Οι 5 πιο κοινές τελωνειακές ερωτήσεις αεροδρομίων

Τα διεθνή ταξίδια μπορούν να αφήσουν τους σύγχρονους τυχοδιώκτες με θετικές αναμνήσεις και αυξημένη γνώση του κόσμου τους. Κατά μήκος της διαδρομής, πολλοί παραλαμβάνουν αναμνηστικά , δώρα και άλλα αντικείμενα που τους θυμίζουν τους αγαπημένους τους προορισμούς. Ανεξάρτητα από το τι ταξιδεύουν οι ταξιδιώτες στο σπίτι ή επιλέγουν να αφήσουν πίσω τους, όλοι πρέπει να απαντήσουν στους τελωνειακούς υπαλλήλους κατά την άφιξή τους στη χώρα προορισμού τους.

Κανένας ταξιδιώτης δεν διαθέτει εκτελωνισμό: εκτός από την συμπλήρωση της τυποποιημένης φόρμας για το εισερχόμενο αεροσκάφος ή πλοίο, οι ταξιδιώτες μπορεί να καλούνται να θυμούνται όλα όσα έλαβαν και συσκευάστηκαν στο ταξίδι τους. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το πέρασμα μέσω των τελωνείων ακολουθείται συχνά από τη μετάβαση αμέσως μέσω ενός ελέγχου της Υπηρεσίας Ασφάλειας των Μεταφορών (TSA) .

Όταν προετοιμαστεί και γίνει σωστά, η διέλευση από τα τελωνεία μπορεί να είναι μια σχετικά γρήγορη και εύκολη διαδικασία. Εδώ είναι πέντε συνήθεις ερωτήσεις κάθε ταξιδιώτης πρέπει πάντα να σχεδιάζει να ζητηθεί από έναν τελωνειακό υπάλληλο κατά την άφιξη.