίνα!

Αν μπορείτε να ολοκληρώσετε με ακρίβεια όλα αυτά και εντός των απαιτούμενων χρονικών πλαισίων, ο χρόνος απομόνωσης θα μπορούσε να είναι τόσο μικρός όσο μισή ημέρα. Εάν όχι, θα μπορούσατε να καταλήξετε να δαπανούν εκατοντάδες ή χιλιάδες δολάρια για την απομόνωση. Επιπλέον, μην ξεχνάτε πόσο αναστατωμένος μπορεί να είναι το κατοικίδιο ζώο σας να τοποθετείται σε ένα παράξενο μέρος μακριά από σας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αλλά αν σκοπεύετε να εκπληρώσετε όλες τις προθεσμίες, η δοκιμασία σας θα είναι μια μικρή απλή συνάντηση με αξιωματούχους καραντίνας κατά την άφιξή σας στο αεροδρόμιο, δίνοντάς τους τα κατάλληλα έντυπα και συμπληρώνοντας μερικά ακόμα και περιμένοντας μόλις 12 ώρες για να δείτε το κατοικίδιο σας ξανά.

Τέλος, συμβουλευτείτε την αεροπορική εταιρεία σας για τις πολιτικές κατοικίδιων ζώων και το κόστος. Είναι πιθανό να πληρώσετε περίπου 200 δολάρια για να φέρετε το γατάκι σας σε ένα κλουβί μαζί σας.

Ως τελευταίο σημείωμα, πριν στρέψετε αυτή τη γραφειοκρατία, σκεφτείτε το εξής: Η Ιαπωνία αναγνωρίζεται ως έθνος χωρίς λύσσα από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ και από το 1957 δεν έχουν υπάρξει επιβεβαιωμένες περιπτώσεις λύσσας στην Ιαπωνία. πρέπει να κάνει κάτι σωστό.