Τρεις λόγοι για να ζητήσετε ένα δεύτερο διαβατήριο

Αυξήστε την πρόσβαση και την ταχύτητα επεξεργασίας των θεωρήσεων με διπλό διαβατήριο

Όπως μπορεί να βεβαιώσει οποιοσδήποτε πεπειραμένος ταξιδιώτης, η κατοχή ενός έγκυρου διαβατηρίου είναι το κρίσιμο πρώτο βήμα για να δείτε τον κόσμο. Η διαδικασία λήψης ενός βιβλίου διαβατηρίου είναι απλή: συμπληρώστε τα απαιτούμενα έντυπα, επισυνάψετε ένα εγκεκριμένο κεφάλι, δώστε ένα προηγούμενο βιβλίο διαβατηρίου (αν υπάρχει) και πληρώστε τα απαιτούμενα τέλη. Χιλιάδες άνθρωποι διέρχονται αυτή τη διαδικασία για να αποκτήσουν ή να ανανεώσουν το διαβατήριό τους κάθε χρόνο. Ωστόσο, ο καταλαβαίνω ταξιδιώτης γνωρίζει ότι η κατοχή ενός δεύτερου διαβατηρίου μπορεί να κάνει τη διεθνή μετακίνηση μια πολύ πιο εύκολη διαδικασία.

Μη γνωρίζοντας πολλούς κανονισμούς του αμερικανικού κρατικού τμήματος επιτρέπουν στους Αμερικανούς ταξιδιώτες να κατέχουν δύο χωριστά και έγκυρα βιβλία διαβατηρίων ανά πάσα στιγμή. Παρόλο που ένα δεύτερο διαβατήριο ισχύει μόνο για δύο χρόνια, μπορεί να βοηθήσει τους ταξιδιώτες να αποκτήσουν πρόσβαση σε χώρες, να μειώσουν τον κίνδυνο κολλήσεων σε περίπτωση απώλειας διαβατηρίου και ακόμη και να επιτρέψουν στα άτομα να διαχειριστούν καλύτερα τη διαδικασία χορήγησης θεωρήσεων. Για όσους ταξιδεύουν συχνά διεθνώς ή σχεδιάζουν να αυξήσουν τις διεθνείς τους περιπέτειες, υπάρχουν τρεις βασικοί λόγοι για να ζητήσετε ένα δεύτερο βιβλίο διαβατηρίου.

Ένα διπλό διαβατήριο μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε πρόσβαση σε χώρες

Παρόλο που δεν αναφέρεται συχνά, η είσοδος ή η είσοδος από πολιτικά ευαίσθητες χώρες μπορεί να είναι μια πολύ δύσκολη διαδικασία. Εκείνοι που σκοπεύουν να ταξιδεύουν σε ορισμένες χώρες της Μέσης Ανατολής (συμπεριλαμβανομένου του Πακιστάν και της Σαουδικής Αραβίας) και να έχουν πολλαπλές διεθνείς σφραγίδες θα μπορούσαν να υποβληθούν σε συμπληρωματικές ερωτήσεις στο Τελωνείο με βάση τα ταξίδια τους.

Στη συνέχεια, η κατοχή ορισμένων σφραγίδων διαβατηρίου θα μπορούσε να δυσκολέψει την επίσκεψη σε άλλες χώρες. Για παράδειγμα: μια σφραγίδα διαβατηρίου από το Ισραήλ μπορεί να καταστήσει πολύ δύσκολη (αν όχι αδύνατη) την είσοδο στην Αλγερία, την Ινδονησία, τη Μαλαισία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ένα διπλό και έγκυρο βιβλίο διαβατηρίου μπορεί να βοηθήσει τους ταξιδιώτες να παραβλέψουν μερικά από τα προβλήματα που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν οι χώρες που εισέρχονται ή να έρθουν στο σπίτι μειώνοντας τον αριθμό των σφραγίδων και των θεωρήσεων σε ένα βιβλίο.

Η διατήρηση ενός διπλού βιβλίου διαβατηρίου για διαφορετικά σχέδια μπορεί να βοηθήσει τους ταξιδιώτες να κινούνται ελεύθερα και να μειώσει τη δυσκολία εισόδου σε άλλη χώρα βάσει προηγούμενων σχεδίων ταξιδιού.

