Είναι το Cruchest Seafood Dish της Ιαπωνίας πραγματικά σκληρό;

Η Ιαπωνία συχνά παίρνει τη σφαίρα για τη σκληρότητα των ζώων, αλλά αυτή είναι μια εκπληκτική εξαίρεση

Πριν από μερικά χρόνια, ένα βίντεο που απεικονίζει μια τρομακτική μαγειρική εμπειρία έγινε ιογενή στο Διαδίκτυο. Λοιπόν, τρομακτικό για τους ανθρώπους που δεν θεωρούν ότι τα τρόφιμα που στροβιλίζονται γύρω από τις πινακίδες τους είναι ανώμαλα, ούτως ή άλλως-πώς θα νιώθετε εάν το φαγητό σας "χόρευε" γύρω από το πιάτο σας καθώς προσπαθήσατε να το φάτε;

Λοιπόν, αν επισκεφθείτε τις επαρχίες Aomori ή Hakodate της Ιαπωνίας, που βρίσκονται στις βόρειες και νότιες άκρες των νησιών Honshu και Hokkaido, αντίστοιχα, δεν θα πρέπει να αναρωτιέστε πια.

Και στις δύο αυτές θαλάσσιες περιοχές, μπορείτε να παραγγείλετε ένα κύπελλο sashimi που στεφανώνεται από ένα καλαμάρι που κυριολεκτικά χορεύει. Λοιπόν, υπάρχει μια παγίδα, αλλά περισσότερο σε αυτό σε ένα δευτερόλεπτο.

Η Επιστήμη του Χορού Χορού

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε, τεχνικά μιλώντας, για το χορό της Ιαπωνίας είναι ότι τα χορευτικά θαλασσινά δεν είναι τεχνικά καλαμάρι καθόλου - είναι μια σουπιά. Το δεύτερο πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι δεν χορεύει. Στην πραγματικότητα, δεν είναι καθόλου ζωντανό, γεγονός που θα ευχαριστήσει τους ακτιβιστές των δικαιωμάτων των ζώων και θα ενοχλήσει εκείνους που παίρνουν το κίνημα "ζωντανών τροφίμων" σε ακραία επίπεδα - αυτό το πράγμα δεν είναι ζωντανό!

Στην πραγματικότητα, ο λόγος που η σουπιά φαίνεται να χορεύει πάνω από το ρύζι (και τα άλλα πολύ ιαπωνικά πράγματα) μέσα στο κύπελλο δεν είναι επειδή είναι ακόμα ζωντανός, αλλά επειδή λανθάνοντα ηλεκτρικά ερεθίσματα ταξιδεύουν μέσω των μυϊκών νευρώνων του, φαινόμενο σάλτσας σόγιας ρίχνετε πάνω από αυτό πριν το φάτε (π.χ. χλωριούχο νάτριο) εντείνεται.

Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους οι μάγειροι τείνουν να σκοτώνουν τα ζώα μόνο λίγα λεπτά ή ακόμη και δευτερόλεπτα προτού τα σερβίρουν: Εάν περιμένετε πολύς καιρός, ο ιστός θα είναι πολύ νεκρός για χορό.

Έτσι Περιμένετε - Είναι ένα ζόμπι καλαμάρι;

Αυτό εξαρτάται από τον ορισμό του "ζόμπι". Πράγματι, η διασφάλιση ότι οι σουπιές είναι νεκροί πριν φάνε δεν χρειάζεται παρά μια γρήγορη ματιά στη διαδικασία σφαγής.

Αφού αφαιρέσει το πλάσμα από τη δεξαμενή, ο μάγειρας το κόβει αμέσως κατά μήκος και στη συνέχεια κόβει το εξωτερικό του δέρμα, το οποίο αφαιρεί τον εγκέφαλο της σουπιάς από το σώμα του.

Ορισμένα εστιατόρια (δηλ. Αυτά που δεν παίζουν με την εμμονή των Ιάπωνων και των αλλοδαπών, βλέποντας ένα υποθετικά ζωντανό πλάσμα να τσιγαρίζει όλο το μεσημεριανό γεύμα τους), ακόμη και φέτα το κρέας. Το κομμένο καλαμάρι θα "χορέψει" κι αν το ρίξετε σύντομα μετά το θάνατο, αλλά το αποτέλεσμα δεν είναι τόσο δραματικό, χωρίς ολόκληρο το ζώο άθικτο - δώστε προσοχή σε αυτό το σημείο σε λίγες παραγράφους, έτσι δεν είναι;

Πώς να παραγγείλετε χορό Squid στην Ιαπωνία

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως στο άρθρο, το χορό squid ... er, οι σουπιές βρίσκονται κυρίως στους ιαπωνικούς νομούς Aomori και Hakodate, το οποίο έχει νόημα δεδομένης της θέσης τους ανάμεσα στα κρύα πλούσια σε κεφαλόποδα νερά της βόρειας Θάλασσας της Ιαπωνίας. Πολλά εστιατόρια σούσι σε οποιαδήποτε από αυτές τις περιοχές, ειδικά στις πρωτεύουσες Aomori και Hakodate, θα εξυπηρετήσει το πιάτο, το οποίο είναι γνωστό στα ιαπωνικά ως "odori-don".

Ένας τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι τρώτε χορό καλαμάρια την επόμενη φορά που επισκέπτεστε την Ιαπωνία είναι να πάτε στο εστιατόριο Ikkatei Tabiji στην πόλη Hakodate, το οποίο είναι το εστιατόριο που γύρισε το πιάτο σε ένα φαινομενικό φαινόμενο του Web.

Δεκάδες άλλα εστιατόρια σε όλο το βόρειο Honshu και νότιο Hokkaido εξυπηρετούν το πιάτο, αλλά αν θέλετε να πάρετε αυτό το φρέσκο ​​χορό καλαμάρι, ίσως να πηγαίνετε στην πηγή.

Πότε να επισκεφθείτε το Aomori και το Hakodate

Το χορό καλαμάρι είναι διαθέσιμο οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου σε οποιαδήποτε από αυτές τις μεγάλες πόλεις - και, βεβαίως, πολλές άλλες μικρότερες πόλεις στη βόρεια Ιαπωνία που πιθανόν να επισκεφτείτε. Όσον αφορά την επίσκεψη σε αυτές τις πόλεις για άλλους λόγους, θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι ο χειμώνας σε αυτό το τμήμα της Ιαπωνίας είναι βάναυσος, οπότε ενώ οι κεφαλόποδες ευδοκιμούν στο ακραίο κρύο, ίσως όχι. Η πιο ευχάριστη στιγμή για να επισκεφθείτε τόσο το Aomori όσο και το Hakodate είναι το καλοκαίρι, από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο, παρόλο που αυτό τείνει επίσης να είναι η πιο ακριβή ώρα για ταξίδια, λόγω υψηλότερων τιμών ξενοδοχείων.

Όσον αφορά ποια από αυτές τις πόλεις θα επισκεφθείτε, γιατί να μην επισκεφθείτε και τα δύο;

Ενώ η Hakodate έχει κάνει συγκρίσεις με το Σαν Φρανσίσκο για την ομορφιά και τη θέση της από δύο όρμους, το Aomori είναι ένας συχνά χαμένος παράδεισος foodie. και οι δύο συνδέονται τώρα με το Τόκιο μέσω Shinkansen υψηλής ταχύτητας, πράγμα που σημαίνει ότι πραγματικά δεν υπάρχει λόγος να παραλείψετε.