Διευκολύνετε την επεξεργασία των θεωρήσεων με ένα δεύτερο βιβλίο διαβατηρίου

Πολλές χώρες απαιτούν από τους ταξιδιώτες να εξασφαλίσουν τη βίζα και την ταξιδιωτική ασφάλιση πολύ πριν εισέλθουν φυσικά στον προορισμό τους. Επιπλέον, ορισμένα έθνη, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας , απαιτούν από τους ταξιδιώτες να εξασφαλίζουν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια προτού υποβάλουν αίτηση για θεώρηση . Για όσους προγραμματίζουν τακτικές διεθνείς μετακινήσεις, η κατοχή μόνο ενός βιβλίου διαβατηρίου θα μπορούσε να οδηγήσει σε προβλήματα ταξιδιού μεταξύ αιτήσεων θεώρησης.

Η διατήρηση ενός διπλού βιβλίου διαβατηρίου επιτρέπει στους ταξιδιώτες να υποβάλλουν ένα βιβλίο για επεξεργασία θεωρήσεων, διατηρώντας ταυτόχρονα τα ταξιδιωτικά σχέδια για άλλα διεθνή ταξίδια με το δεύτερο διαβατήριο. Τα συνηθισμένα διεθνή ταξιδιωτικά σχέδια είναι ένας αποδεκτός λόγος για να ζητήσετε ένα δεύτερο βιβλίο διαβατηρίων από το Υπουργείο Εξωτερικών.

Για όσους δεν πετούν συχνά, άλλες επιλογές μπορεί να αποτελέσουν μια οικονομική εναλλακτική λύση με το ίδιο αποτέλεσμα. Για εκείνους που πηγαίνουν μεταξύ των πτήσεων και άλλων μέσων ταξιδιού (συμπεριλαμβανομένης της οδήγησης και της κρουαζιέρας), μια κάρτα διαβατηρίου ή κάρτα Trusted Traveler θα μπορούσε να είναι μια καλύτερη εναλλακτική λύση. Με μικρότερο τέλος, η αγορά κάρτας διαβατηρίου ή η υποβολή αίτησης για πρόγραμμα Trusted Traveler μπορεί να επιτρέψει στους ταξιδιώτες να διατηρήσουν διεθνή πρόσβαση μεταξύ αιτήσεων θεώρησης.

Μειώστε τον κίνδυνο να κολλήσετε από ένα χαμένο διαβατήριο

Ένας κοινός φόβος για τους συχνούς ταξιδιώτες είναι η απώλεια ή η κλοπή διαβατηρίου στο εξωτερικό . Ενώ είναι δυνατή η αντικατάσταση διαβατηρίου έκτακτης ανάγκης, η διαδικασία μπορεί να είναι δύσκολη και δυσάρεστη για να ξεκινήσει. Επιπλέον, ένα διαβατήριο έκτακτης ανάγκης είναι έγκυρο μόνο για να επιστρέψει σε μια χώρα καταγωγής - απαιτώντας από τον ταξιδιώτη να υποβάλει αίτηση για νέο διαβατήριο πριν από την επόμενη διαδρομή.

Όσοι κατέχουν ένα δεύτερο βιβλίο διαβατηρίου μπορεί να είναι σε θέση να διατηρούν περιορισμένα ταξιδιωτικά σχέδια, ακόμη και αν ένα διαβατήριο έχει χαθεί ή κλαπεί στο εξωτερικό. Ενώ οι ταξιδιώτες θα πρέπει ακόμα να αναφέρουν το βιβλίο διαβατηρίων τους ως χαμένο ή κλαπεί στις τοπικές αρχές και στο υπουργείο Εξωτερικών, ένα δεύτερο βιβλίο διαβατηρίου μπορεί να βοηθήσει τους ταξιδιώτες να ανακτήσουν την ταυτότητά τους μετά την επιστροφή τους στο σπίτι και ακόμη και να ξεκινήσουν τη διαδικασία υποβολής αίτησης για διαβατήριο αντικατάστασης.

Ενώ δεν είναι η σωστή κίνηση για κάθε ταξιδιώτη, λαμβάνοντας υπόψη ένα δεύτερο βιβλίο διαβατηρίου μπορεί να κρατήσει τους ταξιδιώτες να κινούνται προς τα εμπρός, ανεξάρτητα από ό, τι ο κόσμος ρίχνει τον δρόμο τους. Για όσους προγραμματίζουν να ταξιδεύουν στο εξωτερικό συχνά, η κατοχή διπλού διαβατηρίου μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρείτε τα ταξίδια με ασφάλεια και ασφάλεια σε όλο τον κόσμο.